[]

aura, çekicilik, seksilik, güzellik, şirinlik vs.

aydan şener güzel bir kadın ama seksi değil, instagramda poposuyla ünlü bir kadın var güzel değil ama seksi, peki çekici nasıl oluyor. birde aura meselesi şekerim var. bu ne peki? arife günü temizlik yapmamak için sorulan anlamsız sorular. cevap verirseniz iyi olur. şu yaprağı sarana kadar okuyacak bir şeyler çıksın bana. aa birde sevimlilik var. örnekte verirseniz sevinirim. mesela x ünlüsü şöyle ama şu yok gibi.

edit: hande yener için aurası var denebilir mi, sexi, güzellik, şirinlik yok ama almış başını gidiyor. gerçi başarısı var. başarılı olan kadınlar çekici oluyor bence.

edit iki: güzelliği şöyle tanımlıyor çok kişi. orantılı olan. yüz hatları orantılı olunca o güzel oluyormuş.

birde şöyle denmişti: güzellik bakışta gizliymiş aslında. bakıştaki anlam bir kadını güzel olarak belirliyormuş. neyse uzar gider bu.

 
Kendime göre yazayım. Mavi gözlü çok çekici bulduğum iki kız oldu bugüne kadar. Ama birini fizik olarak seksi bulmadım çünkü çok fitti. Sıfır yağ. Hafif kilo seviyorum ben. Ünlü olarak Afra Saraçoğlu çok güzel bir kız bence ama sevimli, şirin değil. Soğuk bir tip. Kişiye göre değişiyor. Genel tanımlar yok.


  • dissendium  (15.06.24 17:36:39) 
Aydan Şener güzel mi sahi? Bir zamanların Türkiye vitrinlerinde bu dikdörtgen suratlı kadın furyası vardı. Bana çok estetikten, zarafetten yoksun gelmiştir hep.

Şirin deyince aklıma Avrupa Yakasının Selin'i gelir. Evrim Akın.

Güzel deyince Ana de Armas geliyor aklıma.

Seksi deyince de Dakota Johnson ve onun Türkçe dublajcısı
  • Mirket  (15.06.24 17:44:03) 
Kendi adıma ama erkeklerin genelinin duygularını paylaştığımı düşünerek yorum yapıyorum. "yoo bana uymuyor" diyen farklı zevk ve düşünce yapısındaki arkadaşlarımız ya da sırf marjinal olmak için öyle olduğunu iddia edenler veya meriçler elbette çıkabilir.

Genelde maskülen özellikleri olan veya çeşitli fiziksel özelliklerden dolayı erkekler tarafından güzel bulunmayan kadınların öz güveni yüksek olunca "aura" goygoyu dönüyor. Bu noktada kadınlara sormak lazım. Kadınlar neden güzel kadınları bir yerlerden bir sebep bulup gömerken, güzel olmayan kadınlara "aşkım süpersin" diye başlayıp destanlar yazıyorlar?

Çekici instagram'da gördüğümüz bu moddaki hesapların %90'ının yaptığının aksine vücudunun %30'unu kaplayan giysiler ya da klişe pozlar ve zorlama tavırlar olmadığı halde ilgini "çeken" ve beğendiğin kişiler. Aşırı güzel, VS modeli gibi fit vs. olmalarına gerek yok. Aura zırvasının aslı/gerçek hali bu kişilerde var.

Güzellik baktığında gerçekten "yürek hoplatan" yani nefesi anlık kesen ve bakmaya doyamamak ile bakmaya çekinmek arasında bir sarkaçta gidip gelen ruh halinden başlayıp çirkine doğru giden skala. Yürek hoplatan derken birazcık acık kıyafet görünce en sıradan insanlara bile hoplayan ekşici yüreğinden söz etmiyorum. Kaldı ki geçen bir kız paylaşılmıştı, AI mı artık yoksa gerçek biri mi bilmiyorum. 2421412 ayrı hesaptan 1251251 ayrı isimle paylaşıldığı için orijinalini arayamayacağım ama "yüreği" hoplatmasa da şöyle yapabiliyor: www.youtube.com aslında tamamen objektif değil ve yöresel ya da popüler medya algısına ya da döneme göre şekillenebiliyor ama politik doğrucuların dayattığı kadar "objektif" (ama aslen bir subjektif) konu değil.

Seksilik aralarındaki en içi boş tanım artık bu. "Seksilik yani seks yapma isteği doğurmak" diye köylü bir özete indirgenip "delikli boncuk yerde kalmaz" kafasıyla herkese ve her şeye seksi deniyor.

Şirinlik ise tatlılık, sevimlilik vs. halinde masum, insanın içinde yaşam enerjisi/neşesi oluşturan, "doğal komiklik" barındıran kişi canlandırıyor gözümde. Cana yakın kişiler için kullanılıyor tabii ki.
  • nawar  (15.06.24 18:10:11 ~ 18:11:36) 
Carey Mulligan şirin
Christina Hendricks seksi
Alexis Bledel ve Lauren Graham güzel
  • gabe h coud  (15.06.24 18:11:00) 
Güzelin bir sınırı, aslında bir şablonu, formülü var. Zamansız. Diğerleri kişiden kişiye, zamandan zamana değişebiliyor. Bütün hepsini birbirleriyle ikişerli üçerli kesişen kümeler gibi düşünsek aura hepsini kapsayan evrensel küme olur sanırım.


  • sekizdokuzon  (15.06.24 18:21:54) 
Çekiciliğin fizikle alakası olduğunu düşünmüyorum. Mesela Sezen Aksu bence çekici bir kadın çünkü karakter olarak değişik. Bu gibi insanları dğer insanlar merak ediyor, merak ettiği için sorular soruyor ve yanında daha fazla vakit geçirmek istiyorlar.

Kıbrıs'ta biri bana sende mıknatıs var demişti, bunun da benim biraz değişik yapımdan kaynakladığını biliyorum. Çünkü diğer insanları meraklandırıyor.
  • orangesandsea  (15.06.24 18:46:09) 
Hande Yener'e tavizsiz duruşundan ötürü bir tık saygı duyuluyor gibi geliyor bana. Çok ağır laf sokacak insan tipi var ki zamanında zaman zaman ultra seviyesiz de olsa Demet Akalın'a sağlam giydiriyordu. Yanısıra çalışkan, üretken bir kadın l, bütün albümleri Türkiye standartlarının üstünde. Kendi standardını kendi belirliyor neredeyse. Fiziğine bakıp sahnede mayoyu da çekince seksi buluyorsun kadını bütün bunların üstüne. Vamp yani, dominant.

Diğer sorularını bilemedim. Aşırı doz deterjan solumaktan sinapslarim arasındaki bağlantı zayıfladı.
  • sekizdokuzon  (15.06.24 19:01:57) 
bence ebru yasar dişil enerjili auralı bi kadın.


  • Kahvedesu  (15.06.24 19:20:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.