[]

Tatil önerisi tek kişi eylül için? (Fethiye, Kaş, Bodrum, Datça vs.)

Erkek kişisiyim. Kadını bol olsun takılayım gibi bir derdim yok, yengeniz var da gelemiyor benimle. :) Tabi keko da kaynamasın. Gece hayatı aramıyorum.

Doğayı severim. Marmarisi beğenmedim mesela geçen sene gittiğimde. Otelden çıkınca İstanbul gibiydi her yer mağaza, betona gömülmüş. Sessiz sakin bir yer olsun.

Olimposu sevmiyorum gittim, yanında Çıralı var, tekneler atık suyu denize atıyormuş kıyıda.

Uçakla giderim muhtemelen tek kişi. Aklımda Datça var. Hatta şöyle bir otel buldum. www.etstur.com

Kaş çok öneriyorlar ama neresinde kalmam gerekiyor bilmiyorum ada gibi yerinde mi merkezde mi, sürekli toplu taşıma ile mi gidicem deniz için bilmiyorum. Fethiye de çok kalabalık oluyor diyorlar ve şezlonga falan para vermek istemem.

5 gece düşünüyorum. Aslında atv safari, güzel bir tekne turu, spa masajı da yaptırsam yeterli. Bakalım sizden ne öneriler gelecek.

 
Faralya, Söğüt, Kalkan


  • gabe h coud  (15.06.24 09:04:36) 
Geçenlerde arkadaşlar Sığacık'a gidip beğenmişti. Gerçi çok doğa sevdalısı değildi onlar bildiğin Z kuşağımsı kafadalar.


  • pianeta  (15.06.24 09:38:23 ~ 09:39:21) 
Ben de soruyu takipteyim. kas guzel ama ulasim zormus arkadaslar gitti oyle diyorlardi, kalkan'a gittiler ve cok begenmisler, villa kiralamislardi. Kanyona kaputas plajina falan da yakin.


  • Feriyaanim  (15.06.24 11:06:12) 
datça için yazayım;datça merkeze yakın birkaç koy var, tekne turu ile diğer yakın koylara da gidiyorlar, yeme içme anlamında beklentileri yüksek tutmamak lazım,eylül ayında biraz sakin olur.
denize gireyim, yatıp yuvarlanayım başka birşeye gerek yok dersen palamutbükü, hayıtbükü,gabaklar taraflarında ki apart veya pansiyonlarda olur.
Araç olursa datça yarımadasında gezmek çok keyifli olur,doğası&denizi çok güzel, aşırı yapılaşma yok, olumsuz olarak rüzgarlı oluyor, eylül ayının başında gitmek daha iyi olur.

kaş'ta ise kaş merkezde kalmak mantıklı küçük biryer zaten, her türlü imkan mevcut, merkezde bir iki tane plaj var ancak kumsal tarzı değil,
tekne turu, dalış,yamaç paraşütü v.b etkinlikler var, araç yoksa da yakın plajlara ulaşım sorun olmaz.Tekne turu düşünyorsan kekova turu güzel.

kalkan benim için villa tatili demek, havuzda takılayım, arada çıkayım araçla sağa sola gideyim, akşam dışarı çıklaım yiyip içelim kafasında insanlar için daha uygun.
Tek kişi için sıkıcı olur grup olarak geliniyorsa çok keyifli oluyor.

fethiye uzun zaman oldu gitmeyeli tam turistik bir yer deniz var, tarih var, aktivite var, ulaşım sorun değil, konaklama opsiyonları fazla, ölüdeniz plajın ücretli olmasıyla ilgili birkaç haber görmüştüm geçen senelerde son durum nedir bilmiyorum.
Eylül ayında aşırı kalabalık olmaz.
Araç yoksa tekneyle kelebekler vadisi, toplu taşımayla kabak, faralya tarafları, tarihi yerlere gidebilirsin.

alternatif olarak dalyan, selimiye taraflarıda olabilir kafa dinlemek istersen.
  • sealth  (15.06.24 12:22:28 ~ 12:29:25) 
ideal tercih kaş olur
sakin yer arıyorsan datça (denizi soğuk)

  • bir soru sorcam  (15.06.24 13:39:47) 
Bahsettiğiniz ilçelerde, konaklamanın nerede olduğu direkt tatil kalitesini etkiler, hele ki araç yoksa. anladığım kadarıyla marmaris'in merkezinde veya merkezine yakın yerde kalmışsınız. farklı bir konaklama seçseniz belki de çok iyi bir tatil olacaktı.

Fethiye'de karagözler veya faralya civarını öneririm.

Datça için kargı tarafını beğenebilirsiniz, merkeze de uzak sayılmaz.

Kalkan'ın esnafı en kötü yanı. bir daha gitmemeye karar vermiştim.

Kaş'ta merkezde kalınabilir.
  • sailor  (15.06.24 13:50:18) 
Tek olacaksanız aktiviteli bir seçenek de olabilir, biz eşimle bir yaz öyle yapmıştık. Binicilik, rafting ve dalış seçmiştik. Her gün birine götürdüler. Yolda diğer insanlarla da sohbet, muhabbet oluyor. Arkadaşlık kuruluyor. 3 etkinlik seçseniz diğer günlerde de kendiniz takılırsınız hem sıkılmazsınız. Gittiğimiz bölge Fethiye idi. Bu etkinlikli tatillerde oteller görece mütevazi oluyor ama temiz ve yeterliydi bizimki. Akşamları da otelle müzikli etkinlikler oldu onlar da çok keyifliydi.


  • ofelia  (15.06.24 18:33:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.