[]

Herşey dahil konseptli otellerin fiyat saçmalığı

Mısırda sarm el seyh te 3 gece bayram boyu max 20 k
Tr de bu konseptlerde min 80k isteniyor.



 
oha gerçekten böyle bi durum var mı, ben şok oldum şu an.

80e trde bir hafta kalırsın. 3 geceye 80 verirsen ultra ultra lüks bir yerde kalırsın.

üç farklı tarihe bilet baktım ankaradan mısıra. 15.000 civarı bir kişi gidiş geliş. bizim aile 3 kişi, etti 45. hadi üç günlüğüne bu eziyet değer desem 60.000 etti. ne manası kaldı ben anlamadım.

geçen birisi de tayland için aynı şeyi söylüyordu. bileti nasıl olduysa ölü fiyatına almış. ben yine bilet bakmıştım kişi başı 30.000 civarıydı. (ankara'dan hep aktarmalı olduğu için fiyat çok farkediyor.)

yani evet trde her şey dahil konseptler çooook pahalı kabul. alınan hizmete değiyor mu tartışılır. dışarıda bir mekanda öpülüyorsun ona da kabul. ama şimdi mısırın bir de görünmeyen yüzü var ve sokakta yürünmez diyorlar. e şimdi ben bebekle mısırı gezemedikten ve otelde kaldıktan sonra niye taaaa oraya gideyim?

tayland mesela belki çocuk olmasa yine düşünülebilir ama hastalığı, sineği, yağmuru vs.

bir de ben mesela deniz tatile çıktıysam gezmeyi sevmem, dinlenmek isterim. turistlik yapmadıktan sonra da gitmenin manası kalmıyor.

herkes bi tutturmuş trde tatil yapan salaktır vs. hayır ya değildir. herkesin şartları ve beklentileri bir değil çünkü. hele ortada bebek varsa çok değişiyor işler.
  • elorelia  (14.06.24 10:07:32 ~ 10:20:28) 
- Turkiye'de bayramda talep Misir'a kiyasla daha yuksek olabilir. Orada da bayram neticede ama belki onlar bayramda bu tarz tatil yapmiyordur. Yurtdisindan gelenler olsa da siradan bir hafta gibidir.
- Iscilik biraz daha ucuz olabilir.
- Fiyatlar biraz ortamin algisiyla alakali, Turkiye'de bu paralari verenler var demek. Misir'dan ziyade Yunanistan da ucuz diyorlar, bu daha enteresan.
  • mbond  (14.06.24 10:08:50 ~ 10:09:03) 
Türkiye'de de Mısır'da da 20 bin liraya da 80 bin liraya da her şey dahil otel var.
Mısır'ın otel-servis kalitesinin genelde Türkiye'ye göre birazcık daha düşük olduğunu söylüyorlar. Bir de Mısır vatandaşları bayramlarda bizim kadar otellere gitmiyor sanırım.

Sizin dediğiniz gibi %400 bir fark yok, belki %20 civarında bir fark vardır.
  • michael_knight  (14.06.24 10:14:06 ~ 10:14:21) 
Mısır'a çok yeni giden bir arkadaşım fiyatların uygunluğu karşısında şok geçirmişti. Geldiğinden beri anlatıyor. Carrefour'da 2 poşet alışveriş yaptık 200 tl'ye yakın bi miktara geldi, hala inanamıyorum diyor. Yani saçmalık Türkiye'de, onlarda değil...


  • silverleaf  (14.06.24 11:31:40) 
biz de bayramda değil ama ekimde şarm el şeyhe gidicez. bileti uyguna aldık kişi başı 5k bile değildi aldığımızda. (sıkı takip edince yakalanabiliyor) otel için de 2 otel ayırttım ön ödemesiz. 6 gece için biri 20k biri 30k. tarih yaklaştığındaki para durumuma göre karar vereceğim.

tr'de fiyatlar böyle devam ettiği sürece büyük konuşmayayım ama tr otellerine para vermem. tr'de kamptan devam. otel istersem ya mısır ya yunan, param varsa üstüne çıkarım.
  • ofelia  (14.06.24 11:55:29 ~ 11:56:30) 
Saçma olan nedir anlamadım? Fiyat farkı kastediliyorsa normal bir durum.


  • doharkoman  (14.06.24 13:27:49) 
Portekiz’in cennet gibi adasındaki otelin Ağustos dönemi her şey dahil bir hafta fiyatı 80.000 TL. Fahiş uçak bileti fiyatları olmasa gidecektim ben. :( Ben bir aylık ev kiraladım Datça’da. Tüm öğünleri dışarıda yesem bile daha ucuza tatil yapmış olacağım.


  • auroraaurora  (14.06.24 19:31:24 ~ 19:42:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.