[]

fotoğraftaki internet gpon veya 1000mb internet altyapısı mı?

fastupload.io

superonline 100 mb alıyorduk, bir şeyler yaptılar gpon dilekçesinden sonra. ama hala 100 mb max. ben gpon altyapı çalışmalarını tamamladıklarını ancak evlere hat çekmediklerini (şu ince kablolardan) düşünüyorum.

bu resimdeki gpon veya 1000 mb internet alt yapısı mı, anlaşılır mı?

 
Fotoğrafı açmıyor eklediğin site.


  • Bruce  (14.06.24 10:45:09) 
download’a basınca foto açılıyor.

fotoya göre evet bu bir fiberoptik saha dolabı, teknik olarak dairelere fiber ya da ethernet ile bağlanabilir, her iki senaryoda da gigabit alabilirsiniz fakat superonline eğer daireye ethernet geliyorsa maksimum 100 mbit veriyordu. henüz bu cihaz superonline’ın kendi sisteminde aktif olmadıysa daha yüksek hızları vermezler, aktif olduktan sonra alabilirsiniz muhtemelen. bizde de aynısı olmuştu zira. eve ethernet kablosu geldiği için maks 100 mbit veriyorlardı, fiberoptik daireye kadar geldikten sonra ise gigabit verilebilir duruma getirdiler. 200/20 mbit kullanıyorum şu an.
  • orient blue  (14.06.24 11:01:20 ~ 11:03:46) 
@orient blue
cihazın gelmesi ile daireye gelmesi arasında ne kadar süre oldu?

superonline altyapının olmadığını iddia ediyor. halbuki 15 gün boyunca civarda ve apartmanda çalıştı ve gitti görevliler?
  • yeahbutso  (14.06.24 14:32:30) 
1. sıradaki patch panel, saha dolabından gelen hattır, buradan patch cord ile 2. sıradaki sfp omurga switch'e link verilmiş, omurga switch'den de 3. sıradaki ethernet switch'e link verilmiş, ethernet çıkışları aktif gözüküyor.

en alttaki patch panel'den ise dairelere, fiber ile çıkış verilmiş gibi bu gpon (pasif network, arada aktif ekipman yok, uç birimler var sadece) oluyor.
1. sıradaki patch panelden gelen hatlar 4. sırada ki patch panelde fiber splitter ile çoklanmıştır.

superonline tarafını bilmiyorum ancak Türk Telekom tarafında 1gb bağlantı devreleri ayrı oluyor, saha dolabından gelen hattı fiber splitter ile çoklayıp, o şekilde fiber üzerinden dağıtım yapıyorlar.

3. sıradaki ethernet switchten 1gb bağlantı muhtemelen vermezler.

gelen ekipler farklı bir çalışmada yapmış olabilir, farklı noktalara link vermek & hat aktarmak gibi, kurulan sistemlerin sisteme işlenmesi ve aktif hale gelmesi biraz zaman alır, Temmuz ayında tekrar bir arayıp sorun.
  • sealth  (14.06.24 15:13:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.