[]

Tatil Sorusu

Cocuklarla birlikte 10 gun icin Izlandaya, Ordan 10 gun icin Fransaya, Ordan 10 gun icin Thailanda ordan da 1 hafta icin Turkiye'ye tatile gidecegiz.

Tr'de Annem, Babam ve kardesim vefat etti. Diger akrabalarimi tanimiyorum. Miras kalan evi de bagisladigim icin Gidecek spesifik bir yerim yok.

Ailemin Turkiye'de guzel bir hafta gecirmesini istiyorum. Iyi izlenimler ile Kuzey Amerika'ya geri donsunler istiyorum.

Soru: Tr'de nereye gidebiliriz? Mesela Nemrut dagini merak ediyorum. Deger mi gitmeye? Pamukkale cok kalabalik olur mu? Efes'e mi gotursem ailemi? Bir tavsiyeniz varsa lutfen paylasir misiniz?

 
Museum hotel nevsehir.

(Tr'deki yabanci misyonlarin; kanada'dan amerika'dan misafiri gelince nevsehir'e goturuyor direkt. Memnun ayriliyor herkes).

Fransa ve Tayland'dan sonra biraz sakinlik iyi gelebilir.
  • brkylmz  (14.06.24 00:10:31) 
Türkiye arkeoloji cenneti.

Göbeklitepe olabilir. Arkeoloji Müzesi olabilir. Çocuklar Türkiye'yi, tarihi biliyorlar mı? Çanakkale, Samsun, Ankara olabilir tarih bilinci açısından.

Kuzey Amerika'dan sonra sıcak iyi gelebilir. Muğla'da deniz tatili olabilir.
  • dissendium  (14.06.24 00:22:40) 
Hocam koskoca ülke. Doğuda ve batıda o kadar güzel yerler var ki...

Mardin, diyarbakır tarafına gidebilirsiniz. Özellikle mardin ve çevresinde çok güzel, kiliseler, manastırlar, medreseler var. Şehrin silüeti de çok güzel. Aslında yıkılmasaydı oraya yakın hatay çok güzeldi.

Bunun haricinde dediğiniz gibi efes olabilir, afrodisias olabilir, demre'deki st nicolaus kilisesi bence çok enteresan bir yer. Orada ayrıca bir antik kent var.

Ankara turistik anlamda çok bir şey vaat etmiyor. Ama sonuçta cumhuriyetin kalbi. Birinci, ikinci meclis, anıtkabir gibi yerler var. Ayrıca anadolu medeniyetleri müzesi, resim heykel ve etnografya müzeleri gibi çok güzel müzeleri var.

Doğal güzellikleri görmek istiyorsanız yedi göller 15 sene önce çok güzeldi. Şimdiki durumunu bilmiyorum. Aynı şekilde sinop erfelek tarafının doğası çok güzel. Nevşehir Kapadokya keza çok orijinal bir bölge.

İstanbul zaten başlı başına farklı bir dünya...
  • stronzo  (14.06.24 01:22:33) 
Yani açıkçası Türkiye'de en fantastik yerler İstanbul'da bir de efes. Yani efes'i gören herkes yıllar sonra bile konuşur. Onun dışında İstanbul zaten İstanbul.

Pamukkale enteresan evet de bir efes/istanbul etkisi değil yani.

Gidecek yer çok yani (zaten gidecek yer çok olmayan ülke ben çok görmedim. Fransa demissiniz misal o da haftalarca gezilebilecek ülke yani) ama ilk defa olacaksa ben istanbul + efes taraflari derim.
  • logisticsmanager  (14.06.24 01:47:05) 
Yaz aylarında dediğin yerler çocuklara eziyet olur. Ama Kuşadası'nda güzel bir otel bulup, günübirlik efesi, şirinceyi, Meryem anayı falan gezebilirsin.


  • numlock  (14.06.24 06:51:43) 
numlovk&logidtics+1 doğuya gidilmez şu an ayrıca iyi izlenim için izmir, muğla daha mantıklı


  • ala09  (14.06.24 07:24:02) 
pamukkale çoğunlukla kurumuş ve çok az bi kısmında su kalmış. gidenler memnun değil.


  • elorelia  (14.06.24 08:48:10) 
Konsept belirleyip ona göre plan yapın bence.
Mesela deniz olacaksa Kemer Bodrum arası özellikle Datça yarımadası civarı en güzeli bence.
Doğa olacaksa doğu karadeniz Rize, Artvin.
Tarih olacaksa en az 3 gün İstanbul olmalı gibi.
  • merhum  (14.06.24 09:12:08) 
pamukkale yazın çok kalabalık oluyor ve çok sıcak haftasonu ekstra kalabalık. havuz bölümü çok kalabalık oluyor, yabancı turiste arap turistler eklenince kaotik bir ortam. akşam müzeciliği başladı pamukkaleyi akşam gezmek daha güzel.
Efes kesinlikle görülmeli orası da çok sıcak. Gece müzeciliği ile daha mantıklı.
Türkiye de güzel yerler var, insan kalitesi her yerde aynı şu şehir bu şehir fark etmiyor. Anıtkabir Ankara ve Eskişehiri gezmek güzel bir izlenim bırakabilir bence.
  • mikahakkinen  (14.06.24 09:21:01) 
Efes, Kapadokya, Göbeklitepe ve İstanbul muhakkak listenizde olsun ABD'liler Türkiye'yi özellikle bu bölgelerden tanıyor. Ege bölgesi ABD'liler için fazla enteresan değil aynısı hatta daha bakiri Yunan adalarında da var. Adana, Gaziantep ve Hatay'da gurme yemekler için ideal. İstanbul'da muhakkak boğaz turu, Topkapı sarayı, Ayasofya- Kebir camii, Sultanahmet camii, Galata kulesi bu listede olmalı. Geri kalanı için: www.kulturportali.gov.tr


  • doharkoman  (14.06.24 13:19:56 ~ 13:21:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.