[]

Askerliği en fazla kaç yaşına dek erteletebilirim?

Merhabalar, şu an 27 yaşındayım ama 2025 haziranda lisans mezunu olacağım. Okulu dondurduğum ara vermek durumunda kaldığım dönemler olduğu için hazırlık dahil 8 senede bitmiş oluyor, askerliğin e devlette gözüken ertelenme tarihi ise 31 Aralık 2025. Peki mezun olduktan sonra 2 sene daha erteletme hakkım oluyor mu yoksa zaten mezuniyeti çok uzattığım için öyle bir hak yok mu ya da yeni bir lisans bölümüne seneye kaydolsam, veya yüksek lisans ile bir şekilde 2 sene daha ertelenemez mi acaba?




 
lisansta kayıdın olduğu için maksimum 28'e kadar uzuyor. bu sürede yeni lisansa kayıt olabilirsin ama 28'i doldurunca asker kaçağı olursun. ama yüksek lisans yaparsan 32'ye kadar yolun var.


  • Mehmettheslim  (13.06.24 21:10:54) 
mezun olursan da y.lisansa kayıt olman gerekir etelemek için

www.msb.gov.tr

edit yanlış yorumlamışım. y.lisans yapman şart ertelemek için
  • jülsezar  (13.06.24 21:17:48 ~ 21:29:29) 
lisansta yaş sınırı 29. lisans öğrencisiysen 29'a kadar erteletebilirsin.

yüksek lisans 32, doktora 35 diye biliyorum ama o kısmından emin değilim.

dört yıllık okuyorsan devlet 29'a kadar bi şey demiyor kısacası. ondan öte tecil hakkın yok ama bildiğim kadarıyla. ben şüşkoluktan dolayı erteleme aldım, hiçbi şekilde tecil hakkım yoktu öğrenciliğim devam ettiği halde yaş 29'u geçtiği için.
  • mark greg sputnik  (13.06.24 21:28:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.