[]

Gelişmekte olan ülkelerdeki kadın cinselliği hakkında

Selamlar;

Öncelikle niyetim spekülasyon yaratmak değil, merak ettiğim şeyleri sorup gelen cevapları objektif bir şekilde dinleyeceğim.

Sizce bizimki gibi gelişmekte olan ülkelerde kadınların kendilerini korumak için nikahsız seksi reddetmesi yalnızca muhafazakar altyapıyla alakalı bir şey midir? Bana bayağı mantıklı gelmeye başladı çünkü bir kadın olarak. Hayatın boyunca yaşayacağın olası suistimal, hakir görülme, dışlanma, hafife alınma gibi bırakın kadını herhangi bir insanın hayatını allak bullak edecek bir ton garabetten tek hareketle sıyrılıyorsun.

Herhangi bir kadının bir gününden ufak bir anektod sunayım: örneğin burada laf arasında cinsellik kelimesi geçtiği için çat diye bir şeyler içmeye çağırıyorlar. Hayırdır? Çok afedersiniz de dünya üzerinde milyonlarca insanın her an yaptığı bir seyden bahsetmek beni hedef mi yapıyor, o küçük zihninde sana sinyal caktigim anlamına mı geliyor?

Bu günlük ve çok basit bir örnek. Bizim hayatlarımız bütün bunları sineye çekmekle geçiyor. Şu an evli olsam sanki bir tık insan muamelesi görür, hayatımı alelade bir erkek gibi rahatça yaşar, düşüncelerimi ifade edebilirdim belki de. Tabii o zaman da arkamdan "Evli barkli kadınsın, yakışıyor mu?" derlerdi ama inanın bekar ve cinsel hayatı olan kadınların yaşadıklarıyla kıyaslanamaz.

Başta da dediğim gibi, niyetim spekülasyon yaratmak değil. Bu konu üzerine konuşalım, biraz da rahatlayalim istiyorum.

Teşekkürler.

 
merhaba, ben açıkcası gelişmekte olan ülkeler ile nikahsız seks arasında bir ilişki göremedim. nikahsız seks, kültürel olarak ele alabileceğimiz bir konu. gelişmekte olan ülke veya gelişmiş ülke kavramını ise yalnızca ekonomi üzerinden açıklayabiliyoruz.

varmak istediğiniz nokta şu ise onu belki konuşmakta fayda olabilir: "gelişmekte olan ülkelerde kadınların toplumdaki varlığı gelişmiş ülkelere göre daha kırılgan bir yapıda, bu yüzden kadınlar kendilerini sosyal damgalanmaktan koruma amaçlı nikahsız seksi reddiyor."

buna katılırım.
  • a darkness coming  (12.06.24 16:59:47) 
Gelişmekte olan derken yalnızca ekonomik olarak gelişmiş değil, bireylesmis, büyük şehirlerde yaşamaya uyum sağlamış toplumları kastettim. Direkt Türkiye diyelim. Türkiye'de bir kadının nikahsız cinselliğe karşı olması o kadar da beton muhafazakar bir tavır değil gibi geliyor bana. Sizler ne düşünüyorsunuz?


  • sekizdokuzon  (12.06.24 17:06:36) 
Konu gelişmekte olan ülke konusu değil. Şehirlilikle de alakası yok. Ukrayna bizden daha az gelişmiş, daha kırsal nüfuslu bir ülke ama öyle bir sorun yok.

Konu ortadoğulu olmakla ilgili.
  • Mirket  (12.06.24 17:12:09) 
'Konu tabu değilse seçici de değildir.' diye düşünenlerin olmasının yanlışlığını sorguluyoruz. Değil mi? :)


  • Mirket  (12.06.24 17:22:00) 
Konu aslında üslup meselesi. O mesajı atan arkadaş yazdığıma referans verip atıyor ve hiç hal hatır sormadan, "Nerede yaşıyorsun, denk gelirsek bir şeyler içelim?" diyor. Ben burada tıkanıyorum, bunu anlamıyorum. Azıcık yol yordam bilse bir kere bambaşka bir şeyden göre konuşmaya, nasılsın der, bence şurada şu dediğin şöyle oluyor der. Hiç sohbet geliştirme ya da insan tanıma kaygısı yok. Cinsellik demişsin, belli ki aranıyorsun, ben bu ihtiyacını karşılarım tavrı bu. Bu konuda evet tabum var açıkçası, asgari müşterekte, niyetin kolay cinsellik yaşamak bile olsa, insana insan gibi davranmak lazım.


  • sekizdokuzon  (12.06.24 17:26:20) 
Evlilik dışı cinsel ilişki zaten hoş karşılanılan bir şey değildir.


  • Mehmettheslim  (12.06.24 18:14:04) 
gelismekte olmaktan ziyade kültürle alakali bir durum o. "slutshaming" deniyor ingilizcede. su kiz veriyordur ya ona yazayimdan baslayip acik giyindi diye taslamaya kadar giden genis bir spektruma sahiptir.
amerikalilarda da vardir. almanya, iskandinavya'da falan yok ya da az var.

bu arada, bisiler icmeye gidelim mi zamanin olunca? :D saka saka
  • robert bosch  (12.06.24 18:18:40 ~ 18:20:58) 
Son yazdığından sonra ilave etmek isterim. İki tarafın da bakışında hastalıklı yapı olabiliyor.

Yolda yürüyen iki kıza yürümek maksatlı adres soran erkek olabileceği gibi her adres soran erkeğe tecavüzcü Coşkun muamelesi yapan kadınlar da var.

İnternette tanışıp 'Yarın oralarda olacağım bir çay içer miyiz' dediğimde 'senin niyetin belli oldu' deyip iletişimi kesen kadına rastlamışlığım var.

İnternette bir ara dönüp duran bir video vardı. Kız telefonu karşısına koymuş kıyafetini düzeltirken oradan geçen yaşlı bir adam 'Harika görünüyorsun.' diyor ve kız altına yazmış, güne bir iltifatla başlamak ne güzel diye. Ben adamın cesaretine hayran kalmıştım. Çünkü sapık muamelesiyle linci göze almış adam.
  • Mirket  (12.06.24 18:59:04) 
mirket +1

nikahsız seksi reddederseniz muhafazakarların hanesine yazılır. istedikleri bu. toplumun öyle düşünmesi.

her tarzdan insan var. sevişeceği zaman çok dolandırmayan kadın da var. kız arkadaşımın arkadaşı, sevişmek istediği zaman bumbledan aynı gün tanıştığı kişinin evine gidiyor. sevişip sabah 5 te geliyor.

sizin verdiğiniz örnekte mesela,
adamın niyeti belli, direkt mevzuya giriyor. demek ki daha önceden karşılık görmüş ki öyle yazıyor. beni yorma diyor. sen de o kafadaysan buluşalım diyor. siz cevapsız bırakıp ya da reddettikten sonra tekrar yazmadıkça ne zararı var ?

benim appden tanıştığım bir kadın da, muhabbet açmak için sorduğum soruları mıy mıy ne kadar çok soruyon konuşuyosun dedi. demek ki o da işleri hızlı ilerletmek istiyordu ama ben öyle istemiyordum. orada bitti diyalog.

o üslup size uygun olmayabilir bu çok doğal, ama taciz hakaret olmadıkça , yolda gelip sevişelim mi demedikçe bence ok.
  • jülsezar  (12.06.24 21:02:23) 
ülken geliştiği gibi kadının da gelişmesi lazım. sana göre olmayan tipleri eleye eleye doğru çevreni oluşturursun. gerçi bizim ülkede kadınlar için kocaya kapak atmak hemen hemen her seviyede top priority.


  • hops  (12.06.24 21:07:10) 
Burası bumble,. OkCupid falan değil işte. İnsan gibi bir şey anlatıyorum, çat diye "Sevişek mi?" diye soruyorlar. Host derler adama. Daha okkalı bir host için de belli ki parmakta bir alyans olması gerekiyor. Kimin hanesine yazılırsa yazılsın, karşılaştığım hadsizliklerden sıtkım sıyrıldı benim.


  • sekizdokuzon  (12.06.24 21:11:33) 
kadınların kendini korumak için nihaksız seksi reddettiğini düşünmüyorum. ama bunu yaparken başlarına iş gelmeyecek şekilde çok seçici davranıyor olabilirler.


  • orpheus  (12.06.24 21:11:37 ~ 21:12:29) 
Bu üsluba eyvallah eden ultra hızlı kadınlara da bir çift diyeceğim var da, neyse.


  • sekizdokuzon  (12.06.24 21:12:26) 
ben de onu diyorum işte. gelişmiş ülkelerin hemen hemen hepsinde daha beter mesajlar alırsın.
sen sevişmeyi fazla gözünde büyüttüğün için çok kafana takıyorsun. seni rahatsız ediyorsa cevap vermeyeceksin, bu kadar. tam tersine kezbanlık deniyor. z kuşağı bu işin bokunu çıkarıyor o ayrı. hem kızları hem oğlanları.

*hakarete varacak şeylerden bahsetmiyorum elbette.
  • hops  (12.06.24 21:15:51) 
Sevişek mi'ye normal demiyorum zaten, ona eyvallah eden de yoktur


  • jülsezar  (12.06.24 22:20:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.