[]

Hesabın Leyla olması Hk.

Merhaba, hesabı Leyla olup kurtarabilen oldu mu?

Artık ekşi sözlük çığrından çıkmış gerçekten 10 yıldır yazarım, son bir iki yıla kadar kimseyi engellemezdim bile. Kimseyle ikili tartışmaya girmedim, kimseye hakaret etmedim, doğru düzgün mesajlasmiyorum bile.

Bu 10 yılda ilk kez geçen sene Hamas'ı eleştirdim ve ikinci Mahmuttan bahsettim diye hesabım 30 günlük kapandı.

Bugün ise tamamen giremiyorum hesaba erişim yoktur diyor, Leyla olmuşum. Tabi ki hiç kimseyle tartismadim, yazilarimda genellikle küfür ya da kaba sözler bile yok, ağır eleştiri sadece. Herkes belli bir tarafı tutmak, yoksa yasaklanmak zorunda mı anlamıyorum, hiçbir uyarı yapılmadan direkt erişime kapatılmış. Bugün en dandik bir uygulama veya sitede bile böyle bir yaptirim yok. Neyse cezası verselerdi sebebini gösterip.

Sabahtan akşama kadar millete hakaret eden, hedef gösteren hesaplar öylece duruyor. Iktidar yanlıları zaten dokunulmaz.

Kurtarabilir miyim hesabı itiraz için mail attım. Onca yazdığım şeyin çöpe gitmesine mı yanayım. Kurtaramayacaksam da içeriğin silinmesini talep edecegim? Öylece durmasını da istemiyorum kullanıcı adimin.

 
Maalesef. Benim hesabım gitti ama iyi oldu. şapşal mıyım bunlara para kazandırayım.


  • geveze yazar  (12.06.24 16:05:56) 
çok üzülme. sözlük çöplüğe döndü zaten. siyasi parti trolleri, hayvantaparlar, anti-hayvancılar, tribüncüler, linççiler ne kadar fanatik zararlı tip varsa sözlüğe doluştu. aklıselim insan çok az sözlükte.


  • buenosdias  (12.06.24 16:26:49) 
sözlük epey insanı küstürdü kendisine bu şekilde. 3-4 yıl önce aynısı başıma geldi. bilgileri/entryleri yedeklemek için bir yöntem söyleyin bari demiştim, ona dahi yanıt gelmemişti. bana da gerekli olan pek çok şeyi uçurmuşlar. onlarca mail attım. kişisel şeyler paylaşsam da aynı zamanda bolca bilgi paylaşımı da yaptığım hesap oldukça gereksiz bir nedenden ötürü uçurulmuştu. işin saçma tarafı, ekşi şeyler'de entry duruyor, ama sen yoksun. :) o hesapta yazdığım kimi şeyleri herhangi bir internet gazetesine yollasam, orada paylaşılsa hem bilgi kalıcı olurdu hem de okunurluğu artardı.

dümdüz küfürlü entry giren hesap duruyorken benim entrlerin artık orada olmadığını görünce, üstteki arkadaşlar gibi aynısını dedim. işim oldukça girip çıkıyorum artık.
  • helios  (12.06.24 16:30:24 ~ 16:31:16) 
şimdi bilgisayarın başına geçince yedekleri indirip hesabımın yasaklanmasına gerekçe göstedikleri entryime de baktım. entry yazdığım başlık bu

eksisozluk.com

"sonra niye atatürkculer, laikler israil'i destekliyor." temalı bir entry yazmıştım.

yani var ya, harcadığım onca emeğe mi yanayım. geçen sene site zırt pırt alan adı değiştirirken biz bunların yanındaydık sürekli entry giriyorduk sansür çabalarına karşı. madem böyle bir entry, bu başlıkta yazan olaydan daha çok gücünüze gitti, daha uzun süreli ceza verseydiniz. 11 yıllık log geçmişimde 1 kez flood gerekçesiyle çaylak yapılmışım, 1 kez yukarıda bahsettiğim hamas entrysi nedeniyle 1 ay ceza almıştım. 3. ve son "vukutatım" da bu oldu.
  • sanguine  (12.06.24 19:06:54) 
vallahi sen açmasan ben açacaktım bu başlığı bu aralar. yemin ederim bu sözlük moderasyonu kadar andaval insan az bulunur. yaptım oldu zihniyetine oldum olası karşıyım. ne bir uyarı ne bir ceza sistemi bir şey yok adamın birine denk geliyor veya onun benimseğemediği bir entrye denk gelirse uçuruyoralar bence. defalarca mail attım, aynı başlıkta benimkine benzer en az 10 entry daha vardır diye ama nafile kurtaramadık.


  • datnet  (12.06.24 22:49:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.