[]

yeni basladigim iste hicbir sey yapmama sorunsali

1 ay once yeni bir ise basladim. bugune kadar toplam calisma surem 4-5 saati bulmamistir. basladigim gun yoneticim birkac isim verdi, bu kisilerden oryantasyon/training talebinde bulun dedi, ben de bulundum. ilk 2 hafta kimse donus yapmadi (cok yogunum, bu ara yapamam, ben sana donerim vb vb), ucuncu hafta bir training aldim, bu hafta da ikinciyi. ikisi de 1 saati bulmayan, oldukca temel seviye egitimlerdi. 1 ayin sonunda, ilk 2 gunde ogrenmis olmam gerekenleri bile ogrenemedim.
ofiste 2 kisiyiz, yoneticimiz baska bir katta, adami gunde 5 dk ya goruyorum ya gormuyorum. haftada 1-2 defa "bununla sen ilgilenir misin" diye mail atiyor ama hep tiri viri isler, 5 dkda yapiyorum. isin garibi ofis arkadasim da hic yogun degil, o da gunde 1-2 saat ancak calisiyor.
ben ne yapmaliyim sizce bu durumda? ofiste asiri bunaliyorum hicbir sey yapmayinca. yoneticime soylemeye de cekiniyorum, sikayet ediyormus gibi gorunmek istemiyorum (bana egitim vermediler, hic isim yok vs). ne yapmami onerirsiniz?


 
İK'dan yardım iste. Senin için bir oryantasyon programı hazırlasınlar.


  • gabe h coud  (12.06.24 12:05:57) 
ofis arkadaşına sordunuz mu, bu ara sakin gibi işler, hep mi böyle yoksa yoğunluk oluyor mu gibisinden .

hep öyleyse yapacak bir şey yok. 1 sene durun iş değiştirin.
  • jülsezar  (12.06.24 12:08:34) 
@gabe h coud IK'ya sordum, yoneticinle hallet dediler kibarca.
@julsezar bazi gunler yogun oluyor ama genelde sakin dedi. 5 aylik cok stresli bir is arama surecinden sonra ne yuksek beklentilerle basladim buraya :( boyle 1 sene gecer mi ona bile emin degilim.

  • sanxis  (12.06.24 12:17:15) 
hocam klişe cevap olacak tecrübeli üstadlar daha faydalı cevap verirler ama, 6 ay sonra falan iş aramaya başlayın. bu arada kendinizi geliştirmek istediğiniz iş ile ilgili yazılımlar, yabancı dil vb varsa uygun olabilir.

maaş kötü değilse dayanılır. yoğunluktan ve baskıdan gece kalkıp iş yapan arkadaşlarım var.

madem öyle sakin sizi niye işe aldılar acaba, yeni çalışana neden ihtiyaç duymuşlar :D
  • jülsezar  (12.06.24 12:24:52 ~ 12:25:32) 
Yaptığınız iş nedir? Ofisteki diğer arkadaşla aynı görevi mi yapıyorsunuz? Yöneticinizle konuşun onun da egosunu zedelemeden "daha faydalı olabilmek istiyorum neler yapabilirim?" diye sorun.

Anlattığınız duruma göre şu an şikayet ediyor gibi görünmeniz gerekiyor.
  • pispinti  (12.06.24 12:54:19) 
Yıllar önce başıma böyle bir şey gelmişti. Alanımín dışında bir işti, ciddi bir oryantasyondan geçmem gerekiyordu ama birlikte çalıştığım kadın ara sıra lütfedip oradan buradan işi anlatmak dışında ne bir kaynak önerdi, ne doğru düzgün kendimi geliştirebilecegim bir iş planı hazırladı. Ki yapması lazımdı, ise girerken bunun garantisini vermişti bana. Ben susup kimseye bir şey söylemedim diye birkaç ay sonra "E sen biraz beceriksizmişsin, hiçbir şey yapmıyorsun. İşimize yaramıyorsun." oldu. Bir de işten çıkarken uzun uzun nutuk çekmişti bana bu kadın, "İs hayatında başarılı olmak istiyorsan biraz meraklı, biraz çalışkan olacaksın. Sende bunların hiçbirini göremedim." diye. Bayağı rencide edip yollamıştı mekandan. Diyeceğim şu ki; bekleme.


  • sekizdokuzon  (12.06.24 13:11:54) 
Tam turk insanin aradigi is hocam ne gerek var yat assagi gitsin...


  • Zetnikov  (12.06.24 13:43:19) 
daha ne istiyorsun, çok çalışıp yükselme, kariyer şansın çok düşük zaten. elbet birileri senin kariyerini torpille kapar.

boş vaktinde kişisel gelişimine ağırlık ver günde 1-2 saat, sonrasında da şirketin etinden sütünden her şeyinden yararlan.
  • hops  (12.06.24 20:39:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.