[]

apandisit ameliyatı sonrası süreç

apandis patlaması yaşayıp ameliyat oldum pazartesi saat 1'de. bir de göbek fıtığı varmış doktor görünce onu da bağladım falan dedi. iltihap riskinden ötürü diren taktılar bir de. salı günü taburcu ettiler perşembe günü kontrole gidicem orada büyük ihtimal çıkarıcaklar direni. şu an bende ameliyat ağrısı acısı falan yok aslında (patlamasına rağmen kapalı yapılabilmiş sanırım ameliyat) ama fiziksel olarak çok rahatsızım. oturduğumda rahatsızım yattığımda rahatsızım yürümek zor kırmaşmak zor falan. herkesin ameliyat tecrübesi kendine has tabi ama benzer ameliyatlar geçirenler vardır bir sorayım dedim sonrasındaki süreci. bu rahatsızlık acaba çoğunlukla direnle mi alakalı sizce o çıkınca rahatlar mıyım? ya da göbek fıtığına yapılan işlem mi zorladı beni? yoksa apandisin normalinde mi var bu olay? ne zaman rahatlarım? ne yaparsan yap sürekli konforsuz hissetmek çok sinirimi bozuyor artık ve de bu durumun azalmasını beklerken dünden bugüe arttı maalesef o sinirimi bozdu iyice uyuyamıyorum da hiç.




 
Doktor değilim, laproskopik ameliyat geçirdim. Ondan yola çıkarak sallayacağım. Karın bölgesindeki kapalı ameliyatlarda içeri gaz basıp şişiriyorlar ameliyatı yapabilmek için. Sonrasında o gazın bir kısmı kalıyor ve içeriden yaralar vs. baskı yapıp ağrı yapıyor. Bol bol yürüyerek gaz çıkarmak gerekiyor. Öyle bir şey olmuş olabilir belki.


  • inawen  (12.06.24 10:41:34) 
Doktor değilim, laparoskopik ameliyat geçirdim +1
Gaz sıkıntısı bugüne kadar sürmemeli, zaten taburcu etmeden önce gaz çıkardınız mı, ne durumdasınız kontol ediyorlar. Dren de çok sıkıntı veren bir şey değil aslında (diren değil, drenajın dren'i) :)

Ama nihayetinde kapalı ameliyat da olsa katman katman deri deliniyor, içeride organlar kurcalanıyor, sadece derinin üstünde değil içeride de dikişler atılıyor, vücut alışık olmadığı yerleri tamir etmekle uğraşıyor. Normal ağrı sızı bence, 3-4 güne iyice rahatlarsınız ama yine de bir süre ağır kaldırmayın, ağır iş yapmayın, karın bölgenizi zorlamayın siz.
  • kobuzchu kiz  (12.06.24 14:55:09 ~ 14:59:40) 
@kobuzchu kiz, 10 gün gaz ağrısı çektim sdfsds, herkes hemen çıkaramıyor sanırım.


  • inawen  (12.06.24 15:32:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.