[]

kitaplık düzenleme programı

şöyle basitinden bir program arıyorum. kitaplarımı künye şeklinde organize edebileceğim, işte anahtar kelimeler verip (mesela kuşlar hakkında, kediler hakkında vs gibi) o anahtar kelimelere göre bulabileceğim bir şey olsun.

çok bakındım ama hep okulların kütüphane programları çıktı karşıma. evimdeki kendi kitaplığım için kullanacağım.

illa kitaplık programı olmak zorunda da değil. bu amaçla kullanabileceğim herhangi bir program da olur.

şimdiden teşekkürler.

 
nocodb kullanabilirsin.

github.com
  • arakaali  (12.06.24 10:00:46) 
calibre bi kitaplık programı. ilk akla gelen e-kitap yönetim programı olsa da, basılı kitaplar için de gayet kullanılabiliyor.


  • biseysorcaktim  (12.06.24 10:13:19) 
@arakaali, teşekkür ederim fakat hiçbir şey anlayamadım bu programdan :(


  • ve sen oyle masum bakiyordun ki  (12.06.24 10:15:29) 
@biseysorcaktim, teşekkür ederim. inceliyorum şimdi onu da.


  • ve sen oyle masum bakiyordun ki  (12.06.24 10:16:10) 
Bence sizin ihtiyacınız bir excel dosyası.
Onu da google documents'ta bir Spreadsheet'te yapabilirsiniz.

Hatta şöyle bir önerim var kitapların isimlerini bir liste yapın (10 kitapla başlayın denemeye) ve ChatGPT'ye o kitaplarla ilgili küçük özetler ve anahtar kelimeler çıkarmasını söyleyin. O özet ve anahtar kelimeleri Google Spreadsheet'e yapıştırın vs.

Ben olsam bu zahmete girmezdim.
Çok kısa süre sonra (belki 2 yıl) siz kütüphanenizin fotoğrafını çekeceksiniz ve yapay zeka sizin evinizdeki kitapların isimlerini hafızasına atacak. Hatta arkadaşlarınızın kütüphanelerini de çekersiniz.
"Kütüphanemde kuşlarla ilgili kitapları bul, en yeni olandan en eskiye doğru sırala, ansiklopedileri hariç tut" diyeceksiniz. Tüm bilgiler karşınıza gelecek.
  • michael_knight  (12.06.24 10:43:56) 
@michael_knight, excel'i de düşündüm açıkçası. sonum oraya bağlanacak gibi. çünkü tam olarak aradığımı bulamıyorum. bir de uğraşmak hoşuma gidiyor açıkçası. yapay zekanın şu anda halihazırda yaptığı her şeyi ben elde yapmayı seviyorum. oldschool biriyim :) teşekkür ederim bu arada.


  • ve sen oyle masum bakiyordun ki  (12.06.24 13:37:12) 
kitapyurdu'nun kutuphanem diye bir uygulamasi vardi, barkoddan veya isminden kitabi bulup kutuphane veritabani olusturuyordu, bunlari kategorize edebiliyordunuz, isterseniz excel ciktisi da veriyordu. ona bir bakabilirsiniz ama stabil calisiyor mu emin degilim.


  • kesmekes laleler  (12.06.24 14:09:46) 
@kesmekes laleler, kitapyurdu'nun uygulaması sadece kitapyurdu'nda satışı olan kitapları kategorize ediyor. elimde bol miktarda yabancı menşeli kitap var. o yüzden işimeçok yaramadı o da.

playstore'da benim kütüphanem diye bir uygulama buldum. aradığım bu tarz bir şey ama pc'de çalışmıyor. olmazsa oradan devam edeceğim ya da excel'de yapacağım.

çok teşekkür ederim bu arada.
  • ve sen oyle masum bakiyordun ki  (12.06.24 14:27:39) 
iphone varsa ve notes uygulaması boşsa onu kullanabilirsin.

hem klasörleme, hem etiketleme hem de akıllı klasörleme var.
  • buenosdias  (12.06.24 16:32:58) 
excel çok pratik bir şekilde istediğiniz şeyi yapacaktır ama bir sonrası olsun, biraz da şekilli olsun istiyorsanız, airtable kullanabilirsiniz. şöyle bir şablonları var:

www.airtable.com
  • co2s2  (12.06.24 17:51:15) 
@buenosdias, android kullanıyorum :( teşekkür ederim yine de.

@co2s2, airtable da güzele benziyor. şimdilik notion kullanmaya karar verdim. stabil olmazsa airtable'a geçeceğim. çok teşekkür ederim.
  • ve sen oyle masum bakiyordun ki  (12.06.24 18:47:09) 
goodreads.com

Ben okuduğum kitapları işaretliyorum ama bence sizin de işinizi görür.
klasörlere (shelf:raflara) ayırma sistemi de var. Bir kitap birden çok rafa isaretlenebiliyor. Yorum bırakarak not da eklenebilir her kitap için.
  • unalub  (12.06.24 19:20:44 ~ 19:22:35) 
İstediğini ücretsiz olarak yapmanın en iyi yolu ilk arkadaşın dediği gibi NocoDB.

1. Windows kullandığını varsayarsak buradan istemciyi indir: github.com
2. Daha sonra bu bağlantıyı tarayıcından aç: localhost
3. Bir kullanıcı oluştur ve istediğin sütunları ekleyerek tablo oluştur

Bunu yapabileceğin diğer en iyi program Excel ama onun inceliklerine hakim değilsen NocoDB daha pratiktir.
  • kadirgali huseyin olmayan adam  (13.06.24 19:29:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.