[]

Doğada yürüyüşe çıktım en fazla kaç km yürünür?

Kamp malzemesi almadım yürüyüp döneceğim. Tecrübem yok ne kadar zorlayayim bilemedim kendimi. 2 saatte 10 km yürüdüm. 15km daha rota var. Geri dönebilir miyim bilmiyorum git gel 50km olacak. Yemeğim suyum çig çerezim magnezyumum ve powerade im var. Kondisyonum güzel ama bacaklar pes eder mi bir yerden sonra? Teşekkürler




 
öncelikle bir başkası nerede olduğunu bilsin. rotada çok önemli bir şey yoksa, aynı dağ tepe ise toplam 30km'yi geçme derim. ama tamamı da yapılır. dinlenirsin arada. tecrübe olur.


  • gabe h coud  (12.06.24 09:46:39) 
Yemegini ye don guzel kardesim. Epey yol yapmissin, bu sefer az gelirse bir sonrakine biraz daha arttirirsin. Pes eden yer pes eder, yururken de sakatlanilabilir.


  • osssy  (12.06.24 09:47:40) 
Osssy+1

Daha dönüş yolu var, belki yorulacaksınız dönüşte. İlk seferde zorlamanın manası yol ve gereksiz riskli
  • jülsezar  (12.06.24 09:54:26) 
Tek başınaysan ve daha önce yürümediğin bir rotaya gidiyorsan ya @gabe'in dediği gibi konumunu, rotanı başkalarıyla paylaş ya da boşver bu seferlik böyle olsun de zorlama.

50 km güzel mesafe bisiklet falan da sürüyordun sen hatırladığım kadarıyla ama ultra maraton yürümüş olacaksın daha önce o mesafeleri yürümediysen bacakların bir yerden sonra olmuyor agam diyebilir :)
  • chicha_v2  (12.06.24 09:56:04) 
Yükselti önemli. Eğimi çok olan bir yerde 10 km yürümek ile eğimi az olan bir yerde 10 km yürümek aynı şey değil. Güneş çıkınca yürümek zorlaşacak. Dönmen gereken noktadasın.


  • dissendium  (12.06.24 09:58:53) 
2 saatte 10 km hiç fena değil, dönüşle beraber toplam 20 km bence ilk sefer için gayet iyi.


  • kumandanim  (12.06.24 10:14:08) 
Magnezyum varsa ötesi önemli değil, akşama kadar yürürsün de :) ilk sefer için abartma bence de. Dönüş her zaman daha zordur.


  • Mirket  (12.06.24 11:26:18) 
Cevaplar için teşekkürler.

Bildiğim rota daha önce bisiklet sürmüştüm. Baraj kenarında toprak yol. leylekler, kara bataklar ve ördeklerin çam ağaçlarındaki yuvalarda takıldığı efso manzaralı bir rota kendisi. 26 km mesafe, 850m toplam yükseklik ile 5 saatte bitirdim rotayı. Bacaklar sağlamdı hala ama ayaklarım bitti güzel patika koşu ayakkabısına rağmen. Quadricepslerim hiç bu kadar pump olmamıştı. Yürüyüş güzel spormuş. Dönüşte otostop yaptım. Sıcak çok etkilemedi çünkü daha yeni uv 50 korumalı şapka, pantolon ve uzun kollu t-shirt almıştım Decathlondan. Meraklısı varsa tavsiye ederim hiç hissettirmedi 38 derece sıcağı.
  • hasmetizm 2046  (12.06.24 18:46:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.