[]

Eve temizlik için birini çağırmak ve kafamdaki bazı sorular

En son 2 sene önce yaşadığım kötü deneyimden sonra lanet olsun kendi evimi temizlerim diye düşünüp kendi temizliğimi kendim yapıyordum ama şimdi birine ihtiyaç duymaya başladım.

Bir arkadaşım aracılığla birini de buldum ama ilk gün nasıl olacak ve bir günde kadından ne beklemek makul olur bilemedim. Tabii kendisiyle konuşmak en mantıklısı ama önce tecrübesi olanlara sormak istedim.

Mesela şu an en çok ihtiyaç duyduğum şeyler buzdolabının temizlenmesi, camların silinmesi ve banyonun komple temizlenmesi. Bunların hepsini tek seferde yapabilir mi gelen kişi? Tabii süpürüp silme, toz alma falan da süper olurdu ama aynı gün hepsi istenir mi bilemedim.

Kaç saat geleceğini falan bile bilmiyorum henüz ama İstanbul’da 2+1 ev için 1100 lira istediğini düşününce piyasaya göre tahmin edebilirsiniz belki.

Bir de siz tek seferde nasıl ve ne kadar iş bekliyorsunuz ve nasıl ilerliyorsunuz yazarsanız harika olur. Ve bir diğer merak ettiğim de evde temizlik yapılırken başında mı duruyorsunuz yoksa evden çıkıyor musunuz? Bana başında durmak biraz garip geliyor ama çıkınca da içim rahat etmez gibi geliyor.

 
Bir gün içerisinde dip köşe diye tabir ettiğimiz dolapların aşağı inip içlerinin temizlendiği temizliği de yapan var, onu yapmam bunu ellemem diyerek sizin yaptığınız kadarını yapan da var. O yüzden size yardıma gelecek kişi ile gelmeden teyitleşmek, ilk sefer olduğu için de başında beklemeden başında durmak iyi fikir.


  • charbiel  (12.06.24 00:10:10) 
ilk günler başında durun.
taviz vermeyin.
alttan almayın.
arkadaş gibi değil işveren gibi davranın.
öğle yemeği ve mümkünse yol parası verin.
  • nuisance2  (12.06.24 00:15:51) 
Üstteki iki cevaba da katılıyorum.

İlk zamanlar başında durun. İnsan biraz tuhaf hissediyor ama yapacak bir şey yok. Camların silinmesi ve banyonun temizlenmesini hemen ilk gün isteyebilirsiniz. Buzdolabının temizlenmesi belki bir sonraki haftaya kalabilir. Söylersiniz böyle bir ihtiyacım var diye.

Temizlik yapan kişinin beceri durumundan anlarsınız zaten verilecek işlerin ağırlığını.

Bize de her hafta yardımcı geliyor. Arada biz de temizlik yaptığımızda yarım günü doldurmuyor yaptığı işler. Arada gömlek ütületmiştik (ekstra biraz para vererek)

2+1 ev için 1100TL bana biraz fazla geldi ama İstanbul piyasası yüksek olabilir.
  • pispinti  (12.06.24 00:41:06) 
Ben bir sirket ile anlastim. 4-5 kadin geliyor, temizlik 4 saat suruyor. $1200 oduyorum tek sefer icin. Benim ev buyuk. 4 banyo, 6 oda, genis mutfak, genis oturma odasi... Evi piril piril yapiyorlar. Ben evde olmuyorum. Evde birkac elektronik disinda pahali bir sey tutmuyorum evde.


  • thetruenorthstrongandfree  (12.06.24 03:28:30) 
1100 ideal 2+1 için, ben 3+1e 1500 veriyorum o da derin temizlik değil klasik işleri cam yer banyo.
halı sildireceksen dolap sildirmessin, dolap sildirceksen avize sildirmessin gibi nüansları olur bu işin.
bencede taviz verme arkadaş gibi davranınca acayip savsaklıyorlar.
önden ilk geldiğinde isteklerini söyle zaten o sana söyler şu olursa bu yetişmez diye.

başında durmaktan direk yaptığı temizliği izlemek değil evde ol kendini göster arada bak nasıl yapıyor, bir yer bittiğinde kontrol et şeklinde oluyor.

buzdolabı içi çok detaylı değişse temizlenir aynı gün ama bu seferde mutfak dolaplarının kapaklarını silmeyebilir.
  • eja  (12.06.24 07:56:52) 
ben de düzenli gelecek biri ile anlaştım, 2 haftada 1 geliyor, bugün 3. gelişi.
ilk gün ben çalıştığım için annem hep yanındaydı. 2. gelişinde ve 3. gelişinde öğlene kadar evde durup çıktım.

ben 1. ve 2. de camları sildirdim. cam balkonlar büyük o nedenle onun yapıldığı gün başka iş zor. bugün de yığınla ütü vardı. sabah ütü yapar mısın dedim. temizlik biraz kalabilir dedi, olsun dedim.

ütü yaptırmasam dolaplara iç-dış isteyecektim çünkü hiç cam silmesine gerek yoktu bugün.

yani düzenli geldiğinde bir şekilde rayına oturuyor.

lütfen rica ediyorum temizlik personeli alanlar e devletten günlük sigorta yaptırsınlar.
  • ofelia  (12.06.24 13:24:04 ~ 13:24:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.