[]

ingilizce paraphrase uygulaması

selamlar,

ingilizce bir şey yazdığımda bu cümlenin alternatiflerini görmek istiyorum.

ai de olur, internet taraması yada başka yöntemler.

hangi siteleri önerirsiniz veya program ?

teşekkürler.

 
Chatgpt
Quillbot
DeepL Write
  • but that was just a dream  (11.06.24 23:55:07) 
Yani yazdığınız cümle konuşma kılavuzlarına girecek tipte kurallı ve kısa bir cümleyse internet aramaları iş görür ama ortalama bir cümlede ai tek çare. Chat gpt'nin ücretsiz versiyonu dahi gayet yeterli bulunun için.

Reddit ve quora gibi yerlerde insanlardan da cümleyi geliştirmesini isteyebilirsiniz ancak her cümle de sorulmaz tabi. Yalnız çok kritik yerlerde buraları da kullanabilirsiniz.

Sözcük bazında ise internette thesaurus sözlükleri var eş ve yakın anlamlı diğer sözcükleri görebiliyorsunuz ancak bu tip sitelerde arama sonucunda çıkan sözcüklerin arasından rastgele seçim yapmamalısınız nüans ve anlam önemli. Sadece "hah evet bu olur" diye emin olduğunuz sözcükleri seçin.

Türkçe üzerinden örnekleyelim mesela. artış ve yükselme sözcükleri finansal anlamda aynı anlamı karşılayabilir ancak birinin boyundan bahsederken boyu yükseldi demek istemezsiniz. Ancak thesaurus sözlüklerde artış diye arattığınız da yükselme sözcüğü de sonuçlar arasında çıkar. Bu açıdan dikkat edilmeli.
  • akhenaten  (12.06.24 06:21:02) 
grammarly de yapiyor bunu.


  • banach  (12.06.24 08:12:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.