[]

yedekli yaşama

mesela güneş gözlüğü
gündelik ucuz ve daha dikkatli kullandığım pahalı bi şey

spor için ayrı ayakkabı, gündelik ayrı, iş ayrı (yedekleriyle)

saat aynı şekilde

normal gözlükten de 2-3 tane var kırılırsa diye

sevdiğim eşyaları yedekliyorum sanırım
gömlek giyemediğim kadar çok var

minimal yaşama mı geçmek lazım alışveriş krizleri yaşaynca biraz abartıyorum sanırım
eskileri de atamayınca iyice birikiyor

sizlerde durum nasıl

 
Çok az kıyafetim var. Özellikle böyle tercih ettim, çünkü dünyanın böyle sınırsız kaynağı yok. Kıyafet alacağım zaman mümkünse 2. el almaya çalışıyorum.


  • rock n roll  (11.06.24 22:03:50) 
cop ev gibi ev. bir suru guzel sey bulmus almisim 4-5 parçayla mevsimi bitiriyorum 3 ayri yerde yaşıyorum 2-3 gunde bir ev degisiyor. her seyi yedekleye yedekleye fenalik gecirdim. kilom da degisiyor bazen zayif bazen sisiyorum bu yuzden atamadiklarim da cok. bugun sadece kiyafetleri toplamak icin yardimci cagirmaya karar verdim yoksa cop ev diye belediye temizlige gelcekZ bildigin sirtimda agir bi yuk hepsi. ayakkabilardan bahsetmeyecegim

sanirim yeni bir sey alirkeb eskilerden 1-2 parca postalamak bir yontem olabilir. tadilat gereken seylere tadilat icin belli sure taninabilir canta, ayakkabi icin. gerisi kendine eziyet
  • ala09  (11.06.24 22:08:48) 
Yedekli benim için aynı ya da benzer anlamına geliyor o yüzden hiç aynı ya da benzer şey almam açıkcası. Mesela birden fazla cilt bakım ürünü filan alıyorum ama hepsinin işlevi farklı. Ya da kıyafet olarak da böyle yedekleme psikolojim yok hiç. Sadece yurtdışına gittiğimde almak istediğim şeyleri fazladan aldım o da kozmetik ucuz diye yoksa çok fazla aynı şeyi almam pek


  • titanic kemancısı  (11.06.24 22:12:37) 
Günlük tişörtleri yedekli alırım. Massimo Dutti’den 20 tane aynı tişört var. İç çamaşırı ve çorap da aynı şekilde.

Bunların dışında çok fazla farklı tişört vs her türlü kıyafetten çok fazla var. Ayakkabı, gömlek, takım vs.
  • gabe h coud  (11.06.24 22:19:38) 
Ya bu yedeklemek mi bilmiyorum ama lanet olsun bi taki, aksesuar hastaligim var. Benzeri olan ya da olmayan 1637 tane küpe,kolye falan aliyorum. Gozum donuyor para acisindan acimiyorum. Kıyafette benzer almam.


  • Feriyaanim  (11.06.24 22:28:21) 
Bu yedek işinin tanımını açmak lazım.

Bazı şeylerin yedeğinin olmaması enayilik.

Gözlük kullanıyorum. Eski gözlüğün camına ucuz çerçeve aldım duruyor. Kullandığım gözlüğüme bişey olur kırılırsa, yaptırana kadar gözlüksüz mü gezeyim.

Yeni ayakkabı alınca, eskisi giyilebilcek durumdaysa atmıyorum niye atayım.

Saatim 1 tane var, çok da önemli değil benim için.

E 1 den fazla thirtünüz varsa o da yedekli oluyor fjsjjs
  • jülsezar  (12.06.24 00:04:05) 
roll-on, şampuan, tuvalet kağıdı, kahve gibi elimin altında olmazsa zorlanacağımı düşündüğüm şeylerin her zaman bir yedeği vardır ancak kılıf, kıyafet, aksesuar pahalıya patlasa da anında çözebileceğim şeyler olduğu için yedeklemem.

her yazlık / kışlık esnasında da sezon boyunca asla giymediğim, giysem de yakıştırmadığım her şeyi belediyelerin kıyafet bağış kutularına gönderiyorum.

alıp beğenmediğim ürünleri de (her ne olursa olsun) durumu iyi olmayan birine veriyorum ya kendine alıyor ya da dağıtıyor.

kırık, çıkık hiçbir şey barındırmıyorum böylece ev de yığın olmuyor. 1 kere atmaya / bağışlamaya başladığınızda duramıyorsunuz zaten.
  • charbiel  (12.06.24 00:04:48) 
yedekli yasamaya girer mi bilmiyorum ama benzer sekilde mesela denize raybanlarimla gitmem, ucuz gozluklerimle giderim.
is yaparken ayakkabilarim kirleniyordu gittim crocs aldim.

  • durgunfoton  (13.06.24 09:02:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.