[]

silah almak kolay bir şey mi?

haberlerde gördüğüm için soruyorum. ruhsatsız silah almak bulmak bunlar kolay şeyler mi? kim nereden buluyor da alıyor?




 
Küçük şehirlerde çok kolay. Biraz çevresi olan biri kafayı koyup arasa bulur.
Çevren olmasa bile mahalle kıraathanesi, berber gibi mahalle arası sosyalleşme noktalarına sorsan buradaki insanlar yol gösterir.

  • Bruce  (11.06.24 20:10:57) 
telegram grupları var aramaya yazın en basitinden "silah al-sat" vb.., çıkar. sınırlar kevgir olmuş, kaçak şekilde geliyordur. Irak zaten silah cenneti. şu an büyük şehirlerdeki illegal silahlanma oranını bilseniz baya şaşırırsınız, mesela trafikte giderken bu olasılığı göz önünde bulundurduğumda artık kimseye ders vermiyorum başka bi silahlı versin ona dersini.


  • carisch  (11.06.24 20:11:44) 
carisch + 1.

Ruhsatsız silah alırsanız, ve yakalanırsanız, ve silah daha önce bir olaya karışmışsa yandınız. Hapislerde çürürsünüz. Çok ama çok hassas olun bu konuda.
  • alfired  (12.06.24 01:13:45) 
Ruhsatlı silah almak baya zor fakat kaçak silah almanın kolay olduğu söyleniyor silahlı suçların büyük kısmı bu yasadışı silahlarla gerçekleştiriliyor.

Not: Aslında Türkiye'de cezalar çok ağır fakat kriminal tv dizilerinden, sosyal medyadan pompalanan suç sempatisi ve medyada hukuki olayların çarpıtılması yüzünden halkta cezasızlık algısı var.
  • doharkoman  (12.06.24 08:21:06 ~ 08:26:57) 
yurt dışından kaçak yollarla ülkeye sokuluyor.
kuru sıkı silahların mekanizmaları değiştirilerek kullanılıyor.
atölyelerde kaçak olarak üretiliyor.
birkaç yol daha var buraya yazmayayım şimdi.

yaşadığın bölgeye göre silah temin etmek zor bir şey değil, çetrefilli işlerle uğraşan bir tanıdık olsa yeter, az çok ticaretle uğraşan herkes bir şekilde silah buluyor.
Bu yüzden carisch+1


www.objektifamasya.com
  • sealth  (12.06.24 09:10:19 ~ 16:42:29) 
Facebook'ta da var. bazı silah grupları var oraya üye olan kaçakçılar var


  • komando kani var bende  (12.06.24 16:20:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.