[]

Flört yorumlamaca

Yeni atanmış bir öğretmen hanımım. Son derece fakir ve sorunlu bir ailede büyüdüm, kendi çabamla bir yerlere geldim. Kısa süre önce bir adamla tanıştım. Emlakçıymış kendisi. Sohbet muhabbet derken iş ilerledi, flörte döndü birkaç hafta içinde. Havadan sudan bahsederken bir gömlek aldığını anlattı, 12 bin liraymış. Giydiği ceketi merak ettim, Google görsel arama sağ olsun Prada olduğunu buldum. Yemeğe gidiyoruz, bana ödetmiyor ama hesaplar hep kallavi. Evi de Acarkent'te falan. Esasında o da fakir bir aileden gelip kendi işini kurmuş, aileden zengin hiç değil. Bense maaşımla ayı zor bitiriyorum, favori markam Trendyolmilla. Zaten o eskiden kalma yokluk (ve garibanlık) kafasından da kolay kolay çıkılmıyor, gerek olmadığı durumlarda bile üç kuruşun hesabını yapıyorum veya "ne gerek var ki? almasam da olur, idare ederim" diyorum. Arada bu denli maddi uçurum varken, yol yakınken, henüz çok da alışmamışken devam etmemeli miyim? Uymaz mı yaşam tarzımız birbirine? Onun sorun edeceğini sanmıyorum, zaten yukarıdan bakan veya parasıyla hava atma derdinde olan biri hiç değil ama ben bir ürktüm doğrusu.




 
Adamın parasını yemediğin sürece hiçbir şey olmaz, vizyon katar. Devam.


  • sekizdokuzon  (11.06.24 19:50:40) 
8910+1 ve adam benim sayemde yiyor içiyorsun tribine girmedikçe


  • jülsezar  (11.06.24 20:15:45) 
Prada giyen emlakçının parasını yemeyip napıcan allasen. Vizyon ne arar ayrıca o profilde.
Ayrı dünyaların insanı olup olmadığınızı sana tavrından ileride anlarsın, sen keyifli vakit geçirmeye devam et. Niye baştan engel koyasın?

  • Bruce  (11.06.24 20:18:08) 
8910+
Bu durumu kendisiyle konuşabilirsiniz. Çok para harcayacağınız aktiviteler olmasın nolur nolmaz

  • pembediken  (11.06.24 20:23:53) 
hemen bi pandora sardir ordan


  • ala09  (11.06.24 20:32:01) 
Aldığı gömleğin fiyatını söylemesi aslında parasıyla hava attığını göstermez mi? Ne gerek var ki bunu söylemesine. Ben yapamazdım böyle birisiyle.


  • rock n roll  (11.06.24 20:37:19) 
@8910 -1

Emlakçı bulmuşsun. Türk halkının intikamını al, parasını da ye bence.

@rocn n roll +1
  • nawar  (11.06.24 20:54:40 ~ 20:55:13) 
Ama sen pahalılıktan dert yanarken gömleğin fiyatını söylemesi şık olmamış. Bak ben, bir gömleğe 12 bin lira verebilecek durumdayım demiş. Ne bileyim, sahip olduğun hiçbir şeyin fiyatını söylememek lazım. Karşındaki kişinin de imkanları senin gibi olsa neyse ama öyle bir durum yok.


  • rock n roll  (11.06.24 21:01:59) 
Bir de birbirinizi yeni yeni tanımaya başlıyorsunuz, birbirinize sorabileceginiz o kadar çok soru var ki konusuz kalmış gibi kıyafete ödenen parayı mı konusacaksiniz?


  • rock n roll  (11.06.24 21:10:18) 
hocam yaşayın gitsin ya dert uydurmayın kendinize :) sorun olacağı varsa sorun olunca düşünürsünüz salın gitsin.


  • nic cage  (11.06.24 21:12:48) 
Ya öğretmenle emlakçı yapamaz, bence ayrıl. Bir de çakma marka giyiyordur.


  • Kahvedesu  (11.06.24 21:21:03) 
Vizyonluk bir durum göremedim +1

Bence siz çok fazla maddi odaklı düşünmüşsünüz. Bu kişinin ailesinin de varlıklı olmadığını söylüyorsunuz. Bu sebeple biz ayrı dünyaların insanıyız düşüncelerine kapılmak doğru olmaz sanırım. Hani bahsettiğiniz kişi birkaç kuşaktır hali vakti yerinde bir aileden geliyor olsa belki evet böyle şeyler insanı yorabilir diyebilirdim

Ama bence şu an siz bu tür düşünceleri bir kenara bırakıp cidden bu kişinin kendisi özelinde bir değerlendirme yapmanız lazım.
  • akhenaten  (11.06.24 21:44:00) 
Vizyon dediğim sıfırdan 12 bin liralık gömlek alacak kıvama gelmektir, bu da ayrı bir vizyondur arkadaşlar. Ne bileyim, adam belki çok tutumlu, doğuştan gelen bir ekonomi okuryazarlığı var, neyi nereden alacağını, neye ne kadar vereceğini biliyordur. Bu da vizyondur. Hayatın gerçeklerinin farkındadır.


  • sekizdokuzon  (11.06.24 22:06:32) 
Zengin adamdan mutlaka öğrenecek bir şey vardır, özellikle Türkiye gibi yerde. Şaibeli yollardan kazandıysa bile o parayı, mesela o vicdan yüküyle nasıl yaşadığına bakarsın. Zengin adam her türlü vizyon katar, dirseklerine kadar hayata batmış adam bir şeyler öğretir yeni atanmış öğretmen hanıma, onu diyorum.


  • sekizdokuzon  (11.06.24 22:16:45) 
seni çok iyi anlıyorum maddiyatta bu kadar fark varken ayak uydurmak zor. Hadi maddi olarak aştınız bunları ama sen öğretmensin o emlakçı. Kafa yapısı farkı var.

Yıllar önce genç ve güzel bir hanımken asgari ücretin azıcık üstünde maaşım vardı da bir bey vardı hayatımda. Özel helikopteri varmış bunu 3.buluşmada filan anlayıp gtüme topuklarım vura vura kaçmıştım. Herkes kendi çapında takılsın bize gelmez böyle şeyler demiştim ahslshsks.
  • kaptan maydanoz  (11.06.24 22:22:49) 
Ya genellemek doğru olmaz ama emlakçıların çoğu zaten çok param havası yaratmak için doğru yanlış full sahip olduklarını ya da olmadıklarını sergileme derdinde olan tipler asla bir emlakçıya güvenmem ben şahsen :D adamı tanımıyoruz belki de iyi birisidir ama mafyatik bağlantıları olmadığından emin olmak lazım her şey para değil

İnternetten tanıştıysanız evi filan da yalan olabilir sonuçta adam emlakçı onun olmayabilir
  • titanic kemancısı  (11.06.24 22:24:45 ~ 22:37:12) 
Ortada duran ve okunan maddi durum değil de maddi durumun nasıl ele alındığı konu olmalı bence.


  • charbiel  (12.06.24 00:07:12) 
Ben ortada bir sorun göremiyorum. Adam zenginse zengin, tavırları hareketleri sizi rahatsız etmiyorsa oyna devam.


  • pispinti  (12.06.24 00:35:18) 
Teyzem böyle bir adamla birlikteydi.

-Kıskançlık vardı pek kendi dışında dışarıda arkadaşlarıyla buluşmasını istemiyordu.
-Adam nerde ne yapıyor pek belli olmuyordu.
-Bazen eve yüklü miktarda para ile geliyor ve bana her şeyi sor, paralar nerden geliyor sorma diyordu.
-Zaten işi gereği çok yalan söylediği için bu ilişkisine de yansımıştı.
-Sesli ve fiziki şiddet vardı.
-Kıskançlık vardı ama kendisine kıskançlık yapılmasına gelemiyordu.
-Marka takıldığı çoğu şey çakma idi. Pazardan converse aldığını bilirim aa bu birebir gibiymiş diye.
-Tekneden iş adamlarıyla toplantıdayız diye gidip kadınlarla partilemişti teyzem basmıştı.

En sonunda boşandılar (10-15 yıl sonra) ama psikolojisi perişan tabi teyzemin. Yok efendim amasyanın köylüsüymüş de hak etmiyormuş bu hayatı.

Bu arada teyzem de gayet alımlı ve ingilizce öğretmeniydi.

Sonra adam gitti ünlü bir kadınla aldattı, onunla evlendi. (Ebru Şallı)

O yüzden üstteki maddeleri gözlemleyin, varsa kaçın, yoksa devam.
  • ananiyimioguz  (12.06.24 00:40:31 ~ 00:45:12) 
Uzun vadeli düşünme, takıl geç


  • abuzer  (12.06.24 05:39:19) 
ben de vizyonluk bir durum göremedim.

evet bazı emlakçılar iyi kazanıyor ama bana güven vermedi kripto vs uğraşıyordur bu. dolandırıcı bile çıkabilir.

ciddi düşünme derim. takıl geç.
  • Hallegadola  (12.06.24 09:20:39) 
bence direkt adamın parasına tav olmuşsun zaten, onaylanmak istiyorsun sadece. adam bi süre takılır senle sonra yoluna bakar.


  • hops  (12.06.24 20:34:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.