[]

köfteci dükkanı açmak istiyorum var mı köfteci arkadaşı olan

tarifim güzel gerçekten. inegöl köftesi olacak.
daha önce tabii ki böyle bir işle meşgul olmadım. açıp batmayalım sonra ?
zor olan taraflar siparişleri iletecek kişi herhalde.
yani bence tek sorun personel sıkıntısı olmak
yoksa satmak ile alakalı bir şey olmaz
ama bir kuryem tutup ben hasta oldum ya da ben artık gelmeyeceğim derse tırtlarız.
bunun için ne gibi önlemler alıyorlar.

köfteci dükkanı olan arkadaşlarınız ne diyor.
bana biraz bilgi verse.

 
çok değil sadece 2,5 yıl bir zincir kafe markasına dahil oldum ve batırdım.
çok ince konular var uzun uzuna yazmam mümkün değil ama en kabaca ve özetle şunu diyebilirim;

işletmecilik için çıraklıktan o işlerden gelmiyorsanız hiç bulaşmayın. kendi dinamikleri kas hafızası gibi küçük yaşlarda bünyenize işlenmesi gerekiyor.
  • 100binZar  (11.06.24 14:50:37) 
ayrılan bir arkadaşın babası kebapçı açtıda, ailecek 4-5 kişi anca dükkanın işlerine yetişiyorlardı, anne kasada, 2 çocuk paket servise destekte. kurye ile sürekli kavga ediyordu telefonda bin bir sorun kurye. paket başı veya yemeksepeti kuryesi komisyonu gibi şeyler karlılığını çok etkiliyordu. ayrılmadan önce motor almıştı yine olmamıştı.
dert sahibi oldu gibi geliyordu bana.

tecrüben yoksa işin zor bu amcanın tecrubeside vardı.
  • eja  (11.06.24 15:00:10) 
Cahil yorumu yapıyorum.

Öncelikle 500 defa hesabınızı yapıp ondan sonra çıkan masrafın üzerine artı tahmin edemediğiniz bi o kadar daha masraf ekleyerek girmeniz lazım bu işe sanki, çevremde patlayanlar bu lafı etti genelde.

Bi de komisyonlar fahiştir değildir bilmiyorum ama kendi elemanı olmadan direkt getiryemek, trendyol yemek vs kuryeleri ile çalışan işletmeler de var.

Burada tek kuryesi olan bir pideci var adam olmadığı zaman dükkan açık telefon edince sipariş getiremem diyor demek ki diğer servislerden devam ediyor o gün.
  • hedep  (11.06.24 15:00:34 ~ 15:55:40) 
arkadaşım ve arkadaşları köfte yapıp komşu şehire satmaya gittiler. stadın kantincisi kaybolun lan buradan diyince stadını arkasında satmaya çalışmışlar. gün boyunca sadece 2 kişi köfte ekmek almış.


  • Mehmettheslim  (11.06.24 15:07:57 ~ 15:08:43) 
uzun zamandan itibaren sattığımız köftenin reçetesini vereyim size,

yağ oranı usta tarafından belirlenmiş kıyma, karabiber.

başka hiçbir şey koymayız. ızgarada pişirip servis ederiz. kimsede bugüne kadar köfte kötü yada köfte mükemmel gibi bir yorum duymayım. zaten mükemmel köfte diye bir şey de yoktur. yani sizin tarifiniz eşsiz diye kimse gelip de sizi tercih etmeyecek. burada en önemli nokta fiyat/performans durumu.

bulunduğunuz yerde 5 köfteci varsa insanların bir kısmı kalitenin peşinde olacak, geriye kalan çoğunluk fiyat/performansa bakacaktır. eğer rekabet edemeyeceğiniz işletmeler var ise oradan uzak durun.

paket servis düşünüyorsanız kurye çalıştırmak çok zordur düzgün birini bulmak için çok şanslı olmak gerekir.

en temizi bir köşe bulup seyyar bir tezgah açmak. sadece yoğun saatlerde çalışsanız ve günde 200 liradan 100 ekmek satsanız 20.000 tl, bir ekmeğe 120 gr köfte gitse (kıymanın kilosu 600 desen) 75 lira kıyma 10 lira ekmek 15 ıvırı zıvırı maliyeti 100 lira gün sonu kalan 10 bin lira ay sonu 300 bin allah bereket versin
  • bravoteam  (11.06.24 15:15:44) 
hazir kurye bulabilecegin sistemler var. trendyol go, boyner vs.. gibi. siparis ordan dusuyor senden aliyorlar. ben bile bu cahil halimle biliyorsam senin haberin yoksa az daha arastirma yap. sonra dukkanin ortasinda comelen ilyas salman gibi vay baboo diye zilgit cekersin.


  • buenosdias  (11.06.24 15:15:53 ~ 15:16:39) 
Esnaflıkla alakam sıfır. Ailede esnaf yok, esnaf arkadaşım da yok.

Ama sağdan soldan okuduklarımdan, izlediklerimden yola çıkarsam esnaflık için en zor iş bence gıda sektörü. Hele bu işte yeni olan birinin başarılı olma ihtimali çook düşük gibi geliyor bana. Yemek dediğin şey satılmazsa belli bir sürede bozulan bir ürün. Dükkanın girdisini çıktısını çok iyi hesaplamak lazım. Kasaptan kıyma, halden sebze, fırından ekmek vs hepsini sabah taze aldın, satamadın kaldı diyelim, kaç gün idare edebilecek elinde? Bunları hesaplayıp dengesini kuracak ve çok güvendiğiniz biri yoksa bu işe girmek çok mantıklı gelmiyor. Yemeği herkes yapar, üç beş gün de çok iyi satar ama sonrasında bu çarkı döndürme becerisi olanlar iflas etmeden kalır.
  • nundu  (11.06.24 15:21:55) 
bizim ordaki köfteciler hep hazır alıyor. köftecilere köfte satan bir yer var. konum: ankara


  • sizofren06  (11.06.24 16:51:18) 
satış kanalları kurye atıyor.her pakete 50 tl yazıyorlar.fiyatını ona göre ayarla.kurye fiyatını da bindirince üstüne o köfteye rağbet olur mu sen karar ver.


  • jamswety  (11.06.24 17:32:11) 
Öncelikle vizyon geliştirmek açısından bir işe başlamadan önce KOSGEB girişimcilik eğitimi almanızı tavsiye ederim. Motokurye ve çalışan bulmak Türkiye'de çok sıkıntılı insanlar çalışmak istemiyor. Motokurye sıkıntıları ile uğraşmamak için aracı şirketlerle çalışmanız bu riski en aza indirir en azından kafanız rahat eder. Güzel kazanırsınız vizyonunuzu geliştirirseniz bir kaç yılda zincirleşmeniz mümkün. Yemek sektörü meşakkatli planlı ve düzenli gitmeniz lazım.


  • doharkoman  (12.06.24 08:41:11 ~ 08:42:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.