[]

Yurtdışında Türk Banka Kartı Kullanılabiliyor Mu?

Londra'da hırsızlık olaylarını okuyunca biraz korktum. Yanımda çok fazla nakit taşımak istemiyorum.

Burada mesela Enpara, Finansbank gibi banka kartlarımız varsa, bunları olduğu gibi yurtdışında da kullanabiliyor muyuz?


 
Evet ama Troy çok yaygın değil henüz. Master ve Visa sorunsuz çalışır hem kredi hem debit kart için.


  • nuevo  (11.06.24 13:36:36) 
dünyanın en dandik yerlerinde türk kredi kartı kullandım hiç bir sorun yaşamadım. yukarıda bahsedilen gibi troy hariç visa ve mastercard sorunsuz.


  • delidir yakalayin  (11.06.24 13:52:06) 
Evet kullanabiliyorsunuz ama komisyon oranı ve kur farkı sebebiyle bu pahalı bir yöntem. O yüzden tercih edilmiyor.
Bilen biri açıklayacaktır.

  • michael_knight  (11.06.24 13:52:49) 
mastercard/visa ise kullanılır. troy ise üzerinde veya arkasında discover (cobadge) logusu varsa kullanılır.


  • inheritance  (11.06.24 13:59:23) 
zaten istesen de çoğu yer nakit kabul etmeyebiliyor. master veya visa ile ödemiştik çoğu yerde.


  • alembic  (11.06.24 14:10:37) 
Banka kartı yerine kredi kartı kullansan daha iyi olabilir. Ben garanti ve yapıkredi kartımı arada kullanıyorum, fakat bir iki kere atmden tr hesabımdan burada pound çekmem gerekti ayrıca çekim ücreti vs kesti.(kur farkı dışında) banka kartıyla alışverişte de öyle ayrı bişey var mı bilmiyorum. Kredi kartında tek olay kur farkı. (gbp->usd->tl dönüşümü yapıyorlar:)


  • nhk ni youkosu  (11.06.24 14:36:06) 
Aslında komisyonun ve kur farkının da çözümü var. Hesap ekstrenizi usd ve euro'ya çevirebilirsiniz. Diyelim kartınızla 50 euro'luk bir şey aldıysanız kredi kartınızı ödeme zamanı geldiğinde 50 euro yatıracaksınız ve onunla ödeyeceksiniz. Kimsenin yazmamasına şaşırdım :)


  • i am a legal alien  (11.06.24 14:39:25 ~ 14:39:35) 
Pound dolara çevriliyor. Ben onu yapıyorum ama bankalar sadece dolar ve eur ekstre veriyor gördüğüm kadarıyla. Yine de iyi tabii.


  • nhk ni youkosu  (11.06.24 14:49:20) 
bankanızı arayıp (ya da mobil bankacılık üzerinden) kredi kartınızı yurtdışına açın/açtırın. bu işlem önemli.

kredi kartı ekstranızı döviz olarak da alabilirsiniz. ekstre geldiğinde döviz olarak ödersiniz ve zararınız daha az olur. hiç bi şey yapmazsanız sterlin -> dolar -> tl şeklinde o anki kura dair çevrim olduğu için maliyeti biraz yüksek olabilir.

ancak yüklü miktarda alışveriş yapmayacaksanız bu kur çevrimini dert etmeyin, ciddi bir şey değişmez çay/kahve/ulaşım vs gibi şeyler için.
  • biseysorcaktim  (11.06.24 15:05:57) 
Evet. TROY Yurtdışında Discovery ve Diners club altyapısı ile çalışıyor.


  • doharkoman  (12.06.24 08:45:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.