[]

Günlük süt bu mudur?

Bebeğe yoğurt yapmak için günlük süt almamı söylediler.
Şunu aldım:
www.icim.com.tr

Bu değil dediler. Bence doğru aldım.
Ama şu da aklıma takıldı ismi "günlük süt" ama son kullanma tarihi 9 gün sonra. Benim hatırladığım günlük sütlerin raf ömrü 2-3 gündü.

Bebeğe yoğurt yapmak için doğru süt hangisi?
(Doktor özellikle pastörize olması gerektiğini söylemişti)

 
Kimi çiğ süt ile yapıyor ama pastörize süt ile yapmak isterseniz aldığınızı kullanabilirsiniz. Ben şunu alıyorum genelde: www.migros.com.tr Yağ oranı ne kadar yüksekse o kadar iyi tutuyor, aklınızda olsun.


  • fotrsapka  (11.06.24 11:39:39) 
Bir arkadaşım kendine yoğurt yapmak için bimdeki günlük sütün iyi olduğunu söylüyordu


  • grimavi  (11.06.24 11:39:53) 
Pastorize sutleri günlük sut olarak satıyorlar. Uht sutler de uzun omurlu sut.


  • instant crush  (11.06.24 11:43:09) 
mandıradan jersey ineğinin sütünü alın pişirin ve yapın. en iyi süt o.


  • al basmadan donu var  (11.06.24 12:02:12) 
@al basmadan o dediğiniz ürün pastörize değil galiba.


  • michael_knight  (11.06.24 12:04:14) 
Evet, yoğurt yapılabilir süt odur. Ancak yağ oranı ile oynanmamış sütleri tercih edin. Besleyicilik için bu gerekli.

Doktor sağlık kaygısıyla pastörize demiş olmalı. Bu konuda maya çok daha önemli. Mayayı nereden ne şekilde temin edeceksiniz. Bakteri varsa mayada vardır. Zaten çiğ sütü kaynatıyorsunuz da maya öyle değil.

Mayalama ısısını tespit için süte parmak sokulup sayı sayılır ki bence o parmak da bir bulaş riskidir başlıbaşına.

Yoğurdu yoğurt makinesiyle değil de atadak kalma usulle yapacaksanız o parmakla kontrol yerine gıda ısısı ölçme aleti almanızı işlem bitiminde de alkol, sirke vs ile silmenizi öneririm.
Şunu yani
www.trendyol.com
  • Mirket  (11.06.24 12:07:58) 
onur market varsa yakınınızda a2 sertifikalı çiğ jersey sütü var fiyatı 3kg yaklaşık 300 tl gibi bişey bayadır aldığım en iyi süt kendisi


  • eja  (11.06.24 12:41:47) 
@eja @mirket doktor pastörize almamızı söyledi. Pastörize süt arıyorum.


  • michael_knight  (11.06.24 12:49:45) 
Bizim hanım sadece TİRE ORGANİK SÜT ile yapıyor. Başka kullanmıyor.


  • etna  (11.06.24 18:36:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.