[]

Yurtdışından alınan telefonlar

ya ben yanlış anlamış veya yanlış hatırlıyor olabilirim ama;

yurtdışından aldıgınız telefonunuzu, atıyorum 1 sene sonra tekrar yurtdışına çıkıp "xxx dolar lfarkla bir üst modeli al" metoduyla değiştirip, türkiyede de bir evrak tanımlayarak kullanmaya devam edebiliyormuşuz. bu doğru mu?

yani normalde 1 imei hakkımız x telefona tanımlı,
biz bu takas işlemini yaptıktan sonra ilgili evrağı tanımlayınca o 1 imei hakkımız, yenisine transfer oluyormuş.

bir kısmını yanlış anlamış olabilirim. (mesela aslında bu "teknik servisin" eski telefonunuz bozulduğu için bir başka telefon vermesi gibi bir senaryo da olabilir)

bu konu hakkında bilgisi olan var mı?

 
tam anlamadim soruyu; ama pasaporta isleme kismi ona engel oluyor. olay sadece unique imei olayi degil.


  • buenosdias  (11.06.24 11:00:42 ~ 11:01:15) 
  • jülsezar  (11.06.24 11:07:32) 
Emin olmamakla birlikte o iş şöyle;

Örneğin Amerika’dan iPhone aldınız, garanti süresi içinde bir problem oldu, tekrar Amerika’ya gittiniz ve apple ücretsiz yenisini verdi ya da fark verip üst modelini aldınız. Apple servisinden telefonun arıza sebebiyle değiştirildiğine dair rapor alıp Türkiye’ye döndüğünüzde o raporla btk’ya başvurup yeni imei numarasını ücretsiz kayıt ediyorsunuz.

Raporda eski ve yeni imei numaralarının görünmesi lazım mantıken.

Yani fark verip keyfi olarak aldığınız başka bir telefonu ücretsiz kayıt edemezsiniz. Garantiden değişim şart.
  • orient blue  (11.06.24 11:10:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.