[]

Araçta patlayan çakmak

Yangın çıkarma ihtimali nedir?




 
aracın kendi çakmağı mı yoksa normal çakmak mı?

araç lpgli ise ve gaz kaçağı varsa, bu gaz araç içine yayılmışsa ve patlayan çakmak gazı tutuşturabilirse zaten araba havaya uçar.

aracın kendi çakmağıysa patlayan muhtemelen elektrik aksamında başka bir yerde kısa devre kabloyu yakma gibi problemler çıkarabilir ve bu da aracı yakabilir.
  • bravoteam  (11.06.24 09:36:40) 
düşük bi ihtimal olduğunu düşünüyorum.

böyle düşünmemin bi sebebi var. zamanında babamın eski model aracının torpido gözünde araç spreyi ya da ona benzer yanıcı özelliği olan basınçlı tüp unutulmuş. araç güneş altında kalıp çok ısınınca bu tüp bomba gibi patlamış. görenler polise haber vermiş mi, vermeyi mi düşünmüş bilmiyorum ancak bomba sanılmış. aracın torpido kapağının menteşeleri kırılmış, içerisi bembeyaz ve leke yapan bir sıvı ile dolmuş ama bu bahsettiklerim dışında bir hasar oluşmamıştı.

o yüzden basit bi çakmağın içindeki gazın basınçtan ya da sıcaktan patlayarak büyük bir hasar oluşturma ihtimalini düşük görüyorum.
  • biseysorcaktim  (11.06.24 09:52:36) 
Bana küçük bir ihtimal gibi göründü.
Çakmağın bir şeyleri tutuşturması gerekiyor, koltuk döşemeleri o kadar kolay alev almaz.
Çakmağın olduğu yerde peçete gibi bir şey yoksa bence yangın çıkarması zor.

Yine de arabada güneş gören bir yerde çakmak bırakmazdım.
  • michael_knight  (11.06.24 10:08:29) 
Çok çok büyük ihtimal patlamaz. Hem gaz çıkış sibopu, hem gaz doldurma sibopları (dolum yapılabilen) yüksek basınçta kaçak yapmaya veya işlevini kaybetmeye başlıyor.

O sebeple araçta yüksek sıcaklık altında çakmakta oluşan basınç sebebiyle gaz kaçırabilir. Aracın yalıtımı çok iyi ise araca biner binmez sigara yakacağım dersen mahalle bir anda aydınlanabilir. İlim-irfan meşalesi gibi mahallede turlayabilirsin.


2. bir risk ise; siboplar sağlam diyelim. bu durumda plastik çakmak elbette patlayabilir. Ama bu ateşli bir patlamadan ziyade basınç altında gaz sıkışması sonucu patlama olur. plastik şarapneller aracın içinde her yere sağlanabilir.
  • janavarorion  (11.06.24 10:25:02) 
kıvılcım olmadıkça düşük bir ihtimal.


  • inheritance  (11.06.24 10:40:40) 
Soruyu kendinize sorar mısınız.


  • doharkoman  (11.06.24 12:01:06) 
patlar. patlıyorlar. yangın çıkmıyor ama çıksa da içeri hava almadıktan sonra çok yanmaz sanırım. hatta hava alsa bile yanmayabilir çünkü döşemeleri tutuşturmak kolay bir şey değil.


  • Mehmettheslim  (11.06.24 13:18:19) 
www.youtube.com

Özetle patlayabilir ama tutuşması çok düşük bir ihtimal.
  • kimlanbu  (11.06.24 13:29:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.