[]

bel fıtığı- fizyoterapist arkadaşlar yardim

10 küsur yıldır bel ağrısı çekiyorum, geçenlerde mr çektireyim dedim l5-s1'de fıtık varmis. özellikle otururken ve sabah uyanınca sol pelvisime ve bacağıma yayılan ağrı oluyor. yaşam kalitem çok düştü, fizyoterapiye başlayıp bir an önce sonuç almak istiyorum. bir sürü fizyoterapi kliniği ve tedavi yöntemi var sanırım. iyi bir kliniği nasıl ayırt edebilirim, bu durumda hangi tedavi yönteminden fayda görülür?

mr raporum şöyle: l5-s1 intervertebral diskinde dejeneratif sinyal kaybi ve santral ağırlıklı diffüz posterior protruzyon izlenmiştir. dural keseye anteriordan basi mevcuttur. spinal kanal ön arka çapı daralmıştır.


 
Lordoz düzleşmiş mi?


  • Mirket  (10.06.24 20:57:37) 
10yıldır boyun düzleşmem var
Artık fıtığa doğru gitmeye başlamış mr sonucuna göre.
Devlet hastaneleri normal tens yapıştırıp sıcak torba koyuyordu hem zaman bulamadım hem ağrım arttığı için özel kliniğe başvurdum.

1.seçim medikal masaj diye geçiyor,
Yağ sürüp vakum filan işlemleri yapıyorlar
2.seçim manuel terapi o daha çok hareket veriyor ve kuru şekilde kasları çekerek yapılıyor daha çok kötü durumdaki hastalarda.

1.seçimi önerdiler seansı 1600liradan 4 seans aldım.
Haftada 1 gün gidiyorum, tüm sırtımın rengi morardı, kızardı, sarardı ama yeniden doğdum resmen ağrılarım azaldı, hareket kısıtlığım düzeldi, gerginliğim azaldı.
2.seçimde 1800filandı bu arada.

İyi klinik derken bilemiyorum da geçen senede görmüştüm ben ve sporculara sponsor oluyorlardı ondan dolayı tercih ettim.

Reklam olmasın , ismi lazım olursa mesajdan dönerim.
  • kararsızataletfilozofu  (10.06.24 22:04:15) 
@mirker lomber lordoz normal denmis


  • yuvarlanantencereninkapagi  (11.06.24 00:49:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.