[]

başkasının hayatından GERÇEKTEN ilham veya gaz aldığınız oluyor mu?

selamlar.

hani bir yakınınız/tanıdığınız/arkadaşınız veya tarihi bir figür olabilir. sıfırdan başlamıştır, türlü zorluklarla karşılaşmış ama yılmamıştır, iyi bir yerlere gelmiştir vs vs. sizde hiç "vay be, ne güzel, helal olsun. ben de aynısını yapabilirim <3<3<3" diyor musunuz? örnek aldığınız oluyor mu kendinize?

valla ben tanıdığım biriyse gerçekten onun o sürecine tanıklık ettiğim için sevinme ve takdir etme olayı oluyor ama asla "o yapabildiyse ben de yaparım" mevzusu olmuyor. sevinişim bile onun adına oluyor, yoksa beni alakadar etmiyor. bakış açım "yav onun karakteri, hayatının dinamikleri başka, benimkiler çok başka" şeklinde oluyor.

mesela bir çobanın herhangi bir sınavda birinci olması, engelli birinin engeline çok ters yönde bir sergi açması, falanca kişinin orada seçilmiş ilk x olması, 108 yaşındaki adamın yepyeni bir üniversite/dil/okula başlaması bende yaprak oynatmıyor. sizde de öyle mi?

 
"Bir insanın yapabildiğini her insan yapabilir." sözünü duyduğumdan beri inanılmaz ilhamlar alıyorum insanlardan. Gerçek olanlardan tabii, uydurduğu yalanlara inanan toksik iyimserlerden değil.


  • sekizdokuzon  (10.06.24 18:14:31) 
bazen filmlerde izlediğim şeyler kısa süreli gazlıyor birkaç saat kadar. ama hayatıma etki eden bi tarafı yok. dünyanın en hırssız insanı olarak başkasının yaptığı herhangi bi şeyden etkilenip heves edemiyorum.


  • nic cage  (10.06.24 19:35:34) 
Klise gelebilir ama Atatürk'ü aliyorum ben. Beni gercekten calismaya ve ogrenmeye itiyor. Onun disinda lisedeki yakin cevrem parlak insanlardan olusuyor. Onlarin etkisi muhakkak olmustur. yine de ben en cok kendi kendimi "birileri yaptiysa ben de yapabilirim" ile motive ediyorum. simdiye kadar da pek bosa cikmadi.


  • bohr atom modeli  (10.06.24 20:04:23 ~ 20:07:21) 
Hayir, hiç bir zaman.

Bilakis gördügüm her sey birbirinin tekrari ve kli$e geliyor çogunlukla.
  • Yourcousinmarvinberry  (10.06.24 20:50:43) 
var, kuzenim.
yazılım sektöründe işe girdi. atm ve benzeri siber güvenlik konularında uzmanlaştı. şirketi halka arz olunca hisse aldı. sonra daha çok çalıştı daha çok hisse aldı. önce firmaya ortak, sonra da GM oldu. sonra firmayı sattı ve başka bir şirket kurdu. ülkemizin en zengin iş adamlarından biri şu an ortağı. takdir edip gaz alıyorum. sendekinin aksine o başardıysa ben de akılcı davranıp başarabilirim motivasyonu yakalamaya çalışıyorum.

  • KidLazer  (11.06.24 10:31:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.