[]

imarlı arsa alınır mı?

elimde biraz para var. bu parayla imarlı arsa alabilirim ufak bir yer. ileride villa vs. yaptırabilmek için. ama araştırmama göre villa yaptırmanın maliyeti uçuk çok. o zaman arsa almamın ne esprisi kalıyor?

direkt konut kredisiyle villa almak daha mantıklı değil mi? zira çalışmak ile birikecek bir para istenmiyor villa maliyetine. 4-5 milyon tl yazmışlar. e imarlı arsaya da vereceğim. ne anladım bu işten?

ben mi yanlış düşünüyorum? kaçırdığım bir şey mi var?

 
İmarlı arsa maliyeti + villa maliyeti + müteahhit ya da mülk sahibi kârı = satılık villa fiyatı.

Aynı büyüklükte arsa üzerine hazır villa aynı paraya ise elbette villa al. Ha yok, o imarlı arsanın civarında villalar arsanın çok üzerinde ise o zaman düşünmek gerekir.

Bence soru çok muğlak kalmış.
  • prole  (10.06.24 17:16:11) 
nerede bakıyorsun kısmı çok önemli, şu an piyasa çok saçma sapan, yeniçiftlikte 3 katlı 25 senelik buyuk arsa villalar 3.5m gibi komik rakamlara bir tık denize az daha uzak olan yeni bitmiş villalarda 4-5 aralığında arsa ile beraber satılıyor.
bizim sorduklarımızda arsada fiyata dahildi 4-5m yeni villalarda.

  • eja  (10.06.24 21:19:46) 
hafif çelik binalar var. 1-2 milyona kondurursunuz fıstık gbi evi.


  • gurur  (11.06.24 00:08:55) 
villa var, villa var. yani yapımdaki malzeme kalitesiyle veya lüksüyle fiyat 1 milyon bile oynayabilir.
aynı maliyete gelse bile arsaya yapacağın yeni villa istediğin gibi ve sıfır olacak. avantajı bu olur.
yalnız inşaat işinden anlamıyorsanız veya çevrenizde anlayan ve aşırı (çok yetersiz kalır) güvendiğiniz biri yoksa yeni yapmaktan mümkün mertebe uzak durmak lazım.
  • merhum  (11.06.24 09:00:12) 
Yaşadığım muhite bakıyorum. İmarlı arsa alamayacağım yerlerde villa fiyatlarına bakıyorum, ben dandik bir yerde aldığım yere villa yapsam halen hazır almak daha avantajlı oluyor.

Peki insanlar neden imarlı arsa alıyor bunu anlayamıyorum. İmarsızken mi alıp bekletiyorlar? Döviz yerine alsam diyorum satabileceğim mi ileride ihtiyacım olduğumda mechul. Villa desen yapılmaz o maliyetler ile mümkün değil.

İnsanlar neden arsa alıyor ? Tercih sebepleri nedir?
  • drako  (11.06.24 16:28:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.