[]

Bu sıcaklarda kedinizin konforunu arttırmak için neler yapıyorsunuz?

Ev içi bulabildiğiniz pratik çözümler var mı? Benim yapmaya çalıştıklarım (doğru değilse söylerseniz düzeltebilirim)

- Fazla su kabı koymak (ama ilgilenmedi, su çok az içiyor hala)
- Eve klima taktıramıyorum ama vantilatör gibi bir şey var, onunla da ilgilenmiyor. Karşısına geçip tüylerine bir kere püfüttürse ben bile rahat edeceğim ama yapmıyor.
- Su şişelerini buzdolabında soğutup yatarken yakınına koyuyorum, direkt temas ettirmiyorum, zaten müsaade de etmez. Bununla da ilgilenmedi çok. En azından patişiyle dokunsa ona bile razıydım onu da yapmıyor ama ben inatla koymaya devam ediyorum.
- Her gün taramaya çalışıyorum
- Havluyu bazen çok hafif ıslatıp buzlukta hafif soğutup üzerine seriyorum çok az. Bi 10 dakikaya zaten ısınmış oluyor ben alıyorum ya da kendisi rahatsız olup kalkıyor.

Yani sıfıra sıfır elde var sıfır gibi. Sizin yapıp işinize yarayan bir yöntem var mı?

 
takip ettiğim veteriner sayfası suyunu soğuk veriyor hatta bunun kalp sağlığı için iyi olduğunu söylüyor. suyu bir kaç yere koymak.
bizimki bu sıcaklarda hala gidip sıcak kurutma makinası üzerinde yatıyor sıcaklar pek etkilemiyor bence evde olan hayvanları eğer ev aşırı güneş almıyor ve antalyada değilseniz.
ıslatarak tarayın demişti veterinerim eldivenini, tüy döküyorlar malt vermeyi unutmayın
bence en önemlisi kaliteli mama kullanmak herşeyden önce kediyi düşünüyorsak birde camlara kedi filesi veya kediye özel sineklik yaptırıp cam açıkken hava almasını ve dışarıyı izlemesini sağlamak.

ps. kedilerde ceyrandan(hava oluşumu) etkleniyorlar dikkat etmek lazım.
  • eja  (10.06.24 13:29:46) 
suyuna buz atıyorum arada ice latte yapıyor kadar değil tabi 3-4 litrelik kaba 3-4 adet buz parçası atıyorum.


  • rentts  (10.06.24 13:35:25) 
Evin her yerinde halı varsa bazı halıları kaldırabilirsiniz. Taş zemin varsa ona serilip yatar sıcaklayınca. Yani özetle ona üzerine yatabileceği serin zeminler sağlamanız lazım.


  • pispinti  (10.06.24 13:46:44) 
tesadüf tavuk suyu buz küpleri vardı, küpleri alıp bir kaba koymuştum, soğuk ve içinden az önce tavuk suyu buz küplerini çıkardığım silikon buz yapma şeysini kedim iştahla yalamaya başladı. ben de önüne bir küp tavuk suyu koydum onu da yaladı. yani buz küpü yalayabilir, düz su sevmiyorsa et ya da tavuk suyu olabilir, seviyorsa kefir de olur bence. ama ekstra gıda için tabi ki önce kendi araştırmanızı yapınız.


  • ofelia  (10.06.24 13:52:17) 
kedilerimin yaza girmeden hemen önce tüylerini kestiriyorum , çok rahatlıyorlar .


  • devilone  (10.06.24 15:57:48) 
@devilone Bu uygulamayı veterinerler genelde onaylamadığı için cevabınıza tik koyamayacağım ne yazık ki. :(


  • silverleaf  (10.06.24 16:39:44) 
sıvı ödül mamalarına çubuk batırıp dondurup verebilirsiniz. bir de geçen jel soğutmalı kedi yatağı gördüm baya güzelmiş, stok yoktu.


  • yuvarlanantencereninkapagi  (10.06.24 20:12:29) 
kendi kedim yok ama baskalarinin kedilerine bakiyorum zaman zaman.

taranmayi seven kedinin taragini islatip oyle tariyorum. taranmayi sevmeyen kediye yaptigim ise elimi islatip alnini silmek... hem yalama efekti gibi oluyor.
banyodaki dusa kabine goturup suyu aciyorum, doymuyor icmeye. akan suyu daha cok seviyorlar zaten. eger duran suyu icmiyorsa bi deneyebilirsiniz. bunun makineleri de cikti.

sicakliyor bunaliyordur diye dusunmeyin ya, kedi o. bulur kendine konforlu olacagi bir nokta. simsicak havada bile birbirleriyle ustuste yatiyorlar bunlar.
  • supergirl  (10.06.24 20:19:58 ~ 20:21:11) 
Kediler çölde yasayan vahşi kedilerden evrimleştikleri icin çok sıcak ve çok soğuk havalara adaptasyonları kopeklere nazaran daha iyidir. Yine de farklı cinsler farklı coğrafi bölgelerde evrimleştikleri icin kuzey bölgelerden gelen kedilerin sıcak toleransı daha azdır. kediler 37 dereceye kadar idare edebilirler, sonrası tehlikeli olabilir. Ev senin icin idare eder serinlikteyse kedi icin de öyledir. Ama tüylerini tras ettirmek iyi bir fikir degil cunku o tüyler termoregulasyon icin var, yani sıcakta da hayvani serin tutuyor. tüyleri kesince vücut isisi daha da yükselir.


  • tekdir ile uslanmayan kiz  (10.06.24 20:59:34) 
Ben aşırı sıcaklarda duşakabinin kapısını açık bırakıyorum içine de küçük bi leğene su koyuyorum bütün gün orda takılıyor :)


  • e mice  (10.06.24 21:22:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.