[]

Mutfak dolap kapılarını boyama

Merhaba arkadaşlar

Bu akıma biz de kapıldık ve ekteki dolapların renginde boyamak istiyoruz.
pin.it

Hnagi boyadan ve hangi renk kodundan kaç lt almak gerek? Boay ve fırça ikilisi dışında ne almak gerekir? Vernik duyduk not aldık. Tiner lazım olur mu?

Çok teşekkürler.

Edit: 20 dolap 3 çekmece var.

 
Hobi boyalariyla boyayacaksanız kendinden vernikli boyalar var, ayrica vernik almanıza gerek yok. Tiner yerine de aseton kullanmanızı öneriyorum. Bu boyalar su bazlı olduğu için çok dayanıklı değil. Yağ sıçradığı zaman kurumadan silmeniz gerekiyor. Çünkü çamaşır suyu, yağ çözücü kimyasallar çok hızlı çözüyor boyayı.

Iki marka var benim kapı ve dolap kapaklarına kullandığım ve hatta fayansları da boyadığım. Aquacool antik beyaz, biraz grimsi bir beyaz bu, soğuk bi tonu var (oda kapılarını boyadım). Diğeri de ebru ener eskimiş beyaz, bu daha pembemsi sıcak bir beyaz ve fotoğraftakine denk bir renk.

Boyayı uygularken küçük rulo kullanmanızı öneriyorum. Eğer çok koyu renkten beyaza geçecekseniz ya en az 3 kat uygulamanız gerek ya da 1 kat dönüşüm astarı+2 kat boya uygulaması lazım.

Ne kadar boya gittiğiyle ilgili hesap yapamıyorum şu an. Benim küçücük mutfagim var ve dolap içlerini de boyadigim için hesap karışıyor.
  • beetlejuice  (10.06.24 14:04:58) 
Polisan'ın X1 panel / kapı boyası var, parlak ve mat renkleri var. 2,5litre olanı alıp 6 dolap ve 5 çekmece boyamıştık, çift kat boyadık, biraz artmıştı. Siz KOÇTAŞ'tan iki kutu alın bence. Boyadıktan sonra su bazlı vernik atmıştım, RICH markaydı galiba. X1 su bazlı olduğu için inceltmek için su kullanılıyor, tinerle seyreltilmez.

Değişik boya çeşitleri var, Koçtaş'a gidip sorarsanız yardımcı olurlar.
  • Tutkun  (10.06.24 14:55:19) 
Tutkun'un dedigine ek olarak marshallın 2,5 lt kapı boyası 650 tl'ydi gecen hafta sordum. Bu sekliyle daha ucuza gelir. Hobi boyalarinin 500 ml'si o fiyatlara çıktı zaten.

Bir de kağıt bant alın. Kapaklari, kulplari, menteseleri sokup boyamaniz gerekiyor ama sabit dış yuzeylerin yer ve duvara temas ettiği yerleri bantlamanız iyi olur.
  • beetlejuice  (10.06.24 15:49:28) 
hocam dolabın kendi boyasını/verniğini zımparalamadan üzerine boya yapacaksanız hiç yapmayın. bu boyalar bir süre sonra en ufak bir darbede/sürtünmede kalkıyor. eskisinden kötü bir görünüm oluşuyor.


  • shadowfollower  (10.06.24 16:47:34) 
Boya dökülebilir. Zımparalamak gerekir. Bu kadar şeyi zımparalamak ölüm.


  • Mehmettheslim  (10.06.24 21:00:03) 
Cadence multi surface.

Mutfak dolabı boyamadim ama akla gelmeyecek bir sürü şeyi boyadım. Üzerine taş vernik vs atılmadığı halde bana mısın demiyor. Uygulaması, kapatması filan çok kolay.

Zımpara istemez. Yüzey temiz olsun yeter
  • nop  (10.06.24 21:36:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.