[]

Satan yere kusur tespiti için teslim etmeden tüketici hakeme başvuru olurmu

ÖZET: Satan yere ürünü kusur tespiti için teslim etmeden önce ürün bende iken tüketici hakem heyetine başvuru kanunen yapılabilir mi?

Bir robot süpürge aldık. Ya modeli böyle; ya da bize seri içinden hatalı ürün şansa geldi.

Sorun şu ki:

Robot halıları tanımıyor. Halıda çekim gücünü arttırması lazım normalde. Ve halılara çıkınca tuhaf bir ses yapıyor.

Ve kesin olarak çok az çekiyor.

Tanıtımdan "6000 pa" yani piyasadaki en güçlü çekimi olan robot diye aldık.

Aynı marka alt model 4000 pa çekim güçlü ürünle yarıştırdık. Alt modelde çıkan toz neredeyse 5 katı.

Bu sorun için ürünün daha 14 günü dolmadı fakat en meşhur sanal mağazalardan birinden aldık. İade kargosu ile iade etmek istemiyorum çünkü üründe bir kusur yok diye geri yolluyorlarmış. Ve ürünün yolda izde başına bir sorun gelmesinden endişeliyim. Daha önce böyle kargolarım çok kayboldu zira.

Kanunsal açıdan süreci kısaltabilmek adına ürünün videosu ve fotoğraflarıyla ürün henüz bendeyken direkt tüketici hakem heyetine başvursam nasıl olur?

Şimdiden teşekkürler.

 
reddetseler bile iade sürecini başlatman gerekir bence. firma, hakem heyeti kararı sonucuna "bize gelen bir iade talebi yok." diye itiraz edebilir mesela.

sen kargola, kargo geri gelsin. online olarak hakem heyetine başvurunu yap. 6 ay sonra karar senin lehine çıkacak zaten. bu sürede süpürgeyi de çatır çatır kullanırsın. gerçi iyi çekmiyormuş ama olsun.
  • yazar yazmaz yazan yazar  (10.06.24 14:43:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.