[]

Günlük rutinleriniz neler?

Rutinlerin hayatı diri yaşamak konusunda, ne yapacağını bilmekte, nihilizme düşmemek ve günün sonunda her an yorgun hissetmemek mevzusunda bence çok kritik bi yeri var. Sizinkiler neler? Bür nevi rutin slışverişi.




 
Her gün mutlaka spor yapıyorum. Kişisel bakım mutlaka. Kitap okuyorum, 50- 100 sayfa arası, kendimi geliştirmeye yönelik şeyler izlerim ya da dinlerim. Her gün mutlaka temizlik yaparım günlük işte yer süpürme, toz almak gibi. Hobilerime zaman ayırıyorum.


  • rock n roll  (10.06.24 11:41:58) 
İşe giderken arabada sesli kitap dinlemek, işten sonra spor yapmak.


  • VIPCH  (10.06.24 11:49:05) 
Soru sanırım şu; eylemsellik gücümüzü nasıl arttırabiliriz? Bunun için neye ihtiyacımız var?
Bilgiyi işleyen insan aklı her zaman antinomilere düşecektir. Dolayısıyla rutinler varlığa dair sorgulamaları pek engellemiyor. (Eğer soru kafatasının içiyle ilgiliyse tabi) Cehalet belki bir çıkış noktası olabilir. Siz de illa bundan muaf kalayım, günün sonunda entellektüel olarak yorgun hissetmeyeyim ya da nihilizme düşmeyeyim diyorsanız analitik düşünceden uzak durmayı -pek mümkün olmasa da- deneyebilirsiniz ?

  • dokuzeylul  (10.06.24 12:03:51) 
- 2021'den beri her gün en az 10 bin adım atıyorum. Kafamı sadece yürürken toparlayabiliyor gibiyim artık. Ya da bir şeyleri aşmak için yürümem gerekiyor. Bunu çok seviyorum ama artık zorunluluk gibi geldiği için rahatsız olduğum bir kısmı da var. Git-geller yaşıyorum ama tek bildiğim yürümeye devam ettiğim. Sadece aile evine gidince tatile gider gibi 1 hafta filan yürümeyi bırakıyorum ama çok özlüyorum o zaman da. Karışık...
- Kedimle oynamak. Günlük hayatımın en büyük rutini. 2021'den beri bu da. Zilli kediyi her akşam mutlaka oynatıyorum. Yaşça büyümüş olmasına ve cinsine rağmen alıştığı için oyuncu bir kedim var. Oynatmadan yatarsam uyandırıyor geceleri. Ama bunun için değil sevdiğim için oynuyorum. Bir gün oynamasam özlüyorum.
- Annem-babamla ve kardeşimle telefonlaşmak, en azından mesajlaşmak.
- Rutine ne oranda girer bilmiyorum ama namaz kılmak.

Bunların dışında her şey değişebilir ama bunlar sabit hayatımda...
  • silverleaf  (10.06.24 13:32:51) 
Günlük ibadetler dışında her akşam 1 saat koşar/yürürüm. Yine her sabah uyanınca 5 Tibet hareketi yaparım.


  • Amaranta ursula  (10.06.24 13:41:18) 
Ben de yazmış olayım,

Her gün min 8000 adım (yürümenin kafayı toparlamada içinde şahane bir etkisi var)
En az 1 saat kitap (ipad sağolsun)
7.30 uyanış saati (gece ne kadar uzun olursa olsun)
Sabah kahvesinden sonra 10 dk sıçış(tahmin ettiğinizden daha güzel etkileri var)
  • kel aynak kusu  (10.06.24 16:57:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.