[]

kedili ev kokusu

arkadaşlar. ben hayatımda hiç kedili eve gitmedim. herhangi bir hayvan da bakmadım o yüzden kokusu nasıl oluyor bilmiyorum.

3 gündür bir arkadaşın kedisi bizde misafir. kristal kum kullanıyorlarmış. kedinin çişi topaklanmıyor kristaller sarı oluyor çişini yaptığı yerleri. kakasını hemen atıyorum yaptığında ama çiş orda kalıyor ve inanılmaz kötü kokuyor. Bu koku kristal kumun kötü olmasından dolayı mı? kumunu değiştirsem çözebilir miyim sorunu?

camları evdeyken hep açık tutuyoruz ama biz kedi bakmadığımız için camlarımızda sineklik tel yok. emanet olduğu için atlayıp kaçmasından da çok korkuyoruz o yüzden evden çıkacağımızda camları kapatıyoruz. mesela dün akşam 6 saat kapalı kaldı. eve geldiğimizde inanılmaz ağır bir koku tüm eve yayılmıştı. bizde 1 hafta filan daha kalacak. bu sorunu nasıl çözerim?

 
kristal kumlar artık yasaklandı bile. onlar kokuyu hapsetmek konusunda hem iyi değil hem de kedilerin sağlığına da zararlı. düzgün topaklanan, kokuyu hapseden iyi bir kum alırsanız koku olmaz.


  • matilda  (10.06.24 10:20:56) 
ilk başta active clean alın ve 1 kaşık dediğine bakmayın kutunun 1/4 ünü kuma serpin
kum olarakta aktif karbonlu alın koku için, ben proline extra kullanıyorum topaklanması çok iyi ama koku yaptığı olduğu için active cleanle kullanıyorum
maddiyat problem değilse kum olarak ever clean alın ama yinede active clean kesinlikle alın.
hangi mamayı kullanıyorsunuz? yaş mama çok yersede kotu koku oluşabiliyor.
normalde bizim ev kokmuyor ya kim gelse soruyorum
www.kolaymama.com
  • eja  (10.06.24 10:21:40 ~ 10:21:58) 
kumuna karbonat döküyolar bildiğim kadarı ile kokuyu hapsetmesi için.


  • elorelia  (10.06.24 10:22:44) 
O kadar koku normal değil. Arkadaşa nezaketen danıştıktan sonra kum değiştirin bence de. Proline iyidir +1.
www.amazon.com.tr şunu kullanıyoruz, memnunuz. Gerçi arka balkonda duruyor bizim kedilerin tuvaleti.

  • kobuzchu kiz  (10.06.24 10:31:49) 
kedili birey olarak düşününce bile burnumun direği kırıldı. o kumlar iğrenç kokar. çam peleti sıfır koku çok rahat ve daha sağlıklı ama arkadaşın bilmiyor muhtemelen veya önemsemedi burnu alışmıştır.


  • kaptan maydanoz  (10.06.24 10:51:12) 
@eja

3 gündür bizde ve hiç yaş mama vermedik. yaş mamayı sadece hafta sonları az veriyolarmış.
kuru mama veriyoruz ama markasını vs bilmiyorum geçici olarak geldiği için normal bi poşete az koyup getirmişlerdi. Ama maması da aşırı kötü kokuyor 3 poşete koydum koku yayılmasın diye. bugün yeni kum alayım o zaman ama siparişi bekleme şansım yok pet shop muydu neydi öyle bi yerden alırım. tavsiye için çok teşekkür ederim.

gerçekten kokudan ölmek üzereyim. ama kendisi çok sevimli çok tatlı. bazen delirip üstümüze saldırıya geçiyo ama bazen de gelip şapşal şapşal sevdiriyo kendini.
  • turuncu tonlarda  (10.06.24 10:56:21) 
Mama kabında çok fazla mama mı bırakıyorsunuz? Yazın bu sıcakta o koku yapabilir, hatta bozulabilir. Siz farkında olmadan kedi bozuk mama yiyebilir ve bu da tuvalet kokusunu arttırabilir.


  • silverleaf  (10.06.24 11:11:12) 
kristal kum icin yukarida bilgi verilmis ona ilaveten bir yere isemis olabilir mi?


  • ala09  (10.06.24 11:23:19) 
kalitesiz mamalar ağır kokar ama normalde kedi mamasıda kokan bişey ciddili, mamanın kokmaması için cam kavanoza koyun kapağıda sıkıca kapatın.

pet shoptan ever clean kesin vardır markasız bişey alma, petshopcular keriz silkelemeyi çok sever aman diyeyim, pro line iyidir gardenlı marka iyi değil.

ben kediyi 4-5 gün bıraktımda kum kabı okadar kokmuyordu, yeni kum koymadan önce kumun plastik kısmınıda iyice süngerle yıkayın. active clean petlebi veya markamama sitesinden sipariş verirseniz ertesi gün geliyor

kediye üzüldüm şu an ya kediler kokuyu hiç sevmezler ailesi biraz daha kaliteli şeylerle mi baksa keşke söyleyebilseniz.
  • eja  (10.06.24 11:36:26) 
@silverleaf

bu dediğiniz de aklıma geldi. hava çok sıcak ve mama sonuçta dışarda bekliyor. bozulmuyor mu diye düşündüm. kedinin sahibi çok uzun saatler evde olmadığı için kabına çok koyup gidiyor. ama ben öyle yapmadım az az koyuyorum bitirdikçe. ama bana gelen mama eski mama o yüzden ne zaman aldıklarını ne zamandır beklediğini, bozulup bozulmadığını bilmiyorum. sadece kötü kokuyor. olmazsa bugün küçük paket yeni mama da alayım belki de dediğiniz gibi o mamada da sorun vardır.
  • turuncu tonlarda  (10.06.24 11:44:47) 
@ala09

işediğini sanmıyorum çok akıllı bir bebiş hep kendi tuvaletine gidiyor. ama garantisi yok tabi işediyse de anlamamış olabilirim :(
  • turuncu tonlarda  (10.06.24 11:46:12) 
Kedili ev kokar. Kedi sahipleri aksini iddia etse de kokar ama bahsettiğiniz kadar kokuyorsa kum, yem ya da kedi sağlığında sorun vardır. Kum ve işeme konusu söylenmiş. İşeme ya da koku bırakma konusuna tekrar bakın derim. Bir de yaş mama olmak zorunda değil ama maması dışında bir şeyle besleniyor olabilir mi evde? Bunlar da değilse kedi size gelirken de hasta olabilir. Belki sahibi bir şekilde alışmıştır ama...


  • nawar  (10.06.24 12:22:07) 
mamanın markasını değiştirmeyin kedi ishal olur. mama geçişleri yöntemi var ilk gün %75 eski mama kalanı yeni mama, 2. gün aynı şekilde, 3. gün %50 %0 eski yeni mama, eskiyi azaltarak geçmelisiniz.

düzgün temizlenen / düzgün kumu olan kedi evi kokmaz arkadaşlar beni deli etmeyin adasdsa teşekkürler.
  • eja  (10.06.24 12:43:46 ~ 12:52:04) 
Aktif karbonlu vancat kullanıyorum ve her sabah temizliyorum koku problemi yok evde. Dışarıdan gelince de almıyorum ama tabi ben alışmış olabilirim.


  • peki madem  (10.06.24 13:13:04) 
Herkes yazmış kristal "kum" rezil bişey. Topaklanan bentonit kedi kumu her gün temizlemek kaydı ile topaklanma tozlanma kalitesine göre az yahut hiç kokulu oluyor.


  • hedep  (10.06.24 14:16:08) 
Sadece bir hafta daha kalacak kedinin mamasını falan değiştirmeye kalkmayın. Mama değişimi eja'nın dediği gibi teknik bir konu.

Kum kabına kum derinliği 7-8cm olacak kadar bol kum koymak lazım. Her gün de temizliğini yapınca asla koku yapmaz.

Kedi olan evde pencereleri açık bırakıyor olmanız beni endişelendirdi. Özellikle cam kenarına kuş geliyorsa kedi o pencereden aşağı düşebilir. Aman dikkat edin.
  • pispinti  (10.06.24 14:47:48) 
Koku tuvalet kaynaklı ise tuvalet için kullandığınız malzemeyi sürekli değiştirip koku sıkarsanız koku sorunu olmaz. Sanırım arkadaşınızın kedisinin bir sağlık problemi var.


  • doharkoman  (10.06.24 15:22:34 ~ 15:24:06) 
@pispinti

kumun çok kötü bir kum olduğunu ilk geldiği gün anladım ama onun düzenini bozarsam adapte olmakta zorlanır diye ellemedim. mamasını filan da kafama göre değiştirmem tabi ki zaten buraya da o yüzden yazdım. etrafımda kedisi olan herkesle konuşuyorum, soruyorum sırf ona zarar vermemek için. camlar açıkken de zaten hep yanımda, gözümün önünden 1 saniye ayırmıyorum. zaten o da biz nerdeysek o odada yanımızda oynadığı için sorun olmuyor.

@doharkoman düzgün bir kum denemesi yapıcam eğer koku sorunu geçmezse muhtemelen dediğiniz gibi hasta olabilir. vete de götüreceğim zaten, teşekkür ederim.
  • turuncu tonlarda  (10.06.24 18:02:04 ~ 18:06:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.