[]

Kumari Biraktim Fakat Kaybettigim Paralari Unutamiyorum

Kendi param haricinde yaklasik 300 bin borclandim ailem odedi maasli calisanim her ay onlara duzenli odeyecegim. Kumara bir daha bulasma derdim yok fakat sabah aksam aklima kaybetttigim paralar geliyor kahroluyorum hayata karsi motivasyonumu kaybettim bu hayata karsi tek aktivitem is ve spor. Artik onume bakmak istiyorum ama kaybettigim paralari dusununce hicbir seye odaklanamiyorum ve de depresif moda giriyorum. bana ne tavsiye edersiniz bu sorunu asip artik onume bakmak geriye bakmamam icin ne yapmam gerek daha ?




 
cidden merak ettiğim için soruyorum önceki duyurularında seni memnun etmeyen ne cevaplar mı vardı, ona göre istediğin cevabı verelim için rahatlasın.

psikolojik destek almadan burdan çözüm bulamazsın.
  • eja  (10.06.24 10:25:16) 
yani unutamaman normal bence olay yeni sayılır anlattığına göre. sana tavsiyem eğer gitmiyorsan psikiyatriye gidip ruh halini dengeli tutan bir ilaç alman. ben de kullanıyorum ve günlük takıntılı hallerimi, öfke krizlerimi baya aza indirgedim. üzüntü hallerini çok derin hissetmiyorum artık. 6-9 aylık bir tedavi sürecindeyim. çok çok zorlandığını düşünüyosan bunu dene. ama kendi kendime halletmek isterim diyorsan öncelikle bunun geçici bir dönem olduğunu unutma. para dediğin şey hayatta kazanılır kaybedilir. sağlık olsun. yani insanların çocuğu hasta oluyor tüm hayatları borunca biriktirip zorla aldıkları evlerini satıp tedaviye veriyolar hayatta böyle şeyler de var. bir paranın gideceği varsa emin ol kumardan da giderdi, o olmasa başka şekilde giderdi, kaza yapardın araban pert olurdu vs. benim dayımın arabası elektrik kontağından kendi kendine çıkan yangından pert oldu mesela. daha yeni almıştı arabayı. kasko zaten yoktu, zorunlu trafik sigortası da ödemiyor bu durumlarda.

neyse bunun bilincinde olmak lazım yani sürekli geriye dönüp sorgulamanın anlamı yok. onun dışında psikiyatrist bana mutluluk tuzağı (diyojen yayınları) dite bir kitap önerdi geçenlerde aldım daha yeni başladım okumaya ama öneririm. bazen böyle takıntılar geldiğinde işimize vs odaklanmanın yöntemlerini anlatıyor sanırım. bir teknikten filan bahsediyor, kitaba filan merakın varsa okuyup deneyebilirsin.

sonuç olarak bu hayatta insanın başına heer şey gelir, paranı aileni işini vs her şeyini kaybedebilirsin çünkü hayatın her duruma hakkı vardır. (rilke'nin sözü) bunu pelin dilara çolak'ın bir videosunda duymuştum. linkini bırakayım da izle bari.

youtu.be
  • turuncu tonlarda  (10.06.24 10:33:38 ~ 10:48:56) 
Geçiyor o his, her şeyin olduğu gibi bunun da ilacı zaman. Ne zaman bir zararımdan kafa olarak kurtulamasam o zararın 3-4 katını yaptım devamında. Bırakın gitti, bunun varacağı yeri siz de ben de biliyoruz. İyi bir son değil. Ne kadar bir geliriniz var bilmiyorum ama 6-7 aylık maaşım diyin, aptallık bedeli diyin, kapanmayacak meblağlar değil. 15 yaşında bir araba bile alınamayacak para aslında. Tamamen sizin kusurlu olduğunuz bir kaza yaptınız, 2008 model arabanız pert oldu ama şans eseri size hiçbir şey olmadı burnunuz bile kanamadı. Böyle bakın, yoksa sonunda size de bir şey olacak maalesef.


  • furry burns  (10.06.24 11:25:57 ~ 11:27:01) 
profesyonel destek alabilirsin. zaten spor yapıyormuşsun yabına bir kaç şeyle daha uğraşıp kendini meşgul edebilirsin. 300 bin bugün para bile değil aslında. ev almak istesen alamazsın, araba alamazsın. mesele kapandıysa zamanla unutursunuz, etkisi azalır


  • paintov  (10.06.24 11:45:55) 
300bin cok buyuk bir para degil. calisir odersiniz, gecer biter.


  • lemmiwinks  (10.06.24 12:40:41) 
çocuğun biri sokakta deli gibi ağlıyormuş. bir adam gelmiş demiş "çocuğum niye ağlıyorsun?", "50 liramı kaybettim ona ağlıyorum" demiş.

adamın içi parçalanmış, çıkarmış 50 lira, demiş "al ben sana vereyim, üzülme". çocuk daha çok ağlamaya başlamış. adam sormuş "hala niye ağlıyorsun" diye, çocuk da "50 liramı kaybetmesem şimdi 100 liram olacaktı" demiş.

giden gitmiş. evet büyük miktar, insanın içine oturur. en güzeli hiç öyle bir param yoktu zaten diye düşünüp önüne bakman. borcunu da 10 ayda kapatabilecekmişsin.

benim mesela hiç öyle bir param, birikimim, varlığım falan yok. 10 ay içinde de olmayacak. şu anda allah korusun bana para kaybettirecek herhangi bir durum beni direkt olarak borca sokar ve öyle 10 ayda falan da ödeyemem, ödeyecek kimsem de yok.

45 yaşında senden daha fakir durumdayım. beni örnek al, "ya bu herif gibi olaydım ne halt yerdim" de. al sana psikolojik tavsiye.
  • kibritsuyu  (10.06.24 12:44:39 ~ 13:02:17) 
Dostoyevski okuyun, kendinizi seyredin. Onun gerçekten de kompulsif bir kumarbaz olduğu ve hayatı boyunca kumar bağımlılığıyla mücadele ettiğine dair kendi yazıları ve çokça yorum var. Kayıplarını geri kazanmak için kış vakti paltosunu kaybettiğine dair yazılar var. Dostoyevski'nin romanlarında insan psikolojisini ne kadar iyi çözümlediğini biliyoruz. Şimdi böyle bir büyük yazarın zekasına ve yeteneğine sahip bir kişinin bu kadar riskli davranışlarda bulunması şaşırtıcı gibi gelir insana. Fakat zeka veya başarı ne olursa olsun, kumarın hayatın her kesiminden bireyleri etkileyebileceğini kabul etmek önemli. Yeraltından notlar ve kumarbaz çok iyidir.


  • dokuzeylul  (10.06.24 12:58:29) 
hocam duzenli olarak ayni konuyla ilgili baslik aciyorsun, soylenen seyler de asagi yukari ayni. yanlis anlama ama cidden burda ne duymak istiyorsun ki seni rahatlatsin? cidden merak ve endisi ettigim icin soruyorum. diger arkadasin da dedigi gibi belki psikolojik yardim almayi dusunme zamanin gelmis olabilir.


  • bay b  (10.06.24 14:29:27) 
Bu duruma sevinmelisiniz 300 bin TL'ye hayatınızı kurtarmışsınız daha ne olsun.


  • doharkoman  (10.06.24 15:16:16) 
Beyninin sana bir oyunu olabilir. Aeni tekrar kumara teşvik etmeye çalışıyor olabilir, dopamin meselesi.

O giden parayı, ruh sağlığını geri kazanman için gereken bir diyet (bedel) gibi düşün, de ki ben bu para karşılığında kendi ruh sağlığıma kavuştum, ruh sağlığımdan kıymetli değil, bir daha da yapmam. Bu şekilde inanırsan sorun olmaktan çıkar.
  • muhayyer divan  (10.06.24 15:22:38) 
Psikolojik destek almadan çözmeniz zor gözüküyor, sürekli buraya sorarak anlık rahatlama yaşasanız da belli ki tekrardan alevleniyor. Lütfen, lütfen destek alın.


  • montreal  (10.06.24 16:38:14) 
giden parayı kafays takıp, "ben bunu geri alırım" hissiyle tekrardan bulaşma yeter. giden gitti. ailene borcunu ödeyip sıfırlamaya ve yeniden birikim yapmaya bak.

yukarıda da dediğim gibi, sanki öyle bir para zaten hiç yokmuş gibi hayatına devam et.
  • kibritsuyu  (10.06.24 23:53:46) 
devam ederseniz 300 olacak 3 milyon.

bazen zarar kes yapmak gerekiyor borsada bile. o para gitti ve gelmeyecek.

power of habits diye bir kitap vardı, muhtemelen alışkanlıkların gücü diye türkçeye çevrilmişti. kumar sizde bağımlılık olduğu için yerine bir şey koymanız lazım.

düşünmeyin yani.

ek olarak terapi alın. muhtemelen başka bir sıkıntı nedeni ile hızlı köşeyi dönme, problemden kaçma vs. olabilir. terapi ayıp değil, kendinizi anlarsınız.

tekrar söylüyorum, giden gitti ve hayatın sonu değil.
  • gurur  (11.06.24 00:11:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.