[]

Checkup mı yaptırmalıyım? (spor)

temmuz ayında biraz spora başlamayı düşnüüyorum. zaten çok yüksek tempo yapabilecek bir durumda değilim.

ama öncesinde bi doktora moktora gitmek istiyorum. uzak çevremde çok kiş ibenim yaşlarımda inme, kalp krizi falan geçirdi (halısahalarda, sporlarda vs.).

neyse, belki biraz boş evham yapıyorumdur ama.

son dnem bahçede çalışırken falan fzla yoruluyorum.
bir de astım benzeri bir darlık yaşadım birkaç defa, hatta cieğrimden ıslık sesi bile geldi.

haliyle bu spor işlerine başlamadan önce bi kendime baktırmak istiyorum.
efordur, kan testidir, ciğerdir falan filan her neyse. yani doktor gelip derse ki "aman abicim sakın kalp atımını 150lere falan çıkarma sende sıkıntı var" vs, ona göre hareket edicem. çünkü diyebilir de.

peki ben hangi bölüme gitmeli ve ne testi yaptırmalıyım? direkt checkup mı yaptırmalıyım veya?

 
kardiyolojiye gidip anlatın şikayetinizi. bahcede calısırken, merdiven cıkarken yorulma gayet kardiyak bir belirti olabilir. spor yapmayı düşündüğünüzü de belirtin.


  • unalub  (10.06.24 09:44:01) 
Hani sen göğüs hastalıkları uzmanına gidecektin. Ne oldu o? Gittin mi? Ne dedi?


  • Mirket  (10.06.24 09:50:42) 
Göğüs doktoruna ve kardiyolojiye kesinlikle gidin.

Belki sadece alerjik bir durum da olabilir bahsettiğiniz astım benzeri durum, böyleyse bir alerji ilacı ile müthiş rahat edersiniz.

Normal şartlar altında spora başlamadan önce bir kardiyoloji muayenesi zaten lüzumlu olan.

Kişisel tavsiyem, yüzme harici bu aylarda spora baslamayin. Salonlarda klima altında çalışmak bana iyi gelmiyor mesela, klima içeride varolan havayı döndürüyor, dışarıdan hava sirkülasyonu yok. Spor yaparken temiz hava çok önemli.
  • makbur  (10.06.24 16:41:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.