[]

Mesai arkadaşı ile araç sorunum 2

ilk konum www.eksiduyuru.com

Bu arkadaş geçen hafta yeni sıfır araç aldı. Kaskosu vs ruhsatı tam evinin önünde araç şuan

Akşam mesaj çekti yarın bir arkadaşını yol üstünden alabilir miyiz diye. Baştan sandım kendi aracı ile gideceğiz meğerse yine benim araç ile. Herneyse sinirlendim ama belli etmedim. Tamam yarın sabah hallederiz dedim.

Daha ne kadar yüzsüzlük olabilir. Onun arkadaşını alacak, sıfır aracı var ve benim araca binip ise gideceğiz.

Bayrama kadar sabredip sıktır çekicem. İçime atamadım yazdım.

Bu yapılan yüzsüzlük değilmi?

Aracı çok borçlanarak aldığını söyleyip durdu geçen hafta. Bana mı güvendin borclanirken düşük model alaydın o zaman.

Gece gece sinirlenmekte haksız miyim

 
Artık onun da arabası var hemen yarın yoldayken arkadaşınıza "artık senin de araban var, bir hafta senin arabanla bir hafta benim arabamla gider geliriz" demeniz gerekiyor. Lütfen artık sesinizi çıkartın.


  • pispinti  (09.06.24 23:37:00) 
onceden de araci varmis zaten, durum degismemis ki? hataniz basta para vermek istediginde, sonradan benzin almak istediginde oyle ya da boyle engellemeniz. kendi kendinize kurulacak bir sey de yok, acikca konusun, utanilacak bir mevzu degil. kendi kendinize dert yaratmissiniz valla.


  • ghilleinthemist  (09.06.24 23:38:38) 
Neden bu kadar uzun süredir tepkini göstermiyorsun? Adam seni servis şoförü yapmış işte


  • Yılmaz920  (10.06.24 00:14:19) 
Hocam cok pasifsiniz. Konusarak cok cok kolay anlasilacak konuyu siktiri cekme noktasina siz getirdiniz. Adam para vereyim dedi almadiniz, benzin koyayim dedi “oradan olmaz su benzinlikten alalim” demediniz. Eleman araba aldi, senin aracla da git gel yapalim demediniz. Surec boyunca “aslinda sen bana katildigin gunler icin benzin parasini bolusebiliriz” demediniz.

Simdi gelmis siktiri cekicem diyosunuz. Yapilmasi gereken ilk sey bu mu sizce? Bosa kurulmayin diger elemana.
  • zimbirik  (10.06.24 00:36:27) 
Yapman gereken:

O: Yarın bir arkadaşı yol üstünden alabilir miyiz?
Sen: Olur tamam ona göre erken inerim ben. Kaçta alırsın?
  • nawar  (10.06.24 00:44:09) 
hocam tam Gibi ilkkansın, o da olmadı ersoy


  • lambırcek  (10.06.24 01:07:37) 
hocam ilk yazdığını okuyup sinir olmuştum. son durumu okuyunca daha da sinir oldum. ver şunun telefonunu arayıp saydıralım. ama suç sende.


  • scudman1  (10.06.24 02:14:52) 
Kendi kendine asla vazgeçmeyecek bundan emin olabilirsin.


  • hebanon  (10.06.24 02:47:02) 
Taktik ; yolda giderken benzinciye uğra, girişte fiyata bakıp fiyattan şikayetçi ol. Benzin alıken çok fazla alma, bu şahsın ödeyebileceği bir miktar olsun. İlk seferde başarılı olmasa bile bu taktiği tekrarla. Benzin almaya hep bu şahıs yanındayken git. Sonunda ödemeyi teklif edecektir, sakın reddetme.

Bunlara ek: arabam çok km yaptı ben de satıp sıfır mı alsam,
Senin araba ne kadar yakıyor vs.
Söylemlerde bulun.
  • pink ja  (10.06.24 08:15:25) 
Aslında olay şöyle. Bu adam bu zamana kadar geldiği insanlara sırt dönüyor. Onlara para veriyor yada dönüşümlü araç kullanıyor.

Ben gelince yalandan para teklif ediyor ben kabul etmiyorum para alırsam bana servis muamelesi yapar ve 40 yılda bir isim olsa mırın kırın eder. Asla derdim para değil.

Bugun benle geldi arkadaşını bıraktık yol üstünde. İşlerinde herkes araçla neden gelmedin dedi mırın kırın etti.

Yumuşaklı huylu kimseyi kırmayan bir insanım ama iyi niyetimi fazlasıyla sömürdü 8 aydır.

Yaşça benden büyük 15 yaş, İşlerinde saygı duyulan biri.

Bayramdan sonra herkes kendi yoluna. 3 kuruş kar yapacam diye 5 kuruş zarar edecek. Borç harç aldım diye ağlıyor muhtemelen borç hafiflesin diye beklicemi sanıyor. Bana güvenerek borçlanmadın herhalde diyerek mesafeyi açacağım.

Bu zamana kadar maalesef çoğu kimse iyi niyetimi suistimal etti.
  • Fritz-X  (10.06.24 08:47:54) 
ben böyle durumlarda belirgin dönüşlerle o kişiyle iletişimi kesiyorum. bozulduğunu görecek kadar bile görüşmüyorum sonrasında.


  • enteg  (10.06.24 08:51:09) 
Siz aman ağzımızın tadı bozulmasın ali rıza bey tavrınızı sürdürmeye devam ederseniz yakında sırtınıza semer vurup işe öyle gidecekler.

Neyse olan olmuş, şimdi durumu düzeltme vakti. Ama bence sizin de içinizin biraz soğumaya ihtiyacı var. Arkadaşın daha önceden bir kere para teklif edip sonra kulağının üzerine yatması onu aklamaz. Hele size bile sormadan aracınıza başka birini alması zaten niyeti baştan ortaya koyuyor. Kaldı ki siz konuşmaya çalışınca size para teklif edecek, ben zaten teklif etmiştim diyecek vs. Para alırsanız da zaten servis şöförü gibi dedike olacaksınız adama.

O yüzden kıssasa kıssas. Akşam eve dönerken alın arabaya gençleri, yola çıktıktan sonra "ya benim bir markete uğramam lazım " deyin. şöyle 45 dakikalık bir haftalık alışverişi patlatın gençler arabada beklerken. Sonraki gün yine yolda "arkadaşlar mesaj attı benim şuraya gitmem lazım, ben sizi en iyisi otobüs durağında bırakayım, buradan kolay gidersiniz", sonraki gün benzer bir hikaye. Arkadaşınız mutlaka e abi keşke yola çıkmadan söyleseydin vs gibi bir şey mırıldanacaktır. Siz de orda tamam karşim, bundan sonra sen kendi arabanla istediğin zaman gelir gidersin, insanlara da iyilik yaramıyor vs diye yapıştırır tribini atar, siktir edersin.

Normalde adamla kesin bir dille konuşun, durumdan rahatsız olduğunuzu ve artık benzin parasını verse de arabanıza almak istemediğinizi söyleyin derdim, ancak alınmayın ama pasif agresif bir tarzınız var ve bu konuşmada söz konusu arkadaş sizi kolaylıkla manuple edebilir. Yukarıdaki trip atmalık çözüm ise tam pasif agresif'lerin seveceği türden.
  • thracia  (10.06.24 09:04:38) 
En sevmediğim insan tipi sizsiniz.
Bir konuya hem çok sinirleniyorsunuz hem de hiçbir sinyal vermiyorsunuz. Yaptığınız haksızlık.

Koskoca insansınız. Ne düşündüğünüzü, ne talep ettiğinizi arkadaşınıza net şekilde söyleyin ve o şekilde ilerleyin.
  • michael_knight  (10.06.24 10:23:40) 
@Michael_knigt bir konuda haklısınız 8 ay boyunca bedava gidip gelme olmaz. Bu süreçte aracımız satıcam 200 bin km oldu diyerek oyaladı. Bende kendimce aracını satsın bakalım nolcak diye bekledim.

Bu hafta izine ayrılıyorum dönüşte tavrım net.
  • Fritz-X  (10.06.24 10:34:00) 
Daha erken mudahale gerekirdi. Adamin bu kadar iyiligi kabul etmemesi gerekir belki ama verilen sinyal yoksa bilememistir. Mantikli oldugunu dusundugunuz seyi, normal bir dille soyleyin. Mesela haftalik arac degisimi olur, yolcuya zarar gelirse sikinti oluyormus vs de diyebilirsiniz. Guzel bir uslupla soyledikten sonra problem olacagini sanmiyorum.


  • mbond  (10.06.24 10:46:23) 
hocam aylar oldu duyuruna cevap yazmistim, her seyden bagimsiz bu konunun hala cozumlenmemis olmasi sizin basiretsizliginiz kusura bakmayin lutfen.


  • bay b  (10.06.24 16:04:53) 
@bay b , evet haklısınız aracını yeniliyince durum düzelir diye umdum. Son hal ve hareketleri iyice tüy dikti. Bu hafta izne ayrılıyorum. Bayram dönüşü yollar ayrılacak.


  • Fritz-X  (10.06.24 18:55:20) 
Hocam benim başım bu yüzden belaya girdi arabama iş arkadaşımı aldım kaza yaptık iş arkadaşım yaralandı ailesi bana tazminat davası açtı 1 yıl uğraştım. kanuna göre arabana aldığın kişinin can güvenliğinden sen sorumlusun

ben kimseyi almam arabama isterse ölsün.
  • komando kani var bende  (10.06.24 19:04:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.