[]

Trafik kazasıyla ilgili tuhaf bir durum

Sevgili Mordorlular Merhaba,

Yaklaşık 3 hafta önce trafikte dururken arkamızdan bir kamyon çarptı. Olay şansa polislerin önünde gerçekleşti ve tutanağı da polisler doldurdu hemen. Karşı taraf %100 kusurlu ve kabul ediyor. Tutanakta sürücü belgesi bilgileri ve sigorta bilgileri yer alıyor.

Araba karşı tarafın sigortasının yönlendirmesiyle bir servise gönderildi ve eksper inceledi.

Ancak eksperin raporunu girebilmesi ve sonrasında tamirin başlayabilmesi için karşı tarafın sürücüsünün ehliyet önü ve arkası gerekiyormuş. Karşı taraf ehliyetini kaybettiğini söylüyor. E-devletten sürücü belgesi raporunu indirip iletmesini istiyoruz ancak bir haftadır oyalanıyoruz.

Eksper telefonu açmıyor ve servise de belge toplama işinin bize ait olduğunu söylemiş. Ne yapabiliriz hızlandırabilmek için süreci, böyle bir durum duyan gören var mıdır?

Her iki tarafın da kaskosu yok sadece sigortası var.

 
sizle aynı durumda kalsam yapacağım işlemler;
1- sigorta şirketine telefon ve mail, mail içeriğinde 1 hafta süre veririm, 1 hafta içerisinde sıkıntı giderilmezse kendi tamircime gideceğimi belirtirim
2- 1 hafta içinde dönüş olmazsa kendim yaptırırım (serviste yaptırıp mutlaka fatura alırım)
3- sigorta şirketi ve araç sahibine karşı icra takibi başlatırım.
(not: avukatım. daha pratik bir yöntem var mıdır bilemiyorum.)
  • trajikomix  (09.06.24 21:49:22) 
çok teşekkürler. peki edevletten Motorlu Araç Sigortalarında Eksper Atama (Tüzel Kişi) özelliğini kullanarak yeni eksper atasak sizce farklı bir yol olabilir mi?


  • goks  (09.06.24 22:24:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.