[]

Yorgun hissetmek.. Neden?

Dramatik değil dümdüz yorgun hissediyorum. Durumlar şöyle;

Haftada 4 spor yapıyorum (pilates, hiit, total body muscle)
Hafta sonu 1 gün ormana gidip tempolu yürüyorum.
Magnezyum (uyku ve eklemler için ayrı kapsüller) ve eklemler için kolajen destekli bir takviye kullanıyorum. Sağlıklı besleniyorum; salata-protein-sebze dengesini koruyorum. Her gün soda (içine limon sıkılmış) içiyorum. Kahve az içiyorum.
7-8 saat uyuyorum.

Ama hafta sonu 1 gün kesin bitik oluyorum. Uykumu alamamış gibi hissediyorum ama yeterli uyuyorum da. Ben niye yorgun hissediyorum sizce?

 
Ruhsal bir yorgunluk olabilir mi? Ben ruhsal yorgunluğumu bazen bedensel hissediyorum çünkü.


  • rock n roll  (09.06.24 17:26:39) 
Sadece hafta sonu 1 gün mü yorgun hissediyorsunuz? Eğer bütün bu temponun sonunda her Pazar evde pinekleme moduna geçiyorsanız psikolojik olarak "uf ne haftaydı ya yoruldum" moduyla yorgun hissediyor olabilirsiniz.


  • pispinti  (09.06.24 17:29:09) 
@rock ruhsal olarak da iyiyim aslinda, enerjik hissediyorum :/

@gabe 3 ay once tam kan sayimi vs her seyi yaptirmistim. 3 ayda degisir mi acaba her sey :))
  • mor oje  (09.06.24 17:29:32) 
@pispinti hafta ici de bi tik yorgub hissetsem de spora gidecek ve egzersizi cikaracak gucum oluyor. Asil hafta sonu dusuyorum. Dediginiz de mantikli aslinda.


  • mor oje  (09.06.24 17:30:28) 
Dinlenme gunleri yurume isini yapmamayi dene sadece dinlen o gunler

Bende haftanin 3 hunu fullbody yapiodum dinlenmelerde 1 saat tempo yuruyus yapardim aynisi basima geldi 2 ay dayandim bir dene bakalim
  • Zetnikov  (09.06.24 17:34:12) 
Çok spor yoruyor bence. Hocamız kaliteli dinlenmekte gelişmenin bir parçasıdır derdi. Ben kendimi deniyorum sürekli. Ne kadar dinlenme ne kadar beslenme ne kadar hareket hangi saatler. Bence sağlık demeyimle elde ediliyor.


  • geveze yazar  (09.06.24 17:36:56) 
Valla bence bu tempoda yorgun hissetmek de normal bir noktada. Neticede biyolojik varlıklarız, mekanik bir yapıda değiliz.


  • Amaranta ursula  (09.06.24 17:47:21) 
@zetnikov aslinda cok agir da gitmiyorum antrenmanalrda. Cunku agir gidince bir sure sonra eeeyh eytere be diyebildigim icin belirli bir dengeye oturttum. Eger hafta sonu gece disari cikacaksam yuruyusu yapmiyorum, ama cikmayacaksam da bi deneyimleyebilirim tabii.

@geveze yazar katiliyorum. O yuzden abartmadan belli bir seviyede yapiyorum. Ha bu da fazla geliyor olabilir, yuruyusu yapmayip bi deneyebilirim. Ama o da 1 saat ya, cok da atla deve degil aslinda
  • mor oje  (09.06.24 17:53:09) 
Haftada bir gün yorgun hissetmek doğal değil mi sizce de? Hafta içi ortalama bir insanın üstünde enerji harcıyorsunuz, 6 gün hareketli bir temponuz var. 1 gün de yorgunluğunuzu çıkarıyorsunuz. Ayrıca zihnen de enerjiğim diyorsunuz. Yani bundan doğal ne olabilir ki? İnsan yorulur @mor oje :D yorulabilirsiniz. Yorulabilme hakkını verin kendinize.


  • akhenaten  (09.06.24 17:59:58 ~ 18:01:54) 
@akhenaten ofise gitmiyorum sadece spora gidiyorum. Ekstrem bir enerji de harcamiyorum aslinda vucudun normal ihtiyaci kadar diyelim. Yorgun hissedilir tabii ki insaniz ama bir gun boyle bitik hissetmek garip geldi bana :)


  • mor oje  (09.06.24 18:01:22) 
Buranın müdavimi olan arkadaşların artık bazı konuları çözmüş olmaları gerektiği inancındayım. Ama bazen de hayal kırıklıkları oluyor.

Şimdi haftada 17 gün spor yapıyorum denebiliyor da, çok defalar anlatıldı, bu spor denen şey nedir, siz kaç kilosunuz, günlük kalori ihtiyacınız nedir ve bu günler boyu yapılan sporun adı nedir? Yani kaç kalorilik bir spordan bahsediyoruz tam olarak.

Müdavimlerden gelen suyuma limon koyuyorum söylemi falan da ilginç geliyor bana. O limonu niye koyuyorsun arkadaşım, ne işe yarıyor? C vitamini diyorsan limon koyma suyuna 2 -3 dal maydanoz ye. Bu magnezyum denen olay nedir, ne işe yarar, kansere bile iyi geliyor mu. Salata protein tamam da, makrolarını ayarladın mı, neyde noksanın oluyor da salatayı özel belirtme gereği duydun.

Falan.
  • Mirket  (09.06.24 18:05:08) 
@mirket bu kadar detaya girsem direkt doktora veya bir diyetisyene giderim. Mesela neden takviye aldigimi, meniskusumu falan anlatayim mi?
Makrolarima dikkat ediyorum, c vit iceren sebzeleri tuketiyorum, bilincli hareket ediyorum yani, tum tuslara basmiyorum. Burada bir fikir teatisi amaci var, tibbi bir amac pesinde degilim haliyle detay detay her seyi yazmiyorum

  • mor oje  (09.06.24 18:13:52) 
Onu diyorum ya ben de, bir kadının günlük c vitamini ihtiyacı 75 mg. O da bir tutam maydanoza gibi bir şey oluyor. Bakmayın artık öyle piyasada satılan pahalı pahalı c vitamini aldatmacalarına, ya da bi zamanların moda görgüsüzlüğü, iş yerine içine limon doğranmış su şişesiyle sağlıklı yaşam kasmalarına falan.


  • Mirket  (09.06.24 18:21:41) 
@mirket; birkac nedenden dolayi limon suyu tuketmeye calisiyorum. Butun metinde bunu cekip almaya cok da gerek yok bence


  • mor oje  (09.06.24 18:33:06) 
Hiçbir şeyi cımbızlamadım ki ben.
Bak bir örnek vereyim.
Dizim ve omzum sakat. Ağırlık çalışamıyorum.
Haftada 4 gün tempolu yürüyüş ile hafif tempo koşu yapıyorum.
Nabzımı 95 ila 100 arasında tutarak 10 kilometre yürüyorum.
Yaktığım ilave kalori belli.
Günlük almam gereken kalori belli.
Vücut yağ oranım belli.
Makrolarım hesaplı ve belli.
Buna göre aldığım kalori ve makrolar belli.
Takviye olarak sadece balık hapı alıyorum. O da sadece 2 gün DENİZ balığı yiyemediğim haftalarda.

Not: Diyetisyen falan da değilim. Bu düzeni kurmak için diyetisyen olmaya da gerek yok zaten. Matematik gerekiyor sadece.
Yani napıyosan hesabını yaparak yap. Ötesi şov ile para tuzağı.
  • Mirket  (09.06.24 18:53:14 ~ 18:55:29) 
bu kadar çok spor yapsam haftanın her günü yorgun hissederim :/ bence çok iyisiniz, o yorgunluk normal bir yorgunluk bence.


  • deartheodosia  (09.06.24 19:30:50) 
d vitamini düşük olabilir mi? bende sorun o çıkmıştı.

bir kan tahlili yaptırın derim.
  • art cat chocolate  (09.06.24 20:26:53) 
yorgun hissetmeniz gayet normal. uyku sürenizi arttırın. ben pazar günleri 12 de yatıyorum 10 da kalkıyorum öyle kendime geliyorum.


  • sizofren06  (10.06.24 10:21:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.