[]

zaman ayarlı veya wifi lamba?

kediyi evde bıraktığım zamanlarda akşam ışık olması adına nasıl bir çözüm bulabilirim?
wifi lamba geldi aklıma prize takılan ama biraz fazla 1k tutarlarında, beni 1 hafta götürecek sürekli ışık açık bırakmak tehlikeli olur mu diye düşünüyorum evde kamera olsada endişelendiriyor.

şarjlı sensörlü lambalar var aslında ama 1 hafta gitmez bataryası sanıyorum
çözüm öneriniz olur mu

 
Eski evimde Philips in led ampulü vardı, 3.5 sene sönmeden çalıştı desem yeridir, taşındık, hala çalışıyor:) düzgün bir led ürün varsa 7/24 açık bırakın, baska masrafa gerek yok.


  • kimlanbu  (09.06.24 17:15:54) 
çözüm önerileri

1-led bir ampul alıp sürekli açık bırakmak (tehlike arz etmez en fazla ampul bozulur.)
2-açık bırakılmak istenen ampul için anahtarına akıllı röle koymak ve led ampul kullanmak (bu sayede uzaktan açıp kapatabilirsiniz, telefon uygulaması ile zamanlama ayarlayıp kendi kendine açılıp kapanmasını sağlayabilirsiniz.)

örnek röle www.n11.com
  • bravoteam  (09.06.24 17:39:56) 
500 liraya mi akıllı ampul alın, mobil uygulamadan zaman ayarlı aç kapa yaparsınız ya da kafanıza göre uzaktan açıp kapatırsınız. (Prize değil, duya takacaksınız, ışık anahtarı açık kalacak.)


  • kobuzchu kiz  (09.06.24 17:42:25) 
www.mi.com
(Amazon'da ya da Trendyol'da daha ucuz olabilir.)

  • kobuzchu kiz  (09.06.24 17:43:57) 
Ledvance wifi bulb kullanıyorum epey iyi. (wifi olması önemli bluetooth olanlar da var zira) evde değilken açıp kapayabiliyorum ya da routine'ler ayarlayıp belli zamanda açıl kapan, renk sıcaklığı değiş, giderek kısılarak kapan vs gibi şeyler mümkün.


Fiyatı da makul gayet 1k falan değil.
  • hedep  (09.06.24 17:51:42 ~ 17:52:21) 
www.trendyol.com

bunları prize takıyorsun karanlıkta otomatik yanıyor. gündüzolunca ışık yeterliyse sönüyor. elektrik harcaması da çok çok az. elektrikçilerde daha ucuzua bulabilirsin. bir kaç tane alıp odanın prizlerine takabilirsin
  • exlibris  (09.06.24 21:45:34) 
Bu arada, akıllı ampul önerdim ama eve dışarıdan az bir ışık giriyorsa o kedi için yeter de artar. Kedinin tek gözü görmüyor falan gibi bir görme engeli yoksa ekstra aydınlatmaya hiç gerek yok.


  • kobuzchu kiz  (10.06.24 10:37:00) 
alternatif olarak zaman ayarlı priz önereyim.
haftanın belli gün ve saatlerine ayarlayabilirsin. bebek uyandırmamak için alarm yerine kullanmıştım bi ara.
(git:www.hepsiburada.com )
  • merhum  (10.06.24 16:30:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.