[]

google maps zaman çizelgesi ve geçmiş

arkadaşlar benim telefonumda konum ve google zaman çizelgesi açık. her gittiğim yeri kaydediyor, ben de sık sık girip "burada mıydınız" şeklinde sorduğu soruları güncelliyorum. ne zaman nereye gitmişim hatırlamam için, bir yere ne zaman gitmişim görmem için bu çok önemli.

ama eskiden bir yerin iğnesine tıkladığımda "şu tarihte buradaydınız", "iki hafta önce buradaydınız" diye oraya ne zaman gittiğimi gösterirdi. hatta birden fazla kez gitmişsem böyle bir zaman doğrusu üstünde hangi günler gittiğimi falan görürdüm.

kayboldu bu. gittiğime emin olduğum, hatta daha önce baktığım yere yine giriyorum, böyle bir ziyaret yok diyor. halbuki var. yani günü hatırlayıp o güne gidersem görüyorum. ama o YERE tıkladığımda ne zaman gittiğimi göstermiyor.

bu niye kapandı, nereden açarız?

 
güncelleme veya ayar kaynaklı olabilir.

soruya cevap değil ama google (denen özel bir şirket) e neden her şeyimizi bildirmek, onlara veri sağlamak zorundayız?
Bir şirketlerin çoğu devletlere kafa tutacak seviyeye de geldiler.
  • diyecevaplandı  (09.06.24 09:56:07) 
Ben de konum geçmişini kullanıyorum, şimdi baktım, hem iOS uygulamasında hem web sürümünde daha önce gittiğim bir konuma tıkladığımda “buraya şu zaman geldiniz” diye gösteriyor. Altında zaman doğrusu da çıkıyor.

Web’den baktınız mı? Eğer orada görünüyorsa uygulamayı silip kurmak, ön belleği temizlemek belki çözüm olabilir. Belki de kişiye özgü geçici bir problemdir. Google servislerinde bazen böyle şeyler olabiliyor, kendi kendine düzeliyor falan.
  • orient blue  (09.06.24 10:59:12) 
google bu zaman cizelgesi ozelligini durduk yere bozdu.

"2 sene once burdaydiniz", "17 saat once burdaydiniz" ozelligi bende duruyor simdi baktim gidip kaydettigime emin oldugum yerlere. ama ben normalde gittigim yerlere gittigim an kaydederdim, bu ozelligi officially kaldirdi. simdi kendi kendine bi yerleri seciyor, iphone oldugu icin midir bilmem ama cok da basarili degil konumuma surekli erisim izni vermis olmama ragmen. (evimdeyim, evimi biliyor ama butun gece sokagin basindaki nalburdaymisim gibi gosteriyor. sonra girip duzeltmesi tam bir cile, o yuzden biraktim duzeltmeyi.


siz hic mi gormuyorsunuz? kesin gittiginizi bildiginiz bir yerlere bakin? ben 5 yil once gittigim bi yere baktim, 5 yil once burdaydiniz diye gosterdi. bilgisayarda baktim onda da gosterdi (nokta nokta olan cizgiyi gostermiyor bilgisayarda, varsa da bulamadim nasil)
  • supergirl  (09.06.24 14:55:11) 
Nereden açarız ı bilmiyorum ,ama neden oldu biliyorum.google timeline verilerini kendisinde saklıyordu.bende bunu 3-4 senedir aktif bir şekilde kullanıyordum.aynı ülkeye,şehire tekrar gittiğimde iyi iotel vardı,güzel yemek vardı diye bundan ulaşıyordum.en son turda aynı şekilde kullanmak istedim,klasik google hareketi biz bunları artık saklamayacağıza gelmiş konu,ordan kendi telefonunda saklama seçeneğini seçip update ettim,veriler telefona geçti,bu sefer ipad de senkron olmadı falan,klasik google işleri,hiç bir şeyini kullanmamak lazım aslında.

Şöyle bir çözüm olabilir,app den giriş yaptığında adının oldugu yere tıklarsan orada bir kaç veri ayarı var,bir kurcalamak lazım.
  • duptıs  (09.06.24 16:01:24) 
uygulamayı güncelledim, değişen bir şey yok.

web'den bakayım dedim, karşıma şöyle bir yazı çıktı: "Zaman Çizelgesi artık web tarayıcılarında kullanılamamaktadır. Zaman Çizelgesi ayarlarınızı görüntülemek veya değiştirmek için Etkinlik kontrolleri bölümüne gidin."

telefondan zaman çizelgesini seçip "yerler" sekmesine tıkladığımda gittiğim ve işaretlediğim her yer haritada kırmızı iğneli olarak gözüküyor. yani alet benim gittiğim yerleri biliyor. hepsini tek tek görebiliyorum. ama iğneye tıklayınca oraya hangi tarihlerde gitmişim hala gözükmüyor.

ayar kaynaklı büyük ihtimalle. dediğiniz gibi google bana "artık saklamayacağız, telefonunuza indirin" dedi, ama ben yanılmıyorsam kabul ettim. hoş etmediysem bile şimdi edeyim, indirecekse indirsin. sabahtan beri arıyorum, nereden indireceğim, nereden göreceğim bulamadım.

@diyecevaplandı: böyle bir zorunluluğumuz yok. istersen tamamen kapatıyorsun. ne bildiriyorsun, ne veri sağlıyorsun. ben google'a veri sağlamak için değil, nereye ne zaman gitmişim onu görmek, istediğim zaman ulaşabilmek için kaydediyorum.
  • kibritsuyu  (09.06.24 23:22:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.