[]

Manipulator Baba

Bir babaniz var ve maddi olarak guclu, fakat bu gucunu sizi manipule etmek icin kullaniyor, sizi kendi yorungesinden uzaklastirmak istemiyor, kontrolcu. Kendisinin size verdigi bir miktar sermaye var, fakat kontrolu elinde tutup sizin bagimsiz bir sekilde daha iyi isler yapmanizi istiyor ama bunu yaparken sizin fikirleriniz ona ya fazla kucuk, ya fazla buyuk geliyor, bir sekilde harekete gececek aksiyonu alamiyorsunuz.(manipule ediyor da denebilir) Bu durumda onu karsiniza almak pahasina(ailevi/manevi degerler + gelecege yonelik buyuk capitaller de dahil+/-) sermaye kadarinca kendi basiniza minimal bir sekilde devam etmeyi mi tercih ederdiniz, yoksa comfort zone'dan cikmayarak is olsun/olmasin durumu idare etme egilimi mi guderdiniz?




 
O baba manipulatör çünkü narsist, yönetecek birini bulduğunda asla bırakmaz. Elde imkan varsa tamamen kopmak lazım, çünkü bunun şiddeti gün geçtikçe artacak ve hayatın her kıvrımını şekillendirmek isteyecek her şeye karışacak sırf iş sermaye vs diyerek.


  • muhayyer divan  (09.06.24 01:42:57) 
Manipülatör baba demişsiniz ama söylediğiniz aslında genel olarak "Baba" gibi. Ortalama bir ebeveyn - çocuk ilişkisi budur zaten; ister istemez ebeveyn kendini çocuktan üstün görür, hele de ortada kendi finanse ettiği bir şey varsa çocuğu dengi olarak göremediği için "Dur şimdi o öyle değil" diye kontrol etmeye çalışır. Durumdan duruma değişir ama ilişkilerde güç ve sorumluluk transferi güçsüz taraf kendini ispat ettikçe gerçekleşir; kimse kimseye durup dururken kendine denk bir statü vermez. O alanı kendinize açamıyorsanız konu konfor alanının ne kadar konforlu olduğuna kalıyor. Çok konforluysa, maceranın anlamı olmayabilir.


  • salihdt  (09.06.24 04:46:46) 
ebeveynlik kavramı bir yana, parası olan bir insan kendi parasının nasıl kullanılacağına ilişkin yön tayin etmesi çok doğal değil mi? diğer yerlerden farkı konfor alanından çıkıp başaramazsanız geri dönme ihtimaliniz olan bir yer.


  • paintov  (09.06.24 11:35:49) 
Türkiye'de bunun gibi ebeveynler çok fazla. Narsist bir babayı tasvir etmişsiniz sanki. Özgürlük gibisi yok konfor alanımdan çıkardım.


  • doharkoman  (09.06.24 23:14:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.