[]

Eskişehir'de Günübirlik Ne Yapılır?

2 arkadaş nerelere gidilir, ne yenir?




 
Odunpazarı evlerini gezin. OMM'ye girilebilir müze olarak. Bi de çok sıra yoksa balmumu müzesi. Bunlar dışında da çok müze var da zaman çok değilse gerek yok. Odun pazarından çıkışta sol tarafta Atatürk bulvarı üstünde Eskişehir çibörek evi var. Çibörek yiyecekseniz orda yiyin, papağanda asla yemeyin. Ama bence Eskişehir'in asıl olayı Sorpa diye bi çorbaları var o :D iki az sorpa, bir porsiyon çibörek yapabilirsiniz ikisinin de tadına bakmak için. Balaban köftesi de var yerel lezzet güya ama her şehirde olan salçalı soslu köfte işte gideri var da özel bi olay değil.

Porsuk etrafını gezersiniz adalar civarında. Hoş bi yer yani dolaşması keyifli. Kanlıkavak parki da güzel zamanınız varsa uğranabilir.

Sazova parkı şehrin dışında. Araba varsa gidilebilir ama ekstra bi olayı yok çocuk yoksa.

Kore yemeği severseniz garın oralarda boyang diye bi kore restoranı var, öyle üç beş senelik yer de değil bildiğim kadarıyla. Oraya bakabilirsiniz. Yine aynı hizada ismini hatırlamadığım bi pizzacı var o da çok lezzetli tavsiye ederim.

Eskişehir'in 50 senelik burger zinciri pino var bi de. Beklentinizi doğru ayarlarsanız gayet lezzetli ama handmade burger gibi değil de lezzetli bir büfe burgeri gibi düşünün.

Aklıma gelenler bunlar, daha önce gezmeye gelmiş ve bir senedir Eskişehir'de yaşayan biri olarak yazdım. Uzun süredir buralarda yaşayanlar varsa daha detaylı yazarlar
  • nundu  (09.06.24 00:34:02) 
esk'te çibörek yenmez. ayvalık'ta ayvalık tostu yemek gibi bir şey, hepsi leş. üstteki arkadaşın dediği yeri iyi bilirim, hüsrana uğrarsınız ama kötünün en iyisi. yeni bir trend üretmiş bir de hepsi, çemenli sos falan veriyorlar. uzak durun.

mercimekli börek yiyin. kolay kolay bulamazsınız başka yerde. haşhaşlı ekmek (çörek) de tadın. tüm fırınlarda vardır hemen hemen. arkadaşın dediği gibi balabana gerek yok, sorpayı da artık kimse kuzudan yapmadığı için farklı bir lezzet alacağınızı zannetmiyorum.

belki de tatar olduğum ve aileden gelerek hepsinin asıl lezzetini bildiğim için vasat geliyor olabilir bana.

nereleri gezelim konusu ise kişisel biraz. çocuk var mı yok mu, iki dişi mi iki erkek mi geziyor, hareket mi seversin yoksa sakinlik mi, avm mi yoksa yerel yerler mi, alkol var mı yok mu, müze sever miyiz vs. yelpaze büyük.
  • bisorumvargaliba  (09.06.24 03:41:53 ~ 03:44:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.