[]

lösemi / kemoterapi

hepimiz hakla şoktayız ancak kardeşime lösemi teşhisi konuldu. üniversite hastanesinde yatıyor. pazar gününden itibaren yaklaşık 1saat süren 3 boyunca turuncu renkli bir serum, yine pazar gününden itibaren 7gün süren 24saatlik bir serum takılı. hiçbir bilgimiz yok internette çöp bilgiler dolu ve okudukça kalbim sıkışıyor. doktorlarda pek bilgi vermiyor. bu uygulanan ilaçlar prosedür olarak mı veriliyor. yani başka hastanelerde yine bu mu uygulanacaktı. özel hastaneye mi götürsek. bu işin en iyisi nedir. lütfen bilgisi olan yardımcı olabilir mi?




 
Öncelikle çok geçmiş olsun, babama Ekim ayında lösemi teşhisi koyuldu, hala tedavi sürecinde.

İlk olarak löseminin hangi türü? Lösemi ilk önce kendi içinde 2 türe ayrılıyor; sonrasında o iki tür de kendi içinde iki türe ayrılıyor. Dört ana grup içinde de onlarca ayrı tür var. Tedavi şekli de buna göre belirleniyor.


Babam "akut miyeloid lösemi" tanısı aldi; bu türün alt gruplarında çok agresif olmayan ama çok da çabuk iyileşmeyen bir cesitti. Hemen ardından kemoterapi kürüne başlandı. Kemoterapi sonrası yaklaşık 5 hafta izole bir odada kaldı. Bir hafta eve dönüş, sonrasında tekrar ikinci kur ve 5 hafta hastane. Bu süreçte kemoterapiden istenilen sonuç alınmayınca ilik nakli yapılmasına karar verildi; Şubat ayında halamdan nakil yapildi. Şu anda olumlu bir seyirde tedavisi. Arada bir sürü detay var ama bunları şimdi buraya yazmayayım, siz isterseniz mesaj atarsanız her elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.

Dediğim gibi türü, tedavinin seyrini belirliyor. Bazı lösemi türleri var ki hastalar yıllar yıllarca basit bir ilaç tedavisiyle hayatlarına kaldıkları yerden devam edebiliyor. Yaş çok önemli bir faktör. Bu süreçte internette yazılanlara pek takılmayın derim. Doktorlardan bilgi almak en doğal hakkınız (biz yurtdışındayiz ama her an her saniye bilgi verildi bize).

Lösemi eskisi kadar korkunç bir hastalık değil artık, tedavi oranı oldukça yüksek.


Çok geçmiş olsun.
  • fraise  (08.06.24 22:49:34) 
@fraise çok teşekkür ederim bilgilendirme için aynı şekilde akut miyeloid ve 36 yaşında henüz. hücre türünü belirlemek için hala patoloji sonucunu bekliyoruz.


  • burcem  (08.06.24 22:56:30) 
öncelikle internetten bir şeyler okumayın, tedaviye ve hastanıza odaklanın. babam multiple myeloma teşhisli, iki buçuk yıl oldu ve şu anda ayda bir tedavi olacak şekilde tedavi devam ediyor.

prof. dr. muhit özcan hocamı tavsiye ederim. kendisi ankara’da ama her şehirden gelen hastası var. mobil olduğum için mesaj atmak biraz zor, siz bana mesaj atarsanız iletişim bilgisini de verebilirim.

geçmiş olsun.
  • duyulmasi gerektigi kadar  (09.06.24 04:01:24) 
öncelikle çok gecmiş olsun, acil şifalar diliyorum. annem de multiple myeloma teşhisli ve 5. senemizde ayda 1 tedavi almaya devam ediyor Ankara da ve üniversite hastanesinde. bize ilk söylenen bu kanser türlerinde her hastanin birbirinden apayri oldugu ve internetten okuduklarınizin size uygun olmayacagiydi. O yüzden okumayın derim, hastalik çok yeni ve şokta oldugunuz için de öfkeli ve cok gergin oluyor insan. size cevap alamiyorsunuz hissi olsada mutlaka cok yakindan ilgiliyorlardir. özel hastaneye gidip bu zorlu sürece ekstra yükler yüklemeyin derim.


  • sinematikcrop  (09.06.24 10:13:50) 
Çok geçmiş olsun. Her şey yoluna girecektir, kanser teşhisi alıp atlatmış biri olarak söylüyorum, bir acıya yiğitçe göğüs germenin gururu çok güzel. Babanıza da nasip olacak.

Şu bilgiyi vermiş olayım, devlet kanserle alakalı her türlü konuda özel ya da devlet hastanesi fark etmeksizin finanse ediyor. Yani eğer hastaneden bir şekilde memnun değilseniz özele emgeçebilirsiniz, sizden maddi bir tslepte bulunmayacaklardır.

Ayrıca şu konu da çok kritik, hekimlerin görüşleri aynı hasta özelinde birbiirnden farklı olabiliyor ve bunlar küçük farklılıklar değil. Bir şekilde babanızı başka doktorlara muayene ettirmekten, birkaç görüş birden almaktan sakınmayın. En kötü, eldeki dokümanı tanıdık hekimlere incelettirmekte fayda var.

Allah sabır versin. Elimden gelen bir şey olacaksa dmden yardımcı olmaya çalışırım
  • kel aynak kusu  (09.06.24 12:14:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.