[]

Aidat sorunsalı

50 yıllık binada istanbulda oturuyorum. Son 4 senedir kapıcı ayni zamanda apartman yoneticiligini de ustlenmis durumda. En son 1000 tl aidat odedim.

Sundugu hizmetler cop toplama ve haftada 1 apartman silme.

Durum boyle olunca artik bu parayi gercekten pahali buluyorum. Zengin bi muhitte oturmadigim halde 22 haneli, deprem olsa yikilmama olasiligi 0 olan bi apartmanda bu ucreti sirf bu yuzden odemek abartili geliyor.

Komsularla bi muhabbetim yok. Bu adamla da oyle yuz goz olmak istemiyorum. Siz bu durumda nasil bir yol izlerdiniz ?

 
1- herkes kesin olark aynı parayı mı veriyor? veriyorlarsa bu durum hakkkında ne düşünüyorlar?
2- bu rakam aylık mı? aylıksa çokmuş hakikaten.

  • etna  (08.06.24 22:55:20) 
Apartmanlarda senede bir iki bi toplanti olmasi lazim, orada dile getirebilirsiniz. Oylamayla belirleniyor olmasi lazim kiranin.


  • aguen  (08.06.24 22:55:25) 
Asansör var mı ? Varsa bakım masrafı, apartmanın ortak alan elektrik faturası vs. bunlar önemli detaylar. Tabi ki dediğiniz gibi bir apartman için 1000 lira fazla evet.Benim oturduğum 8-9 senelik apartman 10 daireli, kapıcı yok. 150 lira oldu yeni aidatı.

çok hakim değilim ama bu aidat için toplantı vs. yapıldı mı ya da yapılıyor mu ? Yönetici (kapıcı) bu aidatın gerçekten son kuruşuna kadar apartmana harcandığını gösterebiliyor mu ? (faturalar vs.) bunları sorgulamanız gerekir bence. Mutlaka bi gider defteri, fatura dosyası olması şart.
  • orta buyuklukte bir ulkenin krali  (08.06.24 23:00:57) 
Asgari ücret brüt 20.002,50 TL.
Kapıcıyı işten çıkaralım demiyorsan para gayet normal.
Çıkaralım diyorsan, Genel kurulun toplanması için gerekli kat maliki imzasını toplayıp, toplantı yapılmasını sağlayacaksın. Toplantıda kendini yönetici seçtireceksin. Kapıcının işten çıkarılmasını teklif edip oylamada kabulünü sağlayacaksın.
Tazminatı vs. için parayı toplayıp adamı işten çıkaracaksın.
Toplantıda yeni aidat miktarına karar verdireceksin.
Sonra temizlik ve çöpün toplanması için tedbir alacaksın.

Bu arada anlattıklarından anladığım kadarıyla Apartmanın bir karar defteri yok, bir yöneticisi yok ve dolayısıyla kapıcının bir işvereni yok.

Eğer böyleyse ve kapıcı bir iş kazası geçirse, temizlik yaparken ayağı kayıp ölse, tüm kat malikleri hokka altına gidersiniz.

Asansör yoktur diye düşünüyorum da, eğer varsa bir asansör kazasında, yerinizde olmak istemezdim.
  • Mirket  (08.06.24 23:01:26 ~ 23:10:14) 
Yönetici aidatı kafasına göre artıramaz. sizlere tebliğ eder, evde kimseyi bulamazsa sina girişine asar, 1 hafta içinde itiraz edin olmazsa resmileşmiş olur.
En az 1/3 kat malikinin talebiyle olağanüstü toplantı yapılır ve yönetici oylanır, salt çoğunluk alamazsa değiştirilir.
En az yılda bir defa olağan toplantı yapılmak zorunda, itirazlarınızı orada yapabilirsiniz.
Bir denetçi/denetim kurulu (1 ya da 3 kişi) olmak zorunda. Onlara durumu iletip paranın nereye gittiğini açıklamalarını isteyebilirsiniz.
Toplantıda aidatın ne kadar olacağını ve nerileri harcanacağını tespit edebilirsiniz.
Sanırım sizin kapıcı asgari maaşı (brütü 23.500 civarı) ve huzur hakkı diye toplamda 45000 kadarını kendine harcıyor. Belki de maaşını brüt 45000 civarı göstertiyordur. Yöneticiye bu konularda özel bir yetki vermenize gerek yok, gelirler yetiyor ve 'çalışanın maaşı ... kadar olacaktır' gibi bir kısıtlayıcı madde koymadınızsa kendine 100.000tl maaş bile bağlayabilir :(
  • abbabaabbaababbabaababbaabbabaab  (08.06.24 23:09:17) 
apartmanda görevli varsa 1000-1500 arası aidat aslında normal. ama görevlinin yöneticilik yapması normal değil. çünkü yöneticinin aynı zamanda görevliyi denetleyen ve organize eden kişi olması lazım. apartmanın ne kadar eski olduğu aidat miktarını çok değiştirmiyor malesef.


  • orpheus  (08.06.24 23:28:23 ~ 23:28:48) 
bizim gelir gider yazılıp paylaşılıyor 1500 veriyoruz sadece görevli var yapılan her harcamayı görüyoruz ve apartman anca kendini çeviriyor. 1k normal geldi bana kaç daire var apartmanda? zatengörevli maaş maliyet 21 22k


  • eja  (09.06.24 10:04:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.