[]

Bu marulun cinsi nedir?

En sevdiğim marul cinsi bu ama her zaman marketlerde bulunmuyor. Küçük bir toprağım var, tohum olarak alıp oraya ekip kendim yetiştirmek istiyorum.

i.imgur.com
i.imgur.com

Teşekkürler.

 
Kıvırcık marul.


  • Amaranta ursula  (08.06.24 14:52:04) 
Normal kıvırcık marul, bir de markette pazarda yaprakları uzunlamasına görürsün tezgahta kıvırcığın yanında, ona da çin marulu deniyor, onun da tadı güzel


  • grimavi  (08.06.24 14:52:18 ~ 14:54:13) 
bu kıvırcık diye geçiyor. marul daha kıvrımsız olan


  • exlibris  (08.06.24 15:04:09) 
bu kıvırcık. marul düz oluyo. Karaköy alt gecidinde falan tohumları var.


  • anlatamıyorum  (08.06.24 15:42:08) 
Farkını yazdığınız için teşekkür ederim :)


  • hayirsiz  (08.06.24 15:43:42) 
bunu bir bakışta bilmek, farkını anlatmak hatta yazarak göstermek her yiğidin harcı değildir. köyde en aşağı birkaç sene yaşamış, her yaz tatili ailesi tarafından zorla köye götürülmüş, köyde kaldığı süre boyunca halalarıyla beraber bahçeye inip bunu toplamak gerekir. toprak emek ister, markette gördüğünüze aldanmayın. ticarete dönen ve isimlendirilen şeylere çok güvenmeyin.
fotoğraflara baktım ve isminin kıvırcık olduğuna kanaat getirdim. benden köylüsü varsa buyursun o da yanıtlasın.

  • pavlis  (08.06.24 16:00:02) 
Marullar kendi içinde
Göbek marul
Kıvırcık marul
Marul
Çin marulu diye dörde ayrılırlar.

Birinci fotoğraftaki marul vasıfsız olan ve üçüncü sırada yazdığım, adının önünde bir sıfat olmayan maruldur.

İkinci fotoğraf çekim açısı itibariyle kıvırcık marulla vasıfsız maruldan biri olup tam anlaşılamamaktadır.
  • Mirket  (08.06.24 18:57:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.