[]

makalede resmi soyisim yazılmak zorunda mı?

bi öğretim görevlisi ve doktora öğrencisi ile bi makale hazırlığındayız. soyismim eski eşin soyismi, kendi soyismimi kullanabilir miyim (resmi olarak yok)? avukatım soyisim için ayrıca dava açılmalı, o da vakit alır falan dedi.




 
kullanabilirsiniz

boşanınca kendi soy isminize dönmüyor musunuz direkt
  • jülsezar  (07.06.24 20:53:36) 
Sadece S.W. diye imza taşıyan bir makale bile görmüştüm. Nerede yayınlayacaksanız oraya sorabilirsiniz aslında.


  • akhenaten  (07.06.24 21:11:48) 
Resmi olarak boşanmadınız mı? Boşanma kararından sonra otomatik olarak nüfusa işlenmesi lazım.

Boşanmamış olsanız dahi evlenmeden önceki soyadınızı kullanabilirsiniz bilimsel makalenizde.
  • pispinti  (07.06.24 21:11:56) 
jülsezar, çekişmeli olduğu için boşanma süreci bitmiyor


  • deartheodosia  (07.06.24 21:12:12) 
Öyle bir şart yok. Zaten dergilerde kimlik sormuyorlar, istediğiniz soyismi yazabilirsiniz. Evlendikten/boşandıktan sonra veritabanlarında kargaşa olmasın diye kendi soyismini kullanan çok sayıda kadın var.


  • evrim halkasi  (07.06.24 21:55:36) 
ileride akademik bir kadroya veya doçentliğe vs. başvuracaksan jüriye yayınlarını sunacaksın. sunduğun yayında adı yazan kişinin sen olduğunu ispatlamanı isteyebilirler. Makalede isminin dışında Orcid ID'ni de kullan ki ileride böyle bir durumda ekstra bir kanıtın olmuş olur.


  • hrskrs  (08.06.24 14:59:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.