[]

Bu cam sinekliklerin çeşitleri var mı acaba? Bilgisi olan?

Merhabalar

Balkon camına sineklik taktırmak istiyorum da, bunların çeşitleri vs var mıdır? Veya şu olursa iyidir şu olursa kötüdür gibi? Yoksa standart mı tüm sineklikler?


 
açılma mekanizmasına göre iki tür oluyor genelde. biri menteşeli (kapı gibi) açılan model, diğeri plise denilen sürgülü toplana model. sürgülü toplanan normal şartlarda daha şık görünüyor ama hem daha pahalı hem de mekanizması bozulmaya daha müsait. ayrıca menteşeli olanları gerektiğinde söküp yıkayıp geri takabilirsiniz, diğerini sadece silerek temizleyebilirsiniz ki pliseler akordiyon gibi katlandığı için kıvrımlı yapı iyi temizlenmeyebilir.


  • shadowfollower  (07.06.24 14:32:26) 
akordiyon gibi olanları asla tercih etmeyin. asla iyi temizlenmiyor. biraz sert silseniz kıvrımları bozuluyor. sökülmüyor, yıkanmıyor, leş gibi kalıyor. evdeki en büyük pişmanlığımdır kendisi.


  • la lykia  (07.06.24 15:18:28) 
Çok çeşit var. İlk aklıma gelenler;
- Açılma şekillerine göre (sabit, rulodan çekerek, akordeon gibi, menteşeli vs.)
- Sağlamlığına göre (kedi teli, normal tel)
- İnceliğine göre (delikleri daha küçük olup küçük sinekleri de içeri almayan veya daha büyük delikli olanlar)
- Malzemesine göre (metal, kumaş vs.)
  • michael_knight  (07.06.24 15:44:37) 
evde kediniz varsa kedi teli denilen sineklikler var. oldukça dayanıklı.


  • art cat chocolate  (08.06.24 11:44:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.