[]

İşinizi kurmanız gerektiğine nasıl karar verdiniz

Selam, babadan gelen işten bahsetmiyorum. Sıfırdan kendi işini kuranlar ya da yapanlar için. Bu süreç nasıl gelisti, kendi işiniz kurmaniz gerektiğine nasıl ne aşamada karar verdiniz




 
Bulunduğum sektörde (eğitim) maaşlı çalışmanın maddi, manevi tatminkar bir getirisi olmadığına ve emeğimin hiç edildiğine, sistematik bir şekilde değersizleştirildiğime karar verdikten sonra kendi işimi kurmanın, gerekiyorsa limon satıp onurlu yaşamanın vaktinin geldiğini anladım.


  • sekizdokuzon  (05.06.24 15:33:29) 
iş bilmeyen kafasız, cahil, aptal insanlardan emir almaktan bıktım. iş kurmadım henüz ama kurmayı düşünüyorum, nereden başlayacağımı bilmiyorum. ama kararlıyım bir daha kimseden emir almayacağım.


  • nolmus yani  (05.06.24 15:56:25) 
henüz sermayedarı ya da ortağı olduğum bir iş kurmadım ama bir kaç kere ramak kaldı kurmama.

yıllardır çok niş işler yaptım. piyasada işe girebileceğim, benden faydalanacak şirket maksimum 2 olduğu için bir yerde kendin bir şey yapmak zorunda kalacağımı hissediyorum.
  • co2s2  (05.06.24 17:40:59) 
Ben hala beyaz yakaliyim ama esim sorumlulugu cok fazla ve çok stresli, ortami da yıpratıcı bir işte calisiyordu, her sabah ise giderken dua ediyodum karsimiza duzgun bir is ciksin da is değişirsin diye. En sonunda dualarim kabul oldu bir yer denk geldi devraldik ve kendi işimizi kurmus olduk. Toplamda isin karşımıza cikmasi karar vermemiz istifa etmesi ve isi kurmamiz 2 gun sürdü. Bu isin de zorluklari ayri, maasli calisirken haftanin 5 gunu calisiyorduk kendi isimizi kurduk 7 gun calisiyoruz, ben bir de ayrica maasli isimde çalışıyorum.


  • passive aggressive  (05.06.24 20:42:49) 
@sekizdokuzon @passive hangi işle mesgulsunuz ozel degilse, maastan daha fazla mi getiriyor


  • optimistbakunin  (06.06.24 08:32:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.