[]

nasıl yeni müzik keşfetmeli

artık hep aynı şeyleri dinlemekten sıkıldım ama yeni müzikleri de beğenmiyorum. daha doğrusu duyduklarımı diyeyim. raple veya elektronik müzikle pek alakam yok. yeni stil türkçe popu da beğenmiyorum 90'lar 00'lar dinlerim hala ama 2010'lardan sonra kötü bir şeye döndü benim için. hep de bunları duyuyoruz ama ortalarda. tür olarak rock, pop, alternative rock, punk, indie falan severim. talking heads, the smiths, oasis, the kinks sevdiklerime örnek olarak ilk aklıma gelenler mesela. türkçede de klasik isimler işte levent yüksel, sertab erener, cem karaca, barış manço, teoman, şebnem ferah, duman, mvö falan ilk aklıma gelen örnekler. altın gün var bi yenilerden sevdiğim ama onlar da cover grubu neticede. hem sizin zevkime uygun gördüğünüz grup/şarkıcı veya albüm tavsiyeleriniz varsa onları yazabilirsiniz ama onun dışında esas merak ettiğim şey yeni müzik keşfetme yöntemleri. eskiden çok fazla bilmediğim grup falan vardı heyecanla onları keşfetmeye çalışıyordum daldan dala atlayarak ama artık 30 yaşına gelince o da kalmadı popüler çoğu grubu/şarkıcıyı bir kere ziyaret ettim artık. bir yerden sonra bir filmde ya da başka bir şekilde tesadüfi duyup sevdiklerim yeni keşif olabiliyor benim için böyle olunca da çoğunlukla eski bildiklerime takılıp kalıyorum sıkıldım bu durumdan.

bir de yeni şarkılara çok sabrım da olmayabiliyor. mesela rolling stones angry ilk dinlediğimde fena değil deyip geçmiştim bir daha açmadım. ama sonra oynadığım oyunda tekrar tekrar maruz kalınca çalma listeme ekledim ben de. yani mecburi olarak maruz kalmasam geçip gitmişti bu şarkı bende. böyle bir durum da var.


 
çabalamak istemiyorsanız spotify'da haftalık keşif kovalayın.

biraz uğraşırım diyorsanız rateyourmusic'te her müzik türüne ve alt türüne dair all time chart'lar var, kullanıcı oylarıyla belirlenmiş en yüksek puanlı albümler, single'lar listeleniyor. yıllardır yeni albümleri ve türleri rym'den keşfederim.
  • beatbox yapan metalci  (02.06.24 13:45:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.