[]

kiracılı ev satın alınınca ne oluyor?

kiracı çıkıyor mu? ihtar vs mi çekiliyor çıkması için? çok karışık bilgiler var bu konuda, kesin bilgisi olan varsa yazabilir mi? teşekkürler




 
Başıma gelen birşey değil ama kadar bu konuda şu ana kadar ortalama olarak anladığım,
kiracı bulunan ev alanların, kiracısız içi boş evin kıymetini biraz geç anladıkları.

Sadece tayini yakın zamanda kesin olarak çıkacak, içinde bir memur ailesi bulunan bir ev bu konunun istisnası olabilir.
  • diyecevaplandı  (01.06.24 20:44:03) 
Kiracılı bir ev alırsan, kiracılı bir evin oluyor. Bir önceki ev sahibiyle kiracının yapmış olduğu kira kontratı gayet yürürlükte oluyor.

Eğer sen oturacaksan 6 ay içinde çık diye tebligat gönderiyorsun. Peki Abi derse 6 ay içinde çıkıyor. Yok derse yasal süreç başlatıyorsun o 6 aylık süre dolunca. Onun da yaklaşık 2 sene falan uğraştırdığı söyleniyor.
  • Mirket  (01.06.24 20:49:15) 
babamlar aldı, alındığı gün noterden ihtar çekildi. (almadan önce de haber verilmişti böyle böyle eve taşınmak için satın alıyoruz diye) Hatta bu evi aldıkları emlakçı evin içindeki kiracıya da evler buldu teklif etti vs. Birkaç ay sonra gerçekten ev buldular çıktılar. Çıkmasalardı dava vs. uğraşılırdı.


  • nhk ni youkosu  (01.06.24 21:00:46) 
Yasal kısmını internetten veya avukattan öğrenebilirsiniz, ben bir kiracı olarak neler yapacağımı söyleyeyim.

Kaldığım evde iş değişikliği vs olmadıysa uzun süre otururum, ev sahiplerinin kira artışına bugüne kadar hiç itiraz etmedim, %300 artışa bile, eve zarar vermedim, bir şey bozulduysa kendim yaptırdım, gidip kiradan düşmedim. Özetle problemsiz bir kiracı olduğumu düşünüyorum.

Bir kaç hafta önce hem evi büyütmek hem de yeni ofise daha yakın olsun diye taşındım. Bana 130k civarı paraya mal oldu.

Ev sahibiyle yüzyüze de konuştum tutmadan önce, Almanya'dan oğlum geldi, kızım evlendi diye beni çıkaracaksınız ben o kiracı değilim diye belirttim. Buna rağmen beni evden çıkarmak isterse bedeli mevcut durumda 500k. Verirse gider yeni ev bulur taşınırım, vermezse de güzel bir avukat tutarım elinden geldiği kadar uzat derim, zam oranlarını kontratta yazan tutardan yapar enflasyon karşısında zarara sokarım. Çıkarken de depozitoyu gerekirse yakarım, evi olduğu gibi bırakırım. Umarım benim gibi bir kiracının bile yapacakları bunlarsa üç aşağı beş yukarı neler olacağını kestirirsiniz.

Adam tutup rahatsız etme vs gibi durumlar olursa da elime koz geçer, daha büyük zarara uğrar.
  • kimlanbu  (01.06.24 22:21:05) 
Yasal olarak sizin kiraya vermenizden bir farkı olmuyor. Normalde ev sahibi baştan beri siz olsaydınız, kiracıyı nasıl çıkarabilirseniz, öyle çıkarabilirsiniz. 12 senenin dolması, eve sizin ihtiyacınız olması vb. İhtar çekersiniz, iş mahkemeye intikal ederse ve kiracı diretirse en az 3-4 yıl sürer.

Bu yüzden kiracılı evler, daha ucuz satılıyor. Bu tarz bir niyetiniz varsa, kiracıyla anlaşmadan ve noterden tahliye taahhütnamesi almadan bu işe girişmeyin. Bazıları 200-300 bin tl de kiracıya verip, çıkartıyor.

Bir de not: kesinlikle söze güvenmeyin, her şey yazılı olsun. Çıkarım, yaparım, ederim, söz diye insanlar köprüyü geçince "yürü mahkemeye 3-5 sene bekle" derler.


.
  • kartallar yuksek ucar  (02.06.24 00:32:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.