[]

nakliyecilerle yaşadığım soruna hukuki çözüm.

Arkadaşlar olay o kadar ciddi ve enteresan bir boyuttaki benim için hukuki yeterliliğe sahip kişilerden tavsiye bekliyorum. Hayatımda bu kadar sinirlendiğim nadir anlardan konuya geçiyorum
Tanıdık vasıtası ile 900 km öteye 1+1 ev eşyası taşıttım 25 bin liraya onların belirlediği tarihte başka eşyada taşıyabilecekleri şekilde anlaştık. Normalde firmalar 33-35 bandında fiyatlar soyluyorlardı bunlar hem baska esyada alacaklarından hemde kendi belirledikleri tarihte geleceklerinden indirim yaptılar gibi oldu. Her neyse devam edeyim
Firmanın patronu ve yanında biri daha geldi eşyaları taşıdı buraya kadar sıkıntısız zaten.

Daha sonrasında firma sahibinin başka bir çalışanı 2 gün sonra beni aradı eleman beni aradı gecenin bir vakti abi malı indirebilir miyiz diye. Kardeşim gecenin bir vakti mal mı indirlir evde kimse yok. Ben patronunla 2 saat once konustum yarın oglen indirecektiniz dedim. 4-5 kere aynı seylerı soylettikten sonra anlayabildi ve yarın indiririz o zaman dedi kapadık telefonu. .. Malları ev sahibi karşılayacaktı Nakliyeciye ev sahibinin telefonunu verdim organize oldular. Ertesi gün oldu (Çalışan) malları indirirken abi burada mesafe var ekstra adam çağıracağım diyip 3 bin lira koparmaya çalıştı. Ben kabul etmedim mesaj yazdım(görmedi 2 tık olmadı) 2 saat sonra abi taşıdık 28 bin yollarsın diye mesaj attı bana.

Bende patronla konuştum size toplamda 20 bin yollamış oldum 5 daha atıcam helalleşiriz. diye. 3 bini görmezden geldim patronda ekstra bişi istemedi. . Tamam mı tamam. Paralarını yolladım hepsini tamamladım neyse. asıl olay şimdi başıyor. 2 gün sonra beni bir numara arıyor abi parayı yollamadın atmanı bekliyoruz. - Sen kimsin ! Ben nakliyeden emrahla bir bakiye kaldı onu atmadın böyle lakayit lakayit konusuyor bende gunluk hayatımda tanımadıgım ınsanlara bey hanım harici senli benli hitaplarda asla bulunmam. Bu elemanla hitap konusunda sıkıntı yaşayıp tartıştım. Sonra patrona mesaj attım beni elemanın rahatsız etmesin müsait zamanda 3 bin lira daha atarım tamam dedim. Ekstra geçirdiniz ama olsun.

Bunun eleman bu patronuyla konusmama ragmen beni 2 kere arayıp ulasamadıktan hemen sonra ev sahibini arayarak ben para mı alamadım evin anahtarını verin demiş. Bunu ogrenen ben patronunu arayacak siz kimsiniz benim ev sahibimi arıyorsunuz derkeni bunun eleman telefona gelip sen beni tanımıyorsun ha. Ben evinede gelirim sen gorursun vb. tehditler etti. 3-4 dakika bagrısırıp sizi şikayet edicem diyip telefonu kapadım. Şimdi bu elemanın telefon ve patronunun telefonu mevcut. Bunlara itibar zedelemek hararet ve tehditten dava acacagım.

Elimde sadece bunlara gonderdıgım para dekontları var ve bu paraları hiç tanımadıgım birinin hesaba yollattılar fakat ben nakliye diye acıklamada belirttim.

Yapmak istediklerim bu iki sahsa hakaret tehdit ve itibar zedelemekten tehdit. Bana herhangi bir fiş fatura verilmediği için vergi kaçırmaktan şikayet ne kadar hukuki yol varsa başvurmak istiyorum.

 
Abi sen aşk adamısın, bu işlere hiç girme.
Rahatsız olursun, rahatsız ederler, uzun sürer, yıpranırsın.
Yazılı sözleşme yapmadan ev taşıtmışsın bu devirde. Evini getirip söylediğin adrese teslim ettiklerine şükret. Ya buharlaşsaydı bütün eşyan?
  • Mirket  (01.06.24 19:20:59) 
Okuyunca sinirlendim. Eşyalar taşındığına göre orada oturacaksınız artık diye anlıyorum. Rahatsız edebilirler, belli olmaz, bahsettiğin tipler genel olarak gelişimini tamamlayamamış kişiler. Başlarına iş gelmeyeceğini bilseler ellerinden geleni yaparlar, hiç umurlarında olmaz.


  • mbond  (01.06.24 20:54:57) 
Başvurun o zaman. Hukuki destek istiyorsanız hukuki danışmanlık alacaksınız.


  • doharkoman  (01.06.24 23:02:11) 
Hukukun hsi devreye girsin tehdit ettiğine köpek gibi pişman edersin yeterki şikayetini bir şekilde işleme aldır


  • alp9900  (02.06.24 00:28:26) 
adamlar anlaşmayı bozmuş ama siz de neticesinde 3 bin daha atarım demişsiniz. o yüzden hiç uzatmadan 3bini yollayıp irtibatı kesin derim. yok yere canınız sıkılmasın.

ha baştan anlaşmayı bozdukları için kabul etmeyip 'ben bir kuruş fazla ödemiyorum, söz verdiğiniz gibi indirin ve gidin' deseydin uğraş derdim ama vericem demişsin artık. parayı atmadan önce yazılı olarak '3bini şu hesaba gönderince borcunuz kalmayacaktır' yazıp bi mesaj atsınlar size whatsapptan falan, siz de dekontu atın cevap olarak. en azından elinizde yazılı bir kanıt olur.
  • brkylmz  (02.06.24 01:09:35) 
Sen bana su iki elemanin telefonu atsana, adam tehdit etmek neymiş bi sorayım.


  • duster  (02.06.24 01:23:55) 
tacize varan aramalar olmadan çok benzeri süreci biz de yaşadık. hatta sabah geleceklerini söylemelerine rağmen gece 3'de bir telefonla uyanıp söz verdiklleri şekilde eşyaların bir kısmını taşımalarına müsade etmek zorunda kaldık. "taşınma olayları böyle, en azından malımıza zarar gelmedi" diyerek parayı yolladık.


  • a7x  (04.06.24 09:57:08) 
paraniz varsa ve bir avukat tutup bu islerle/kisilerle ugrasmayacaksaniz dava acin.


  • Sour  (04.06.24 10:00:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.