[]

engelli biriyle dalga geçeni şikayet etme ya da dava etme hakkım var mı?

o kişi kendini savunacak durumda değilse, savcı olmam mı gerek bunun için. bazen okuyorum bi aklıbaşında savcı şunu dava etsin falan diye.. teşekkür ederim.




 
Bu aslında bir ahlak sorunu. Ancak engelli kişi davacı olursa dava açılabilir. Üçüncü kişi olarak senin müdahale etmen hem işgüzarlık olur hem sonuçsuz kalınır. Hem de yargıyı meşgul ediyorsun derler.


  • muhayyer divan  (01.06.24 16:18:09) 
mağdurun kendisi dava açabilir.


  • yetkili birine benzeyen abi  (01.06.24 17:16:28) 
o tipleri dövmek en kesin çözüm.


  • numlock  (01.06.24 17:24:30) 
kamu görevlisi değilse savcı da açamaz hakaret şikayete bağlı suç


  • jülsezar  (01.06.24 17:36:36) 
senin şahit olduğun bir olay mı oldu? senle veya yakınınla mı dalga geçildi, eğer öyleyse söyle gelip ağzını burnunu kırayım. cezası da yok zaten biliyorum.


  • numlock  (01.06.24 17:44:57) 
Ağız burun kırma cezası 6 yıldan başlar, çok afedersiniz sağlık çalışanı ya da kadınsa 8 yıla çıkar. Bu süreçte tutuklu yargılanırsınız, eviniz bitlenir ve çalışamazsınız ve işten çıkartılırsınız. Görüşme saatleri mesai saatleri içinde olduğu için ziyaretinize gelen de olmaz, zaten istese bile gelemezler çünkü cezaevleri şehir dışında olduğu için arabayla gitmek lazım.

Hakarete uğrayan taraf kendisi şikayetçi olmalı.
  • Mehmettheslim  (01.06.24 17:59:23) 
@mehmettheslim o senin dediğin hayallerde. çok ağız burun kırmışlığım var, bu tip durumlarda da polis arkadaşlar hak verir, görmezden gelir.


  • numlock  (01.06.24 18:24:56) 
uğraşmayın ya, değmez. böyle insanlar var ve hep olacak.


  • deartheodosia  (01.06.24 20:18:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.