[]

Göz doktoru göz derecemi yanlış olcebilir mi?

Sb.
İlk kez dereceli gözlük yazıldı. Taktım bi tuhaf geldi bulanık değil ama takmiyorken daha net gibi.
İlk kez takiyorum diye olabilir dediler ama bilemedim. Goz doktoru yanlış olcmemistir degil mi? Yani bi alete oturdum ve hic bisey yapmadim zaten alet kendi ölçtü ama bi tedirgin oldum


 
Beynin gözlüğe uyum sağlayana kadar biraz sıkıntı çekersin. Birkaç gün başağrısı bile yapabilir. Sürekli takman uygun olur. Bir tak bir çıkar yapmadığın taktirde 3-5 gün içinde barışırsınız gözlükle.


  • Mirket  (01.06.24 15:19:17) 
Birkaç gün daha takın, görüşünüz düzelmezse mutlaka doktora tekrar görünün. Benim başıma gelmişti zamanında. Gerçi bende keratokonus var, çok iyi ölçüm vermiyor gözlerim ama yine de bir iki gün sonrasında rahatsızlık devam ederse şüphelenmekte fayda var.


  • sekizdokuzon  (01.06.24 15:20:15) 
özel hastanede gittiyseniz 10 gün içinde ücretsiz gidebiliyorsunuz tekrar

benim gözlük numaralarım ölçülürken doktor muayene koltuğuna oturtup bir kaç farklı mercek denettirmişti hangisinde daha net görüyorsun diye.
  • jülsezar  (01.06.24 15:21:42) 
Soruya ek yapsam?

10 küsur yıl önce aldığım gözlükte ilk kez astigmat vardı. Doktor öyle demişti. Birkaç ay önce kontrole gittiğimde asistan doktor bana "gözünüzde de gözlüğünüzde de astigmat yok" dedi.

Bu ne demek olabilir?

Makineyle baktıkları için makineye suç bulamıyorum, artniyet arar oldum artık. Doktora soruyorum diyor ki "bilmem ben de anlamadım". En az 10 yıl gözümde astigmat var diye gezdim, şimdi yok diyorlar. Ne düşüneceğim ben şimdi bu doktorlar hakkında?
  • muhayyer divan  (01.06.24 15:27:49) 
10 sene önceki ölçüm teknolojisiyle şimdiki bir değil. Çok az astigmat görmüştür. Sana var demiştir ama reçete etmemiştir ki hafif durumlarda yazmadıklarını söylemişti bir hekim.


  • Mirket  (01.06.24 15:37:02) 
@Mirket

050 idi yanlış hatırlamıyorsam. O kadar da hafif olmasa gerek, 10 yılda düzelmiş olabilir mi diyorum, 050 seviyesindeki bir astigmat düzelir mi ki en az 10 yılda?
  • muhayyer divan  (01.06.24 15:40:15) 
Cihazı yanlış ölçmüş olabilir,doktorun manuel olarak ta sağlamasını yapması gerekirdi(camları depişen gözlükle harfleri okutarak)
Bunun dışında optisyen göz odaklarınızı yanlış ölçmüş olabikir.

  • arenas  (01.06.24 15:51:00) 
İyileşen bir şey değil olarak biliyorum ama yanlış bilgi de olabilir. Hakim olduğum bir konu değil.


  • Mirket  (01.06.24 15:53:20) 
Yanlış hatırlamıyorsam el ile sağlamasını da yapmıştı o zamanki doktor. Birkaç ay önceki doktor da yaptı. Tuhaf. İşin içinde psikolojik deney de mi var ne varsa artık...


  • muhayyer divan  (01.06.24 15:56:17) 
yanlış ölçmüş olabilir mi? insan sonuçta olabilir. fakat ilk kullanımda bulanıklık, baş dönmesi falan yaşamak normal. derece arttığı zaman camları yenilediğimde de karşılaşmıştım hatta benzer sorunlarla.


  • kanatlı kontun müşfik öpücüğü  (01.06.24 16:04:50) 
Ekleme yapayim,
Astigmat varmis solda, 0.5 sanirim, sag 0.75
Cik iyi görüşün dediler ama, iki doktor da, biri yerinde olsam takmam dedi. Pc kullanirken tak dediler bunu. Cok uzun sure pcye bakiyorum ve gozum biraz kotu oldu.
O yuzden iyi gelmemis olabilir mi acaba?
Sadece bisey okurken falan mi takmaliyim? Bu tarz gozlukler günlük kullanimda yorar mi?
  • veritaslibertas  (01.06.24 17:33:05) 
Eklemene cevap vereyim.

Alışma sürecinden bahsetmiştim. O sürede gözlerini yoracak işlerden kaçınmalısın.

Bir de şu zaman kullan şu zaman kullanma diye doktor dememiştir. Bir yanlış anlaşılma var gibi. Ya hep kullan, ya hiç kullanma.
  • Mirket  (01.06.24 21:23:42) 
Optisyen, pupilometreyle gözbebekleriniz arasındaki mesafeyi ölçtü mü? Bu mesafe herkeste aynı değil ve ölçülmediğinde yanlış ve kullanmamanız gereken bir gözlük ortaya çıkabiliyor. Doktor değil de optisyen bu ölçümü yapmak zorunda.


  • bisorumvardı  (02.06.24 13:04:22) 
@bisorumvardı, hiç öyle bir şey yapılmadı. reçeteyi verdim reçeteye göre yaptılar aldım ben de sadece.


  • veritaslibertas  (03.06.24 11:51:14) 
@veritaslibertas reçeteyi görme şansınız var mı? belki doktor ölçmüştür reçeteye yazmıştır ama düşük ihtimal. optisyen ölçmeli, yani zaten camı kesip çerçeve makina yerleştiriyor. optisyenin yapacağı tek iş bu, onu da yapmıyolar. gerçekten önemli, yanlış gözlük kullanılmamalı.


  • bisorumvardı  (04.06.24 11:49:59) 
@bisorumvardı, reçete bende evdeydi sanırım, ama ben de anlamıyorum neye bakmam gerekiyor acaba?


  • veritaslibertas  (04.06.24 14:18:48) 
@veritaslibertas kadınlar için 51 mm ila 74,5 mm ve erkekler için 53 mm ila 77 mm arasında bir değer oluyor. detaylı muayene eden bir doktor ise bunu not olarak reçetenize yazmıştır. doktor yazmadıysa, optisyen de ölçmediyse gözlüğün yanlış olma ihtimali var.


  • bisorumvardı  (04.06.24 21:22:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.